Det här är vad jag kommer få hämta ut från posten

Ett marint schabrak med vit, svart, blå kant runt om. Jag är verkligen svag för schabrak, om det är något jag alltid vill ha nytt av är det schabrak. Fanns många jag ville ha men som sagt, prioritering. Så det blev detta.
.
.
.
Nästa grej jag beställde var en ny hopplatta till C. Han behöver verkligen en ny, eller den gamla funkar men den är sliten. Den har fått följa med alla år då jag red Robin så nu bestämde jag mig för att C ska få en ny fin hopplatta istället. Han förtjänar det!
.
.
.
Och det sista jag la en del av mina pengar på var en marinblå fleece tröja från Kingsland. Jag behöver en fleece och det har jag behövt länge för lite kallare dagar. Och såhär fin är den! Nu känns allt bara fint, för nu vet jag att om bara några dagar har jag något fint att hämta ut!
.
.

Med lite ångest har jag nu beställt hem lite saker

Efter MYCKET om och men så har jag beställt mina 3 varor från charlies.nu. Känns bra, riktigt bra! Ska dock ändå in på Pegasus imorgon och se om ridstövlarna jag vill ha är sköna och bra, så det kan hända att jag förlorar mer pengar då, haha. Jaja nu är det gjort. Har lite ångest men samtidigt så kommer jag vara så nöjd att jag köpte dom när jag får se och ta på dom. Och det är saker jag faktiskt behöver, dock kunde jag ha varit lite mer ofokuserad på märken, då hade det blivit billigare.. men sån är jag tydligen nu. Märkesmänniska..
.
Ne nu ska jag ta på mig stallkläderna och gå till världens finaste häst!
.
.

En liten filmsnutt på en uttråkad C i stallet


Lite bilder på stallet

.
.
.
.
.
.

29 Februari - Promenaden runt nyby

Jag har typ ångest. Sitter i min säng och har 3 webbsidor uppe, bland annat Charlies. Har 3 saker i varukorgen och jag vet inte om jag ska trycka beställ eller om jag ska vänta med det. Åh, jag har ju råd men kanske ska köpa mig ridstövlarna före och se hur mycket pengar jag har över efter det eller ska jag ba trycka köp som en impuls. Jag vet inte.. det återstår att se vad jag gör.
.
Annars så har jag och Cosmo gjort vår promenad idag runt lilla nyby som igår. Han var super duktig och höll inte alls på som han brukade, han var lugn och fin och avslappnad! Märkte också att det gör stor skillnad på hans rörelser när han fått skor på sig igen. Han behöver inte ''smyga'' fram längre. När vi kom hem igen såg han sådär nöjd ut igen. Det är underbart att se!
.
Imorgon är det dags för ATG. Håll tummarna för Cosmo nu!
.
Bild från idag.
.
.


webbsidor & pengar

Har varit fast på olika webbsidor nu under ett par dagar. Det finns så mycket som jag gärna skulle kunna köpa till både mig och Cosmo. Dock har jag tyvärr blivit en märkes människa & då såklart kostar det att handla.. Imorgon ska jag iallafall försöka övertala pappa att gå in på Pegasus som ligger bredvid ATG. Min tanke är att prova ett par ridstövlar (då jag behöver nya). Om dom sitter bra och är sköna blir det nog att slänga ut lite pengar. Men sen finns det ju massa annat också.. Men det är prioritera som gäller, som med det mesta. Men vi får helt enkelt se hur det blir. Om jag är på bra humör och låter pengarna rinna mellan fingrarna kanske jag kommer hem med skor + något annat fint. haha!
.
.

28 Februari - En underbar promenad i strålande sol

Har gått en promenad i strålande sol & 3+ grader med en fin häst för ett tag sen. Idag skötte han sig riktigt bra. Hade fortfarande på honom halsförlängaren som dom sista dagarna vi gått. Bestämde mig för att gå lilla nyby då dom körde för fullt med skotrarna där jag skulle gå förbi. Tror han behövde en liten längre promenad än 30 minuter för så vart det. Även fast han egentligen ska gå 30 så fick han gå längre idag för att vi skulle slippa stöta på problem med skotrarna. Kändes som det rätta! Han var ovanligt lugn i boxen efter promenaden också, man såg verkligen hur nöjd han var!
.
Nu är det imorgon kvar sen på torsdag klockan 13.00 har vi tid på ATG igen. Tiden går fort nu, håller tummarna hårt! När allt det här började, när jag fick veta allt så kändes allting så mörkt men just nu så ser jag bara en ljus framtid. Hoppas bara att återbesöket är positivt så vi kan komma igång och han kan få göra av med all sin energi.
.
Just nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli halv 5 så jag kan fara till stallet och träffa hovslagaren. Cosmo ska få ta på sig sina skor med broddar igen. Behövs nog när han ska gå ut i hagen sen så han inte halkar när han gör sina tokbockningar (som han troligtvis kommer göra).
.
Ikväll är mina planer att fara och kolla på Busterträningarna.
.
.
.
.
Så mycket kärlek!

För er som läser/ tittar in.

Har en fin väst jag tänkt att sälja iväg. Ljusblå väst som ser ut som ny, nästan aldrig använd.
Om det är någon intresserad är det bara att skriva i inlägget eller skriva till mig på mailen [email protected]
.
.

