31 Juli - Vilken underbart fin häst jag har

Som alla andra dagar så är stallet gjort. Var uppe en sväng runt galopp slingan där det blev träning av tempoväxlingar. Passar på där då jag vet att han är pigg och framåt så att jag kan få lite hjälp. Gjorde även byten på rakt spår på väg hem. Vilken rolig & fin häst jag har! Han byter bra men står emot och sparkar till när han byter till vänster galopp. Men han vet vad han ska göra! Finlir är vad som gäller, som med allt annat! Underbart att ha saker att jobba med hela tiden, och underbart att följa hela utvecklingen! Ångrar inte en sekund att jag tog beslutet och köpte denna underbara häst! 
.
Från Cosmos annons, den jag fastnade för. (3 små år på bilden) 
.

31 juli

Cosmo har haft 6 dagars semester med sina kompisar ute på betet medan jag har varit lite överallt. Snälla pappa har fixat utfodringen under tiden. Igår red jag upp på ridhuset, la ut bommar på 2.20 och travade och galopperade runt på banan, cosmo skötte sig riktigt bra, gjorde bra byten, hade energin & var positiv. Men nästa gång blir bommarna på volt då han gärna byter galopp över bommarna för att få det lättare för sig själv. Är just nu på väg hem från stan. Sprang in på Granngården och köpte en ny flugluva, skimmelshampoo och kruuse, wound plast för att prova täcka Cosmos sår på bogen som vägrar försvinna. .


23 juli

Idag har C fått gå på linan. Gick bra men föredrar att rida så man får rida igenom honom bättre. Han är väldigt lat av sig så han vill knappt galoppera vad man än gör, haha. Efter att ha linat C städade jag ur det gamla spånet ur boxen, skrubbade ännu en gång boxen och även taket som var fullt med flugbajs. Så nu är det fint i boxen. Ska låta golvet torka lite innan jag lägger in nytt spån. .


22 Juli - En pigg C

Nu har Cosmo haft en helgs vila, eller rättare sagt så stod han igår. Idag tog vi och fyllde ridanläggningen med lite fart. Cosmo var pigg? Han drog nästan iväg med mig där några gånger. Har aldrig hänt, haha. Jag tänker det positivt. Nu kanske han ändrat inställning på banan! Hoppade faktiskt rätt många språng idag, gick bra men kände mig inte lika trygg som förra gången. Kanske för att han kom ganska långt ifrån några gånger så att jag tog åt mig andan. Men det gick ju bra! Som uppvärmning körde jag bommarna som jag red förra gången, med 2.20s mellanrum i först trav och sen galopp. Gick riktigt bra! Hade även en pigg häst när jag red från anläggningen, himla kul att han orkar och har energi hela passet igenom! 
.
.
.
 
.
 

20 Juli

Igår kväll bestämde jag och Julia för att rida upp till galoppslingan idag också. Och så blev det, klockan 11 hämtade vi hästarna ur hagen och red upp dit. Båda hästarna skötte sig super och Cosmo börjar förstå mer och mer att det är rätt roligt att galoppera och busa med en kompis. Carisma tog täten sista biten, vilken snabbis! B-ponny mot storhäst! 
.
.

Vadå kedja?

Cosmo har alltid varit den envisa som gärna gör som han själv vill. Om han vill gå över en så gör han det ungefär, haha. Men det har hänt något på slutet. Alla i stallet har t ex använt kedja när han ska ut i hagen på morgonen eller om han ska in på kvällen, jag har också fått använda kedjan ibland då han har varit ganska obrydd. Men nu har det hänt något som sagt, idag när jag skulle ta in honom från hagen stod han utan grimma så jag gjorde bara en snabb lösning och tog ett grimmskaft runt halsen på honom och gick in med honom från sommarhagen. Jag tror inte ens jag skulle ha behövt hålla i honom, han gick som en hund med mig in. Han har blivit riktigt bra från marken nu efter allt jobb. Trodde det skulle vara näst intill omöjligt men ingenting är omöjligt. Se bara på honom vilken duktig kille han har blivit! 
.
.
-
 

