Ovana & ny utrustning

Nu har det gått någon vecka sedan Sonja kollade sadeln på Cosmo. Känner rätt stor skillnad på min ridning, har hamnat längre fram i sadeln (vilket är väldigt ovant). Nu gäller det bara för mig att vänja mig med sitsen. Och eftersom sitsen har en sån stor inverkan på hästen så gäller det för mig att hitta balansen i den sitsen jag fått nu, vilket inte är det lättaste när man har suttit på ett speciellt sätt i en och samma sadel i flera år! Har inte provat hoppa någonting sen vi stoppade om det däremot, men det kommer. Sen sist jag hoppade så har det varit mycket fokus på framåtbjudningen, och när den har känts bra så har jag börjat träna förhållningar, halvhalter osv. Finslipa på det fina är aldrig något dåligt!
.
För några dagar sen var jag även inne på pegasus och kom hem med ett par nya lami-cell ridbyxor, ett par ridskor som jag ska rida med hemma, en ny säkerhetsväst & ett par nya kingslandssockar. Var riktigt nära på att dra med mig ett schabrak också men jag hindrade mig själv.
.
Ne nu ska jag ta och vika undan solstolen & dra mig mot jobbet. Ha en fin dag!
.


Livsnjutare


Konditionsträning

Nu är den omstoppade sadeln provad. Eftersom sadeln är omstoppad 2cm där mina rumpben brukar vara placerade så vart det en ganska stor skillnad, jag kände i början att jag nästan satt framåt lutade, men det är en vanesak, känns iallafall riktigt bra att ha en sadel som ligger perfekt på Cosmo.
.
Igårkväll blev det konditionsträning med C, åkrarna har torkat upp riktigt bra så det blev några varv runt dom. Provade även en ny åker som jag aldrig har ridit på tidigare. Lite uppför och perfekt för att ställa sig upp och låta hästen galoppera på!
.
Har även fått hem tränset jag beställde men får se om jag måste skicka tillbaka det, har en känsla att det kan vara lite för stort.
.


Sadelprovning

Idag var dagen med stort D. Hade tid hos sadelprovaren Sonja kl 9 imorse. Tanken som snurrade i mitt huvud var "den ligger säkert helt värdelöst så jag måste prova ut en ny och sen köpa. Men vad fel jag hade. På papperet skrev hon att sadel låg "mycket bra". Och hon kände även igenom Cosmo och bara positivt, inte ont någonstans i musklerna.

Däremot så vart det omstoppning av sadeln så jag kommer upp två 2cm med mina sittben & genom det blir jag inte "baktung". Hon märkte också när hon öppnade upp sadeln att sadeln hade fått en smäll. Mycket möjligt blev sadeln sne när vi kraschade. Men hon fixade allt på 1h och hon tyckte det var bra att jag fick det fixat. Och det som är så bra är att Cosmo alltid har velat ställa sig åt höger och det är bara sadelns fel, så nu är det bara att prova rida med den och känna om jag känner någon skillnad!
.
Fick även beröm om hur fin och lugn han va. Hon trodde absolut inte att han bara va 5, kul att höra!
.


Bild från ett av dagens språng!


Regn & rusk

Jobbat 12h idag & kände egentligen ingen ork att ta mig ut & rida, plus att det öste ner regn. Men när jag stod i boxen & mockade medan Cosmo stod och buffade på mig för att få uppmärksamhet ändrades min inställning! For ut en härlig runda på 45 min och Cosmo visade sin finaste sida. Jobbade han lite lägre i formen nästan hela ridturen, Cosmo hade positivt tänk idag också och gjorde riktigt fina avbrott. Behövde enbart använda min vikt för att han skulle förstå vad jag ville, en härlig känsla när man inte behöver använda tyglarna för att ta tillbaka honom. Han är bra fin min häst!
.
Väl i stallet igen va vi sjöblöta men båda lika nöjda, Cosmo fick gå in i sin nymockade box med nytt spån & jag gjorde klart det sista innan jag for hem igen.
.


Det blir en fortsättning på det tredelade

Mindre bra dag på hästryggen då jag fick parera Cosmo runt nyby, han tittade på studsmattor, cyklar, gamla tanter som krattade gräs och påsar som stod mot några träd. Men bortsätt från det gick han bra! Tror det blir att fortsätta rida på tredelat då han verkar gillar det bättre än tvådelat! Nu ska jag hoppa i säng och ladda upp för en ny dag imorgon!
.


Ponnytävling & en underbar häst på det!

Då har man spenderat ännu en dag på ponnyhoppningarna på sin egen klubb! Härligt att se så många duktiga ekipage, all heder åt dom som verkligen lever på ett enda fint språng och inte tänker på priserna hit och dit! Mer om det i ett annat inlägg, mycket gjorde mig lite upprörd också.
.
Som avslut på dagen red jag en helt fantastisk Cosmo, traven va framåt, galoppen va underbar & hästen positiv, mycket kärlek till prinsen! Jag kan inte sluta le när jag kollar han i ögonen.
.
(Bilden är från förra sommaren.)
.


Motivationen kommer tillbaka..

Har varit och tittat på ponnyhoppning hela dagen och känner mig mer motiverad till hoppningen igen. En stor del är tack vare en människa som alltid har funnits där som stöd gällande hästhoppningen.
 