27 Februari - Energin tar över

Kvällens tid i stallet var inte alls lika bra som planerat. För det första så var C alldeles för jobbig i gången när jag stod och mockade medans. Ställde sig på bakbenen av iver när Robin gick ut i hagen igen efter hans ridtur med sin ägare. När jag sen skulle pyssla om honom naffsade han mig på ryggen och kunde inte stå stilla en sekund. Skrapade i gången och var allmänt obrydd i allt. Tog på han longeringsjorden & tog på honom halsförlängaren som dom två senaste dagarna (eftersom det har gått bäst). När vi väl var ute på vår promenad var han allt annat än koncentrerad på vad jag ville och sa åt honom att göra. Han trippade i trav vid sidan av mig och gjorde rodeosprång gång på gång. Längesen han var så jobbig i all hantering men det handlar om energin som sprudlar i kroppen på honom. Dock är det nära att det går mig på nerverna. Det gäller att ta djupa andetag hela tiden. Nu vill jag ha Torsdag så jag får fara in med han på ATG och kolla om allt ser bra ut och sedan fara hem och släppa honom i hagen så han får göra av med sin energi som är helt sannslös..
.
En fråga till er, vad hade ni gjort i min situation?
.
Jag vill egentligen inte att jag ska behöva använda halsförlängaren och allt det där för att jag ska känna mig tryggare bredvid honom, men jag tror ändå att det är det smartaste just nu när han inte är sig själv när energin tar över. Det är ju faktiskt ett 600 kg djur jag dras med ute på vägen.
.
Även fast han var såhär idag, så otroligt göra lös och jobbig så är han ändå den finaste. Han är 5 år och det märks nu när han har sin boxvila. Men det är bara att hålla ut. 3 dagar kvar till Torsdag nu, keep gooing strong!
.
.
.
En bild från förra veckan då jag skulle försöka ta ett fint kort men istället lyckades få med när han biter i min hjälm. Ja unghästar.. haha

Fredagen bjöd på ett ridpass på Bosse

Glömde att berätta att jag red Bosse i fredags. Alltså Vilmas fina häst som jag tog hand om i 3 veckor när hon var i Thailand. Han var fin. Jag och Bosse har haft våra olika åsikter om hur vi vill ha det men i fredags gjorde jag det ''lätt'' för oss båda. Jag valde att jobba med halter. Började mjukt i skritt med 3-4 halter per långsida men inte så värst korta tyglar. När jag tyckte det gick bra och han var avslappnad började jag jogga igång honom i trav och där tränade jag även där på halter men från trav. Han skötte sig bra och efter att vi hade gjort några halter började han fatta grejen och var inte alls lika motvillig när jag kramade i tygeln. Galopperade sedan igång honom i lättsits även där tränade jag avsaktningar till trav och galoppfattningar. Även där var han duktig! Avslutade med lite nersittning i galoppen på volt. Var lite protester i höger varv men annars var han super, så beröm fick han! Gillar verkligen när det klickar när man rider den där hästen, blir så enkelt och fint.
.
Här är fina Bosse med hans ägare Vilma.
.
.

26 Februari

Cosmo och jag går fortfarande våra promenader. Bestämde mig igår för att prova ha på longeringsjorden och halsförlängare på för att se om han fokuserade på annat. Gick rätt bra, han var fortfarande i luften några gånger men inte lika mycket och högt. Eftersom de gick så bra igår tog jag och gjorde samma idag. Han var super fin! Blev inget okontrollerat shownummer bara en liten spark. Tror det gör ganska mycket att han får arbeta lite medans han går.
.
Imorgon är det måndag 4 dagar kvar till torsdag!!
.
.


23 Februari - ett annat sätt

Ikväll bestämde jag mig för att göra lite annat för en gångs skull. Mest för att cosmo har promenerats varje dag.
.
Tog på honom longeringsjorden och gick ut i hagen så han fick skritta och titta lite vart han ville utan att jag skulle va uppe i honom så mycket. Efter 2 varv i skritt så kom energi kicken, han bockade som en galning som han gör som när vi promenerar ute. Kändes bra att kunna va på ett bättre avstånd än när vi är ute och går men nackdelen den här gången var då istället att han bockade och jag kände mindre kontroll över honom. Men jag lät honom göra av med lite energi sen jobbade jag från marken som dom andra dagarna. Med ryggningar, flyttande för min hand åt båda hållen osv. Han var verkligen super duktig! Imorgon har jag vik 11-17 så ska försöka hinna upp och ta hand om C på morgonen och sen på kvällen igen. Ha en fortsatt bra kväll!
.
.