19 Juli - Ett steg framåt

Gårdagen (onsdag) blev en vilodag för Cosmo. Idag har jag och snälla pappa varit uppe på ridbanan och ridit lite bommar och hoppat. Gick riktigt bra faktiskt! Cosmo har börjat fatta vad bjudningen är bra för och jag kände mig säker i mig själv. 
.
Började att rida 5 bommar i trav med 2.20 imellan så att han tog ett travsteg mellan varje bom. Flöt på riktigt bra, han hade koll på benen och var koncentrerad på vad han gjorde. Efter några gånger i trav från båda varven tog vi galoppen. Han fixade det riktigt bra i vänster varv där han galopperade med luftig galopp och orkade korta ihop sig. Lite svårare var det i höger varv då han gärna saktade av vid bom 2 och travade istället för att han inte riktigt orkade, men när jag hade gjort det några gånger kunde han hålla galoppen igenom trots att det var jobbigt. 
.
Gick sedan över till övningen som Carro red med honom här om dagen. En bom på 6.10 framför ett räcke. Samma sak där, att han skulle behöva korta sig själv för att komma bra på hindret. Han var super, tänkte mycket själv och orkade hålla galoppen trots att det inte gick att hoppa av lite större. Även jag kände mig säker, var inte ens nervös för att hoppa så pappa höjde upp det lite till på slutet. (Kan inte påstå att det var högt, men högre än vad vi hoppat nu på slutet). Så jag känner mig både nöjd över mig själv och Cosmo idag. 
.
.

En som njuter av att gå på sommarbete

.
.
.

Något jag aldrig har varit med om tidigare

Här om kvällen gick jag & Micke och hälsade på hästarna i hagen. Cosmo var lika go som vanligt, tryckte sig emot mig & bad mig klia honom på halsen och magen. Efter ett tag tänkte jag att jag skulle gå & se hur det var med en annan häst i hagen som har varit varm och svullen på benet en längre period. Men när jag går mot honom lägger han bak öronen åt mig och så fort han gör det kommer Cosmo i full fart emot honom och förbi mig för att skydda mig. Har aldrig varit med om det, rätt häftigt! Min lilla kille! . .


17 Juli -Carro har hoppat C

Red upp Cosmo till ridanläggningen vid 11-12 där Carro fick sitta upp. Hoppade en bana med kombination, och på slutet la vi ut en bom 6,10 framför ett räcke så han var tvungen att korta sig själv in till hindret. Han orkar inte riktigt hålla ihop sig själv. Han vill gärna sakta av till trav också om man försöker göra en halvhalt innan så han inte ska behöva hoppa av så stort men han trivs bäst med att hoppa av stort. Han har inte riktigt orken att samla sig och komma nära.
.
Vi snackade också om att jag ska prova ha martingal på honom nästa gång vi ska hoppa, han har börjat köra upp huvudet framför hinderna vilket gör det svårare att få den mjuka kontakten som man vill ha. 
.
Fick även ett tips om en övning av Carro. Man lägger bommar på marken med 2.20 mellanrum, då när man travar så tar dom ett travsteg mellan varje bom. Sen kan man även komma i galopp och då är dom så gott som tvungen att korta sig själv för att inte trampa på bommarna. Så det är något vi ska prova inom kort! Blir även mer jobb med korta studsserier, och upphöjda bommar. Sånt Cosmo behöver så han lär sig vart han har sina ben någonstans. 
.
Annars så gick han bra idag, han är fin min lilla häst! Var piggare och mer arbetsvillig idag, hoppar riktigt bra då han får komma lite längre ifrån. Är glad att Carro hjälper till! I min hjärna fortsätter jag bearbeta hoppningen och jag känner att jag ändå är en liten bit på väg! 
.
.