Under en period har jag fått frågan ''Är du säker att Cosmo är det du ska ha?''  ''Du tror inte att du skulle komma längre med en annan''  ''du kanske skulle våga mer om du hittade dig en mer erfaren häst?''. Såna frågor som i mitt huvud låter blablabla, men ändå sätter sig i hjärnan. Jag köpte inte Cosmo för att rida i Globen, jag köpte honom för att det fanns något där, något som jag inte kunde sätta fingret på. Sen så kanske inte dom här åren tillsammans med honom har varit dom bästa alltid men jag ångrar inte en sekund att jag har han som min nu.
 
Han har gett mig så mycket, och han har en sån personlighet som får mig att le varje dag. Jag säger inte att det kommer bli lätt men vad säger mig att jag kommer vara lyckligare med en annan häst för mer pengar? Ingen. Den jag vill ha, har jag redan. Jag är nöjd med honom! Jag kommer kämpa för det jag älskar, hoppningen & samspelet mellan oss, sen får jag se vart det leder. Jag har inga krav längre.
 
Idag var första gången jag nämnde mina mål för någon. Jag sa att jag ville debutera 110 innan årets slut. Men det är slut målet, och innan jag tar mig dit finns det en del, del mål att nå på vägen.
 
Allt detta som jag skriver nu har jag bollat med Mari. Hon är en av dom som har stöttat mig otroligt mycket gällande hoppningen, både på ponny och storhäst. På något sätt så ger hon mig energi som ingen annan kan ge. Tack för allt! Fick gå hem med ett leende efter den här dagen och känner mig motiverad och positiv till hästeriet nu. Kom hem och kollade Cosmo i ögonen & sa i mitt huvud ''det här är bara vår början tillsammans''
 
Jag känner mig känslig, men oerhört glad över att ha människor som kan lägga fram saker så positivt. Hoppas att alla har en sån människa där ute, och om ni har det. Håll hårt i dom.
 
 

Om jag fick önska..

Om jag fick önska något så skulle det vara att jag hade samma positiva tankar som jag hade på ponny tiden när jag tävlade Robin. Då ingen rädsla fanns där & jag kände mig positiv till allt gällande hoppningen. Just nu är det tungt för mig. Vill att det ska gå bra, vill känna mig säker, vill gå in på banan och känna hur underbart det är utan att va dunder nervös. Har kolla runt lite på tävlingar i år och snart blir det att anmäla sig till den första! Jag längtar samtidigt som jag gruvar mig, men jag vägrar ge upp det jag älskar. Någon gång måste det släppa, man brukar väl säga så?
.
Cosmo, jag, sonat och Julia va ute på en ridtur igår och kände verkligen hur glad Cosmo va, direkt första galoppen skulle fattas började han bocka och busa. Kände verkligen hur mycket energi han hade. Han visade även fram sin bästa sida i ökad trav på slutet. Har aldrig flugit fram så på min gråa, kändes som vi svävade på moln! Världens finaste!
.


My love


May. 06, 2013


Tillbaka, Uppdatering om lite allt möjligt

Efter flera månader utan ett ord här tänkte jag bara skriva av mig. Försöka minnas det som hänt och berätta för er hur det nu ligger till.
.
Vart ska jag börja? ..
.
Buster har slutat som tränare, och det betyder att jag nu måste släppa in en ny person som jag kan lita på vad det gäller hoppningen. Den nya tränaren måste lära känna både mig och hästen & som ni hästmänniskor kanske vet så är det inte det enklaste. Enda sen jag började träna för tränare med Cosmo har jag tränat för Buster, han har hjälpt oss så enormt mycket och varit ett peppande stöd när jag har känt mig osäker. Men har provtränat för Kerstin Martinsson 2-3 gånger (för någon månad sen) & det gick rätt bra, lite annorlunda med övningarna och alla tränare fokuserar på olika saker. Men Cosmo var riktigt fin men jag är fortfarande rädd efter kraschen när hinderna börjar bli högre. Ni vet när man tappar självförtroende? Mitt självförtroende på min ridning sen kraschen har varit ganska låg, jag tog på mig hela skulden varför det blev som det blev & det gör att jag blir osäker, då Cosmo litar 110 % på mig då känner jag att jag måste visa styrka och visa att han faktiskt kan lita på mig. Men det är svårt när jag knappt tror på mig själv längre. Men vi jobbar vidare!
.
Har inte blivit så mycket hoppning dom senaste månaderna, det har blivit mer ridning i snön, konditionsträningar och bus, men jag känner ingen stress. Cosmo har alltid spetsade öron när vi rider ute, han är alltid pigg och glad. Han är lycklig & det är huvudsaken!
.
Har börjar variera bett. Rider nu även på hackamore lite då och då, omväxling är viktigt & man ska vara rädd om hästen mun. Har även funderat på att köpa mig ett tredelat då det ska ligga bättre i munnen!
.
Har även beställt ett nytt träns till min gråa springare, ett dyrare & finare sådan. Det är väl lite för min skull mer än för hans, men kunde inte låta bli!
.
Cosmo blev sparkad för några veckor sen och fick lymfangit på fram. Men som nu är helt bra igen som tur är!
.
Har även inhandlat back on track paddar som jag alltid velat köpa, han verkar tycka om dom & det är häftigt om man läser om vad dom egentligen gör.
.
Nu har jag inte så mycket mer tid att skriva. Men en uppdatering om lite allt möjligt är aldrig fel. Hoppas ni mår bra! Nu ska jag ta och byta kläder och sedan dra mig mot jobbet!
.


RSS 2.0