23 Februari

Jag tror att alla vi som läser bloggar någon gång blir proviserade av vad vi läser. Alla har olika åsikter och bloggvärlden är tydlig när det gäller sånt. Jag själv tycker att hästbloggar är dom som mest kan provisera mig. Det jag menar är att alla har sina olika åsikter om hur man ''ska'' göra och hur man inte ''ska'' göra & de är ''fel'' och det är ''rätt''. Och det är samma för mig, vissa gånger kan jag läsa ett inlägg på någon blogg och tycka att det personen just skrev var konstigt skrivet men samtidigt så är det den personen åsikt.
.
Till något helt annat. Nedräkningen har börjat för Cosmos återbesök. 1 Mars är det dags. Bara en vecka kvar nu, känns bra. Tänk vad fort tiden har gått ändå. Men är fortfarande lite nervös. Om en vecka avgörs det om han är helt bra igen eller om det inte gick igenom. Tummarna hålls varje dag nu!
.
När Cosmo får börja trava igen har jag planerat att variera mellan att rida och jobba honom från marken med longeringen. Longering är verkligen något bra tycker jag, men jag gör det alldeles för sällan då det finns lite plats för plan mark hemma vid stallet. Men tanken är att försöka börja longera honom mera när han är igång igen. Jag minns förra sommaren med Cosmo när han var som värst med sparkningar och bockningar i varje galopp, efter att ha longerat honom i 2 dagar hemma hade jag en mycket positivare häst som inte gjorde något och han hade då också fått mycket finare bjudning med hjälp av dom 2 dagarna. Jag tycker att det är många som är dålig på att ta igenom hästen genom longering (+ jag själv). Det jag alltid har skyllt på är att jag är dålig på det, men man blir inte bättre av att inte träna så, dags att sparka mig själv i rumpan och börja träna. Det kan bara bli bättre!
.
.

Promenad utan bus

Promenaden med C gick bra idag. Han gjorde inga bus, höll han sysselsatt hela tiden med öppna från marken, ryggningar och halter. Ja jag är bara nöjd över honom min fina!
.
Lite bilder från dagen, han fick ta på sig sitt nya vintertäcke också, det som egentligen skulle vara marinblått men som är lila, haha
.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2952737/images/2012/pic_190663660.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2952737/images/2012/pic_190663660.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2952737/images/2012/pic_190663712.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2952737/images/2012/pic_190663737.jpg" class="image">


22 Februari

Snöar ute idag igen. Jag tycker att det räcker med snö nu.. Vill ha sommar & sol men men. Idag ska Cosmo ut på promenad som vanligt sen blir det att städa lite i stallet hade jag tänkt. Ha en fortsatt bra dag!
.
.


21 Februari - Fick äran att hoppträna ponny ikväll igen

Dagen har varit bra. Cosmo har gått sina två promenader och skött sig riktigt bra faktiskt. Dock måste han tydligen göra ett bocksprång varje promenad. Imorgon funderar jag på att rida igen även fast det mest slutar med att jag ligger på backen just nu pågrund av all hans energi men kanske, vi får se.
.
Ikväll fick jag även erbjudandet att träna ponny för Buster. Tackade självklart ja. For upp vid 18.00 och tränade mellan 18.30-19.30. Fick rida en ponny vid namn Stella. Har sett henne under flera träningar och hon är riktigt fin. Det var lite nytt. Hon var lite seg och jag ovan att rida ponny men det gick bra och det kanske blir fler gånger fram över. Kul!
.
Nu ska jag krypa ner i sängen och slå på någon film. Hoppas ni har haft en bra dag!
.
.

Bättre bilder på benskydden

Som ni kanske minns så köpte jag nya fram skydd till Cosmo för ett tag sen. Idag provade jag beskydden på honom och dom satt bara bra på honom! Det är så roligt med nya grejer!
.
Ursäktar det bajsiga golvet på bilderna, haha.


21 Februari

Idag har det varit ett sånt där underbart väder igen. Har varit ute på promenad med C i solen. Han var duktig, gjorde allt jag bad om och var inte alls lika mycket upp i luften som igår kväll!
.
Ikväll ska jag nog ta mig en tur till ridanläggningen och titta på Buster träningarna, jag saknar att fara på träning, saknar känslan!
.
Annars så har ned räkningen börjat tills C ska på återbesök. Återbesöket är bokat den 1 Mars. Håller alla mina tummar & tår att han är bra då! Alltså om en vecka & två dagar är det återbesök på ATG.
.
.