16 Juli - Som en gammal ridskole häst

Idag har släkten varit på besök. Små flickorna fick se, klappa och sitta på min herre som skötte sig exemplariskt bland alla barn och vuxna. Stod som en gammal ridskolehäst på gården medans ungarna stod och klappade på honom. Senare på kvällen for jag till stallet. Jag och Lill Julia for upp till Sandtagets slinga och lät hästarna tokspringa lite. Cosmo har inte riktigt fatta vad det ska ge att springa fortare än vanligt, inte som min förra häst som  gärna sprang det fortaste han kunde. Men C tyckte det var kul att Carre var med på turen, att vi inte var ensamma (blir oftast att jag rider ensam.) Men jag och Julia bestämde oss för att göra om det inom en snar framtid. Kul med konditionsträning tillsammans med någon annan! 
.
.

Dagens ridpass (15 Juli)

Har ridit en mycket rolig Cosmo idag. Min plan idag var att ''busrida'' lite på banan idag. Eftersom Cosmo alltid segar ihop på ridbanan så måste jag få honom att inse att det kan vara kul att vara där också, så idag busade vi runt på den stora ridbanan. Fullgalopp på långsidorna och sen korta upp på kortsidorna. Det verkade som att han tyckte det var roligt! Tränade även lite förflyttningar mellan hinderna som stod framme. Vilken gick över förväntan, han är så himla fin när han väl har den positiva inställningen. Världens finaste C. 
.
Bilder från när jag var och hoppade sist. 
.
-

Runda kusar på sommarbete - 15 Juli

.
.
.
.

Åh, det är så underbart att känna att man klarar något!

Åh vad glad jag är just nu! For som sagt upp på ridhuset idag, han var pigg och fin! Studs stog framme och även en linje på 4 galoppsprång. Och jag hoppade det!!! Studsen var jag inte ens nervös för, var liggande sockerbitar så inte så höga. Vi fixade det galant! Kom lite fel in en gång och tog åt mig andan men när jag kände att han ordnade upp det själv kände jag mig säker igen. När jag sen hoppade linjen flöt det på bra där också. Var lite mer nervös för det men jag klarade det!! Hoppade det 4-5 gånger sen fick det vara bra så. Jag känner mig stolt över mig själv just nu! Underbart att våga! Vi kämpar på!


12 Juli

Gårdagen blev en välförtjänt vilodag för lilla C. Idag ger jag mig in på markarbete och kanske något hinder beroende på hur jag känner mig och självklart hur C känns också. Pappa ska ta med systemkameran så bilder kommer senare & kanske någon film också, får se vad som blir. Pappa och Cosmo på äventyr. (pappa ville ha ny profilbild på Facebook, haha. .


10 juli

Dagens ridtur bar av upp vid sandtaget, klättrade inget utan tog galoppslingan istället. Jobbade mycket med framåt bjudningen, att han skulle lyssna både fram och tillbaka på en gång. Det gick bra men vi hamnade i lite småbråk från början då hans envisa humör tog över men efter ett tag ändrades hans inställning och allt funkade faktiskt riktigt bra! . .


Jag är rädd för att jag kommer ge upp

charlotte:
''du kommer hitta tillbaka känslan och säkerheten! ni är ju som ett, så tillsammans ska ni klara det, det är jag säker på! ta ett steg i taget, ni har all tid i världen på er:) ta hand om dig erika! 

ps. jag jag har en överraskning snart, hoho''

.


Sitter här med tårar i ögonen. Fick den här kommentaren av en vän ikväll. Jag vart rörd på något vis, eller jag vet inte om det rätta ordet är just rörd men jag kunde inte hålla tillbaka mig själv. Det är så fint att det finns människor som tror på en, någon som försöker peppa en igenom saker. Just det här har tagit väldigt hårt på mig.

.

Har inte skrivit så mycket om hur jag känner pågrund av att jag själv har försökt stänga ute hur det egentligen känns. Men för mig genom alla år har jag haft mina mål inom hoppningen. Jag har haft en ponny som upp till MSV (1.20) med utan några större rädslor, och när jag sen sålde honom och började på en ny kula med min älskade C så har vi dansat på moln tillsammans, vi har tagit oss från att knappt vilja galoppera till att hoppa fina rundor på 1m förra året när han var 4. I år hade jag satt upp mina mål, och mina drömmar. Jag hade drömmar om att kvala till breeders för 5åringar. Och jag hade som mål i år att han skulle tävla 1.10 iallafall. Jag vet inte om ni kan hålla med mig i det här men om man så länge har jobbat för ett mål som sedan bara förvandlas till något ''omöjligt'' i huvudet så blir man besviken, (iallafall så blev jag det). I mitt huvud är det inte själva grejen att jag bröt mitt nyckelben, i mitt huvud är det mer att jag alltid har tyckt att hoppningen har varit helt underbart.

