Filmerna från Vännästävlingen

Första klassen på helgen, lite spänd, lite rädd. haha sötbäbis.
-
-
-
Nästa klass 1m första dagen, lite mindre spänd men istället lite för lång på räckena.
-
-
-
Andra dagen en meter, kunde inte ha varit så mycket finare!
-
-

Min prins (2010)

-
-
-
-
-
-

Eva-träning 31 Augusti 2011

Då har veckans träning för Eva gjort sitt. Cosmo kändes riktigt fin när jag redfram, hade ändå önskat att skulle vara lite mer framme för skenkeln men man kan inte begära allt av en 4åring. Vi började med en övning som såg ut såhär:
-
- Man började rida i trav in på travbommarna sen föll hästen in i galopp över galoppbommarna och fortsatte sen rakt fram på en oxer med 4 galoppsprång. Det körde vi ungefär 2-4 gånger var. (Först var oxern bara ett lågt räcke).
-
-
- Sen fortsatte vi med nästa övning där man red likadant in men istället för rida raktfram skulle man rida en böjd båger över ett räcke till höger med 4 galoppsprång. Det gjorde vi också 2-4 gånger var.
-
-
- Denna gång var det en båge åt vänster sedan ett galopp språng mindre imellan också. Alltså 3 galopp språng innan räcket. Där var det verkligen viktigt att få med yttersidan. Den vägen red jag bara en gång då allt kändes bra, dom andra fick göra övningen 2-4 gånger.
-
-
-
Sen gick vi över till en annan övning då man skulle ha en snabb och vändbar häst. Men jag red som vanligt lugnt och fint med långa vägar men det tror jag ni förstår pågrund av hans ålder och kapacitet.
-
- Så såg den övningen ut. Vi kom 2 gånger var på den. Cosmo kom inte alls nå bra på nått av hinderna första gången men andra gången var han riktigt fin!
-
-
Nästa övning var en studsserie ner till en oxer. Där var det viktigt att få hästen från den samlade galoppen fram till nästa hinder.
- Den hoppade vi 2 gånger var med höjning av oxern.
-
Sista övningen var en övning på linje det med, ett räcke till en oxer med 8 galoppsprång normalt men man kunde även rida ihop och gå på nio eller rida på och gå på 7 galoppsprång. Den såg ut såhär:
-
.
.
.
Jag är nöjd över Cosmo idag, när det vart missförstånd mellan mig och han löste vi det snabbt till nästa gång vi hoppade samma övning. Han lyssnade bra både framåt och bakåt. Man märkte dock på slutet när jag red på sista linjen att han var trött, han hade inte samma språngkurva och vart lätt framtung. Sen måste jag lära mig att kunna sätta ihop honom lite innan hinderna så han får ett bättre rundare språng. Och juste, det kanske blir tävling för oss i helgen ändå om vi hittar en transport vi kan låna! :)

Önsketänkande

-

Skulle inte tacka nej till en gpa hjälm, dom är snygga och verkar vara riktigt sköna för den delen. Sen skulle jag inte heller tacka nej till en kavaj som Angelica Augustsson har på sig på bilden, fast en röd! Har blivit helt fast vid röda kavajer, så sjukt snyggt!


31 Augusti 2011

Hello!! Igår vart det en ridtur runt stora nyby blev lite tempoväxlingar, galoppfattningar men mest bara lugnt, han kändes fin men började stå emot lite ner jag började sätta mer press på honom än vanligt. Idag är det Evaträning som gäller klockan 16. Jag känner mig laddad men skulle nog ha varit mer laddad om jag skulle tävla på SURF i helgen.. Jaja så går det när man varken har körkort, bil eller transport. Ha en bra dag, vi hörs senare!
-

23 december 2010 - 28 Augusti 2011

När lillbebis hade stått hos mig i 2 dagar. 23 december 2010
-
I förrgår när han stod i gången. 28 Augusti 2011

.
.
Det syns att han har vuxit en hel del sen sist, om man kollar på första bilden så är han mycket högre bak än vad han är fram precis som en 3åring brukar vara, och nog växer han fortfarande. Min lilla prins!

Filmer från dagens ridpass


29 Augusti 2011

Ja efter massa om och men så styr jag upp en blogg om enbart Cosmo, får se hur det går men förhoppningsvis så håller jag uppdateringen.
-
En perfekt dag att börja skriva om honom, var och red lite markarbete på anläggningen och han var super fin och det bästa av allt var att pappa kunde filma ikväll också så nästan allt finns på film. Men just nu verkar inte internet vara med mig så om ni har lite tålamod så kommer filmera upp senare ikväll förhoppningsvis.
-

RSS 2.0