20 Februari - hur envis min häst kan vara

Jag börjar med kvällens promenad. Gick super till en början. Jag och Cosmo har börjat köra lite sidoflyttningar med hjälp av att jag bara her upp handen på vänster sida så flyttar han automatiskt rumpan åt vänster. Han sköter sig bra. Från början möttes jag av en sur häst som vägrade göra som jag sa men nu behöver jag bara använda händerna (igår behövde jag ta hjälp av ett spö som kunde ''leka'' skenkel så han fattade vad han skulle göra). Han lär sig snabbt men vilken envis häst jag har.
.
Nu t ex när han vet att han måste backa när jag höjer mitt pekfinger i luften mot honom då lägger han öronen rakt bakåt och kollar på mig som att jag vore världens dummaste. Ja han vill då verkligen inte att någon ska bestämma över honom. Men han gör det och när han väl har backat några steg och jag sänker handen igen så far öronen fram igen direkt och han ser nöjd ut. Ska försöka få det på film någon gång men är svårt när jag är själv ute och promenerar. Blir svårt att filma hur jag gör och hur Cosmo ser ut samtidigt så OM jag lyckas så ska jag försöka få med mig någon som kan filma det någon gång.
.
Cosmo kan vara ett riktigt ''pain in the ass'' vissa dagar. Då han bara bestämmer sig att precis allt jag gör ska han försöka göra tvärt emot. Kan t ex vara när jag ska kratsa hovarna då vägrar han lyfta benet även fast han gör det varje dag utan några protester. Man kan få kämpa ett tag för att då har han bara bestämt sig för att ha alla hovar i marken, om du försöker lyfta så lyfter han benet men istället rakt upp 1cm från backen ungefär. Det är ett av alla typiska protester han bara får för sig ibland. Han kan också vägra att flytta sig i boxen när man står och mockar med honom uppbunden. Han ställer sig på en plats och sen står han där och om man försöker flytta honom med hjälp av att visa att han ska röra sig åt sidan så skiter han bara i det som att jag inte finns i hans närvaro. Och om man då börjar putta honom på rumpan så ställer han sig tvärt emot och lutar sig emot en tills man inte puttar längre. haha ja ibland så är det inte långt ifrån tills stubinen brinner men det är en unghäst på 5 år vi snackar om. Han har sina dagar då han verkligen måste göra tvärt emot allt som jag begär precis som vissa barn säger tvärt emot vuxna ungefär. Det är ändå lite roligt att man märker att Cosmo kan bete sig precis som en unge utan att använda ord. Samma envisa beteende med att ''nej det här tänker jag inte göra.''
.
Tillbaka till kvällens promenad. Som sagt var han riktigt duktig till en början, han lyssnade på allt jag sa åt honom att göra och det vi tränade på igår med hjälp av spö kunde han redan idag fixa, utan att jag behövde visa att han skulle flytta med hjälp av ett spö. Han lär sig fort med andra ord! Dock på slutet vart han ofokuserad och odräglig kanske jag till och med kan säga? Han trippade brevid mig och sen börjar han bocka, hoppa rakt upp i luften, bocka ännu mer, stegra, slänga med hovarna, ja och när han börjar med sina energi kickar så är det svårt att ta ner honom på backen. Han råkade slå hoven över min hand ikväll. Tog dock ingen skada men jag börjar fundera vad som är farligare. Att rida eller gå bredvid?
.
Jag vet att allt det där handlar om hans energi. Han står i boxen 24/7 förutom hans promenader. Och 30 min promenad är ingenting för en häst vid namn Cosmo. Han vet som inte vart han ska ta vägen när han börjar med sina bockningar. Jag längtar verkligen tills han får gå ut i hagen så han får göra av med energin som nu sprudlar i honom. Jag tror själv att han tycker det är roligt att vi inte bara går utan att vi gör våra små övningar så han blir stimulerad medans vi tar våran promenad. Men att han tröttnar på det efter ett tag. (som barn också gör när dom håller på med saker för länge). Och då tar energin över och han blir ''okontrollerad''. Något som inte har hänt är att han skiter i mig och försöker springa iväg från mig. Något jag tycker är mycket bra. Har hellre en häst som bockar och sparkar bredvid mig än en häst som sticker med mig när jag leder honom för att han försöker aldrig bocka eller sparkar vid mig utan han håller sig ifrån mig. Och han gör aldrig något för att vara dum. Däremot ikväll när jag fick träffen av framhoven på min hand var för att jag närmade mig honom när han höll på att busa. Jag tycker iallafall att jag får skylla mig själv i det fallet.
.
Nu skriver jag inget mer i det här inlägget, vet inte hur många som kommer orka läsa det. Men det är bra att ha kvar det för min egen skull. Ha en bra kväll!
.
.
.
Även fast det kan vara en kamp att få oss att komma överens
vissa dagar är du den jag får mest glädje av! Min vackra C.

20 Februari

Ikväll hade jag tänkt sätta mig och skriva ett långt inlägg mest för min egen skull. Så jag återkommer. Ska gå till stallet snart, ska bara byta om till hästkläderna sen är det promenad som gäller bland annat. Ska fortsätta träna på vad vi tränade på igår. Skriver som sagt mer sen. Anledningen jag inte kunnat skriva på ett tag nu är för att min dator hade gett upp, eller batteriet men nu funkar den utan batteri om det är på laddning så än är det inte helt död. Som sagt, vi hörs.
.
.

18 februari

Idag är jag öm i kroppen. Känns att jag har mött marken två dagar i rad med andra ord. Blir ingen ridning idag då det blåser storm ute och om jag känner cosmo väl kommer han flyga i luften mest hela tiden.
.
Snart är det återbesök på ATG. Den 1 mars åker vi in på vårt (förhoppningsvis) sista besök för att se om allt har gått bra med läkning osv. Igår ringde pappa ATG för att höra om vi kunde ta bort bandaget han gått med den här perioden. Och luckan kom när dom sa att om allt såg bra ut (som det gör) kunde vi plocka bort det. Så nu står han utan bandage lycklig i sin box. Fortfarande boxvila som gäller då han behöver lite mer vila men snart! Snart om allt går bra på återbesöket får han snart möta sina kompisar i hagen och busa bort det mesta av hans energi! Det behövs verkligen. 11 dagar kvar till återbesök. Håll tummarna för oss!
.
.


17 Februari - Andra dagen jag flyger av..

Är hur underbart väder som helst ute idag. Har varit i stallet tidigare och bland annat klippt Cosmos man och svans, (behövdes verkligen) nu ser han ut som en häst igen, haha. For ut och red i det underbara vädret, slutade dock med ännu en avfallning. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta när det hände. Jag orkar inte vara med öm i kroppen än vad jag är från gårdagen. Smällen tog på höger sida igen men jag står upp och jag lever, inget brutet men blåmärken kan säkert komma.. Den här gången bockade han i uppförsbacke pågrund av att en av alla idioter på skoter körde som en idiot och Cosmo fick damp. Han bockade och bockade igen och sen gick han ner på knä så att jag flög över huvudet, snyggt. Var bara att hoppa upp igen som igår, red hem och han var lugn som vanligt.
.
Tror jag måste ta mig en tankeställare. Kanske borde gå dom här 30 minuterna tills vi har varit inne på återbesök på ATG och jag får börja trava. Har aldrig någonsin ramlat av 2 gånger i rad när det gäller någon häst men någon gång ska vara den första. Öm i kroppen. Ne nu blir det att vira täcket omkring sig och ta det lugnt. Ha en fortsatt fin dag!
.
.

Är inte konstigt att jag flög av tidigare idag

Var hemma vid 20.15 från mötet. Har bytt grupp när det gäller anordning av tävling eftersom pappa har tagit min roll i att vara i dommartornet (han är den ansvarige över tidtagningen). Jag har gått in i grubben Uppstallning. Betyder att jag kommer hjälpa till med att skrubba boxar och fylla spån innan tävling bland annat. Fick även se hur vårat år med tävlingar såg ut. Om jag har tur kan jag vara med på en hemmatävling iallafall som är i Augusti!
.
Har varit ute och gått med Cosmo ikväll. Tar tag i ridningen imorgon igen om jag inte har ont i huvudet som nu. Nu förstår jag varför jag for i backen. Fick se Cosmo från marken göra ett av sina berömda bocktrix, han var utan att överdriva 1 1/2 meter upp med frambenen och 2 meter upp med bakbenen i luften om inte mer.. herregud vad hästen har energi! Han skulle verkligen behöva gå ut i hagen och busa sig slut men icket. 1 1/2 vecka kvar tills återbesök, bara att hoppas att man slipper mer avfallningar. Nu ska jag lägga mig i sängen och slå på ponnyakuten, något som jag tycker ni alla borde titta på, man lär sig mycket och det är så fint hur barnen lär sig hantera sina hästar tillslut. Ha en fortsatt bra kväll!
.
.

16 Februari - Avfallning

hahah trodde aldrig jag skulle behöva ramla av denna häst men idag hände det. Efter att ha ridit nästan hela ridturen kom jag till backen nedanför stallet och samtidigt kommer det en transport nedför backen, allt gick hur bra som helst tills hästen i transporten gnäggar och Cosmo blir INSANE. Först gör han den värsta bockningen jag har varit med om, RAKT UPP och jag hamnar direkt i obalans men jag trodde såklart att Cosmo skulle nöja sig med den och då hade jag suttit kvar men istället tar han i från ''tårna'' och gör två till enorma bockningar och jag flyger rakt ner i backen / snödrivan. Jag håller kvar i tyglarna och Cosmo trampar mig mjukt på bröstet.. hahah han är för mycket unghäst med för mycket energi i kroppen just nu!
.
När jag ställer mig upp blåser han upp sig och trippar på stället med svansen rakt upp i luften, blåser ut all luft i lungorna och jag stannar upp och står helt stilla, går några steg och hoppar upp igen. Lika snäll som innan händelsen skrittar han fram som att inget har hänt. Lill monster, jag är lite öm om bröstet nu men inget mer än så. Jag som tänkte att jag skulle klara mig utan väst när jag ändå bara ska skritta men händan efter blir det nog säkerhetsväst även i skritt. Om det är något min häst kan så är det att bocka så hela ryggen formar sig som en våg och verkligen skjuter upp en i luften. hahah herregud. Nu ska jag andas lite och skratta lite åt händelsen.
.
Ikväll är det hästmöte angående tävlingarna 2012. Ha en fortsatt bra dag!
.
Bilden nedan är lånad från google. Men sådär ser iallafall Cosmos början på en bockning ut sen kommer bakbenen upp ännu lite högre, det är sinnes. Han är lixom över 160 och där ska man sitta och försöka känna sig i balans. hahah jag kan som inte sluta skratta även fast jag nyss flög som en vante från hästryggen. Cosmos rekordbockning idag alltså. Hejdå
.

Nära en avfallning idag

Cosmo och jag har varit ute en sväng ikväll. Hoppa upp på honom idag var inga problem men om man ska sammanfatta hela våran 30 minuters skrittur så kan jag mer kalla de rodeo tur! Första bockningen var en riktigt överraskning. Hästen 2 meter ovanför marken och jag en meter över hästens rygg, ramlade dock inte av! Som jag skrattade.. Hahah kan fortfarande tänka hur dumt de måste ha sätt ut! Ridturen fortsatte med kastning av framben, bocksprång gång på gång och kast med huvudet som en propeller, haha han är då lycklig! Inte heller ville han skritta min buse! Om det är något han inte saknar nu är det energi! Han är som en tickande bomb hela tiden mitt hjärta! Imorgon blir det äventyr igen.
.
Mamma tycker då mest att jag verkar ha en knäpp häst. Men som sagt, han sprudlar av energi och det är helt förstående!
.
Hoppas ni ha haft en bra onsdag!
.
.


13 Februari

Cosmo har gått sina två promenader idag. Innan jobb och efter jobbet. Ikväll tränade jag mycket lydnad från backen. Han har ganska lätt för att försvinna i sin egna lilla värld när man är ute och går men idag gick all fokus till mig! Han smög fram när jag minskade mitt tempo, han gick fortare när jag ökade, han gjorde halt när jag stannade och när jag vände mig emot honom och höjde fingret samtidigt som jag "smackade" backade han bakåt. Allt på mina villkor helt enkelt! En stor stjärna till honom idag!
.
IMorgon har det gått 2 veckor sen ATG. Det betyder att vi ska öka våra promenader och gå 30 min 2 gånger dagligen. Jag har även tänkt att börja skritta honom nu när han får röra på sig lite längre. (har känts onödigt att rida 15 min). Ska bli spännande och se om han fortfarande kör sina rodeo konster med mig på ryggen, gäller att vara beredd. Annars så flyter allt på som det ska. Är dålig på att linda benet lagomt hårt så det blir oftast lite löst. Men bättre löst än att jag lyckas ge han blodstopp. Nu ska jag byta om och fara ut och springa hade jag tänkt. Ha en bra måndag kväll!
.
Bilden är från imorse när C helst ville leda sig själv, han är mysig min lilla plutt!
.


Kvällens promenad 12 feb

Jag och Micke var ute och gick med cosmo ikväll. Innan vi hade börjat gå så sa jag till M att C alltid är lugnare andra promenaden men just ikväll visade han tvärt emot. Han bockade 5 gånger om inte mer när vi gick våran kvällstur. Som tur är cosmo så pass uppmärksam när han busar att han gör det med koll så han vet vart han har mig och M. Han är ett riktigt busfrö nu, men jag är glad att han visar energi, finaste C!
.
.


12 Februari 2012 - hur han ser ut nu

Cosmo och jag fortsätter med våra 15 minuters promenader. Hans energi sprätter i hans ben. Kom för ett tag sen hem från stallet. Det är underbart väder idag. 2 grader och strålande sol, underbart! Cosmo var mer galen än vanligt, bockade 3 gånger bara av att jag spottade haha, trampade på stället och blåste upp sig av 2 skotrar och hade allmänt kul när vi promenerade tillsammans på Nybyvägen. Men jag kan inte begära något när det är hans lycka varje dag att få vara ute och gå annars står han bara i boxen alldeles ensam och väntar. Jag förstår honom till 110 procent.
.
Kom och tänka på hur bra det är att Cosmo lär sig att stå själv i stallet. I början när han stod inne var han alltid på sin vakt om någon kom in i stallet och smågnäggade då och då för att ha kollen att kompisarna stod i hagen. Men nu är han inte alls sådär. Han står i boxen och han är avslappnade och sätter sig in i situationen på ett annat sätt. Han är så duktig. Tycker dock det är tråkigt att han inte få busa med sina kompisar i hagen och göra av med den mängden energi som han har i sin spralliga kropp just nu. Men det kommer, med tiden!
.
Tog lite bilder hur han ser ut i kroppen nu efter 3-4 veckors vila. Hans rumpa håller på att försvinna. Musklerna sitter inte där längre. Den sluttar och är inte alls rund längre, allt har som dragit ihop sig. Halsen har blivit tunnare och hans ryggmuskler som han hade byggt upp så snyggt är nu nästan borta. Det är tråkigt att se honom falla så mycket i musklerna men samtidigt så vet jag ju varför och jag kan inte göra något åt det för än vi kan börja om igen. Men han är fin ändå min fina!
.
Bild från idag 12 Feb.
.
.
.
Bild från i Somras när vi var i tävlingsform.
.
.
.
.
Vi ska lyckas komma tillbaka till det där. Vi ska bli starka tillsammans igen en vacker dag. Det tar bara tid, min finaste.

9 Februari

Som vanligt ikväll har jag pysslat om min lilla häst. Hur mysig som helst! Tog en promenad nere på Nybyvägen. Idag kunde han inte hålla koll på benen. Han såg ut som en liten hare som studsade fram med lätta steg. Var svårt att skritta till en början men tillslut lugnade han sig så han kunde hitta skritten. Jag blir så glad av att se han sådär lycklig. Vi mötte en spark och en hund på vår promenad och direkt var han på tårna, fick vända rumpan mot snövallen så han inte skulle få för sig att börja bocka av glädje (som han har lyckats göra förut). När vi sen gick vidare snurrade han huvudet så manen flög i vinden och hans lycka i ögonen var obeskrivlig. Min lilla fina! Jag längtar tills det här är över så vi båda kan göra det vi tycker bäst om. Som att rida soliga dagar eller fara på träning och visa vad vi kan.
.
(Önskar han fick gå ut idag när jag såg detta väder när jag gick till bussen, stackarn som måste stå inne när det är 8- och finfin sol ute. tråkigt!)
.
image description

Film från promenad förra veckan.

Här kommer en film från en promenad med Cosmo förra veckan som jag sa att jag skulle lägga upp. Det sprätter bara i benen på lillen. En typisk Cosmo grej ser ni också på videon. Något han gör varje gång på varje promenad nu mera. Kastar upp huvudet och blir irriterad på att kedjan tar emot. Har även försökt ha kedjan över nosen nu dom senaste dagarna då det ska vara bättre men han tycker bara att kedjan är irriterande och kedjan vill gärna lägga sig vid näsborrarna på honom.
.
.

Lastning - 8 februari

Igår vid halv 6 gick jag till stallet igen. Mockade för natten och kom då på att jag skulle träna lastning ikväll istället för hans andra promenad.
.
Tog med mig ett dressyrspö & godis. Jag började och se om han var intresserad av att gå in utan något men de ville han inte. Tog dressyrspöet i handen och började peta med spöt på vänster sida bogen. Han vart irriterad på att jag upprepade det gång på gång. I början gjorde han precis som han gjorde när vi skulle lasta honom på ATG. Ställde sig och vägrade gå och om man försökte använda rösten eller dra lite i honom så höjde han huvudet och kastade upp det i taket. Inte av panik dock, han kastade upp det och backade, det är som ett knep han har som får honom att komma undan. "jag leker skrämd". Han har även varit den hästen som har slitit sig när han sitter fast i gången. om ni skulle se hur han gör det så är det inte av panik. Han bara tvär rycker och sen är han lös ungefär. Nu står han dock i båda efter mycket träning och en mindre grimma som han inte kan lyckas dra över näsan.
.
Tillbaka till lastningen: efter han hade backat/ kastat sig bakåt petade jag till honom en hårdare gång och han gick på halva transporten igen. Jag lät honom tänka ett tag sen fortsatte jag att peta dressyrspöet på bogen tills han tog ett steg framåt. Tillslut gick cosmo in utan problem i transporten. Gav honom belöning och backade ut två steg. Gick sedan in två steg igen så han hamnade inte position som innan. Backade sen ut han fler steg och sen gick jag in en bit igen. Tillslut gick han in utan problem och han backade också ut i en lugn takt som han inte har gjort tidigare då han har varit ganska snabb ut. Jag är mycket nöjd över att det gick så pass bra. Tog 10 minuter för oss att kunna göra allt det här utan problem. Blir att prova lasta igen snart för att se om han är lika positiv till det då. Hur gör ni när ni lastar? Jag fick den här idéen när jag kollade på ponnyakuten för någon vecka sen, funkar super.
.
.


7 Februari

Imorse var jag i stallet vid halv 9 ungefär. Mockade igenom hans box och tog en promenad på 15 minuter ännu en gång. Han var lika pigg som alla andra dagar. Skrittade lugnt och fint bredvid mig då han helt plötsligt gör en utav hans bockningar. Man måste verkligen vara beredd på allt hela tiden. Men han är underbar!
.
Cosmo går barfota nu mera då ATG ville att vi skulle ta bort skorna sist vi var där. Han är duktig och försiktig men ibland så glömmer han att det är lite för halt för att vara ett busfrö. Tur att cosmo har bra hovar så vi slipper det där med sprickor osv. Nu ska jag snart gå och jobba igen, rast för tillfället.
.
.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2952737/images/2012/pic_188225876.jpg" class="image">


6 Februari - Byte av bandaget

Ikväll har jag inte bara promenerat och pysslat om honom. Idag har jag även bytt hans bandage runt benet nu ikväll. Var lite nervöst att ta bort det eftersom jag inte har sett hur det ser ut under för än idag, men det såg inte alls farligt ut och det gick bara fint att byta nytt. Tog lite bilder hur det ser ut.
.
.
Det där är en bild innan jag bytte. Som ni ser är det en hel del bomull innanför allt bandage.
.
.
Sådär ser det ut innanför den svarta lindan som håller ihop allt. Och under det vita är det massor av bomull.
.
.
Men nu är allt bytt förutom det sista som dom sa skulle sitta kvar. Det var lite läskigt att byta då man inte riktigt vet hur hårt man kan sätta allting, har aldrig lindat ett ben så pass långt upp. Har ju bara lindat efter träningar eller tävlingar inte sånt här.
.
.

.

Ser ut som han har världens fetaste ben, men för att inte skrämma er så är det bomullen som gör det. Benet ser helt normalt ut under, ingen svullnad eller så.

.

Ikväll när jag promenerad med honom fick han frispel igen. Men bara ett sånt där frispel då han hoppar upp 1 meter ovanför marken med alla ben, kör lite rodeo och sen skrittar han lugnt igen. Svårt att hålla honom på backen när han har såhär mycket energi. Men han verkar ju iallafall inte lida av att hoppa och fara sådär. Imorgon ska jag försöka kliva upp tidigt för att hinna mocka och promenera innan jobbet. Hoppas ni haft en bra dag! Hejdå.


Ute på kvällprommis


Bara 5 minus idag, dock blåst istället.

Har varit ute en sväng med cosmo för en stund sen, mockat boxen och ska förbereda mig för jobb. Cosmos temp stod på 37,3 imorse. (skriver det för att jag ska ha koll). Efter jobbet blir det en promenad med honom.
.
När jag var ute och gick idag så insåg jag att vissa som kör bil verkligen inte förtjänar ett körkort. Idiot. Kommer och kör 100 på 50 väg, jag själv går med en pigg tickande bomb och visar att han måste sakta ner. Istället för att sakta ner gasar han ännu mer när han är precis vid Cosmos sida. Cosmo flyger upp i luften och börjar sin Rodeo och idioten. Fortsätter köra. Åh sånt här gör mig så jävla förbannat. Ärthjärna, dumhuvud, idiot. Tur som det är så är cosmo trafiksäker men när energin är så pass stark som den är nu när han knappt får röra sig förstår jag att det blir såhär. Ne fy ändå. Nu ska jag hoppa in i duschen sen fara och jobba.
.
.


5 Februari

Kylan fortsätter, har varit runt -20 idag. Mamma och pappa var och promenerade med cosmo på förmiddagen. Han hade tydligen varit busig och sparkat lite i luften av sin energi. Jag har varit i stallet för en stund sen, promenerat, tagit tempen och mockat. Imorgon ska bandaget bytas som han fick. Egentligen ska de bytas på tisdag men det är så pass slitet nu så det är nog bättre att jag byter imorgon. Hoppas allt är bra med er! Jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer, bara att komma med förslag om ni känner för det.
.
.


Promenad i 28 minus

Ja idag har jag promenerat igen, cosmo var lika nöjd som vanligt även fast kylan fanns i luften. Filmade en liten film som kommer upp senare.
.
Mycket som strular när det är kallt ute. Traktorn hade vägrat starta idag så vi fick riva balen där den stod på åkern. Vattnet hade också frusit inatt. Dock var det inte så konstigt eftersom de va 34 minus inatt, fy ändå! Antar att det inte bara är vi i vårt stall som har problem nu när kylan är som värst. Ha en bra lördag allihopa, nu ska jag återgå till att sitta inne i värmen.
.
.


3 februari

En bild från idag.


För jag har världens finaste häst

Ikväll har jag gått en kall promenad med Cosmo. Över 20- är inte en önskan när hästen ska promeneras men att se Cosmos lycka över att få gå en liten promenad är verkligen underbart. Om det är någon som gör mig riktigt lycklig så är det han, bara att kolla på honom gör så att jag ler. Min vackra! Ha en bra fredag allihopa!
.
.

Första 15 minuterna

Idag har Cosmo äntligen fått lämna gården och varit ute på en promenad. Lyckan lyste i hans ögon och han kunde inte låta bli att trippa till ibland. Han kastade lite med huvudet och gjorde lite glädje hopp. Det känns bra! Jag blir glad av att se honom glad, kommer bli en upplevelse den dagen jag ska rida honom. Mina planer är att gå med honom dom här två veckorna när han bara ska gå 15 minuter per dag 2 gånger dagligen. Sen när allt utökas med en halv timme 2 gånger dagligen blir det nog att sitta upp igen. Det känns så bra att det har börjat rulla på, även fast det bara är promenader som gäller så är det alltid något och det känns så bra att jag vet att det bara är återbesöket om en månad som är kvar. Hoppas ni har det bra. Om ni möjligtvis har några frågor får ni gärna ställa dom så ska jag försöka svara så gott jag kan.
.
.


1 Februari - Nya benskydd

När vi ändå var på den rätta sidan av stan nära Pegasus gick jag in och kikade lite. Hittade mycket jag ville ha som vanligt men efter mycket om och men övergav jag Schbraken som alltid gör mig svag och köpte Cosmo ett par nya framskydd som en liten ''krya på dig present'' eller ska man säga pepp present? '' När du blir bra ska du få galoppera runt i dom här''. Ja jag köpte ett par nya frambenskydd. Såna jag alltid har kollat på och tänkt. ''Någon dag ska Cosmo få det bästa.'' Jag menar så klart Veredus skydden. Förvånar mig att jag inte var snål för en gångs skull. Men han förtjänar det bästa min Cosmo.
.
Dåliga bilder, ska försökta ta tid och ta bättre senare.
.
.

Hämtat Cosmo på ATG idag.

Cosmo är hemma igen. :) Det var underbart att se honom idag. En sån där känsla som man får rysningar av, älskade häst. Fick information om hur allt ser ut framöver, hur vi ska arbeta oss framåt och det börjar med boxvila och 2 promenader per dag i 15 minuter i 2 veckor sen utökas allt den 3-4 veckan då han ska promenera 30 min två gånger per dag. Sen efter 4 veckor är det ännu en gång återbesök som gäller. Bara fortsätta hålla tummarna att allt går bra och att det inte blir några komplikationer. Jag är bara glad att han är hemma igen just nu och att vi rör oss framåt nu igen och står inte och väntar efter att få veta vad det är, nu vet vi och nu är det bara att kämpa.
.
Problemet kom när vi skulle åka därifrån. Cosmo hade en period förut då han inte gick in i transporten men som jag nu trodde var över. Han har alltid gått in nu på slutet när vi har använt oss av foder så han får belöning direkt han gått in men idag (hör och häpna) var inte Cosmo hungrig och vägrade gå in i transporten. I 15 - minus stod jag och pappa där och försökte och försökte på alla möjliga sätt men allt var omöjligt. Slutade med att en snäll tjej från Kliniken kom ut och försökte dra lina runt han men slutade med att han bokstavligen satt sig ner på linan som pappa och tjejen från kliniken drog i, hon provade sen också att provisera honom genom att slå linan på hans täcke men det enda som rörde sig på honom var hans öron som lyssnade. Till slut efter 50 minuter tog Klinikpersonalen en sop (på brist av tålamod, tror jag) och markerade att han skulle gå genom att ''trycka sopen på rumpan. Och tillslut gick han in. Med isfrysna tår och isfrysna fingrar kunde vi äntligen bege oss hemmåt.
.
Vet nu vad som ska fortsätta tränas så fort han kommer igång någorlunda.. lastning. Det som gör Cosmo lite egen är att inte alls är rädd, han stänger bara ute allt som är runt omkring sig, lägger sina öron lite halvt bakåt och står där som en riktigt tjurig åsna och vad man än gör så igronerar han det bara mer och mer. Så det blir mycket jobb från marken och det passar ju bra nu när jag ändå inte ska rida honom på ett tag. Men idag var det en nödlösning med sop som fick honom att gå in.. inget jag ville men man kan ju inte bara ge upp och lämna honom där. Ne träning som gäller för jag och Cosmo, träning ger färdighet det vet vi ju redan.
.
.

RSS 2.0