.

Jag har hopptränat 1 gång i veckan för tränare och det är det jag har sett fram emot, jag har levt på känslan efter träningarna, jag har sett framemot att fara och tävla, att gå in på banan och hoppa en fin runda & att utvecklas. Jag är rädd att jag inte ska tycka det är roligt längre, jag är rädd att rädslan inte kommer släppa. Spelar som ingen roll just nu om jag tänker att jag har tagit hur många språng som helst i mitt liv utan att det här hänt något, jag har hakat upp mig på kraschen, jag har hakat upp mig på hur det kändes just innan vi hoppade av, jag har hakat upp mig på hur jag tänkte att det går åt helvete. Men jag har inte gett upp än, jag är bara så besviken att jag är så feg. Jag ska klara det, jag och Cosmo ska klara det. Jag ska vinna över min rädsla, tiden får säga när. 

.

.

.

Jag är rädd att jag kommer ge upp,

att jag inte vågar göra det jag en gång alltid gjorde mig så lycklig.

Att inte känna på samma sätt av ett underbart språng.  


Carro hoppade Cosmo för Buster ikväll - 9 Juli

Idag har Cosmo hoppat för Buster, första gången på länge! Känns underbart att kunna få hjälp av Carro just nu när jag inte själv har mod till att ta tag i hoppningen. Träningen gick bra trots en väldigt tjurig Cosmo. Inte bara jag som tycker det med andra ord. Kanske var sto i sitt förra liv? vem vet. Iallafall så pratade jag lite med Carro efteråt och hon verkar bara villig till att hjälpa mig och hon kunde även förstå hur jag kunde känna. Känns bra nu men blir fortfarande besviken på mig själv när jag inte vågar det jag vågade innan, får se hur lång den här vägen är.
.
Tänk att en häst på 4 ben kan göra en så lycklig. 
.

Cosmo ska få hoppa idag

Blogg-appen är tillbaka! Det är inte ofta jag hamnar framför datorn nu. Men ikväll ska Cosmo få gå för Buster, Men inte med mig på ryggen. Carro ska få sätta sig upp och rida honom, jag är inte redo än helt enkelt. Så idag ska han få hoppa igen och jag ska självklart vara med på sidan och kolla hur det går! . .


3 Juli - En underbar ridtur till sandtaget

Lyckligt lottad. Har för första gången på flera veckor har jag ridit mitt första lite hårdare ridpass med Cosmo. Lite skogsridning, lite klättring i sandtaget och träning på tempoväxlingar (1 timmas ridning) han är underbart fin! Jag är så glad just nu! Var varmt för både mig och Cosmo ikväll men tur det var skugga i skogen iallafall. Blev en kalldusch med vattenslangen efter ridturen. Så klart passade han på att rulla in lite extra skit i pälsen efteråt, haha skitiga monster! Om han ska våga vistas på ridanläggningen snart måste han nog genomgå en skönhetsbehandling innan, haha. 
.
.
.

Min kära lilla häst

Cosmo fick gå på lina idag, han sköter sig snyggt! Fortfarande lite ostabil i högervarv där han gärna springer fortare och fortare och utåtställd, men han släpper till ibland och svävar bokstavligen fram, min vackra springare! Imorgon får vi se vad som blir. Sugen på att fara ut i skogen och rida så han får lära sig vart han har alla sina fyra ben någonstans, men är även sugen på att utmana mig och han på en markarbetsövning som jag hittade i en tidning jag kikade i idag. 
.
Bild från debuten på bortatävling i Vindeln förra året. 
.
.
Han gör mig lycklig, han gör mig stolt! 

2 Juli - en uppdatering efter lång frånvaro

Dags för en uppdatering. Cosmo mår bra, jag mår bra. Han har fått en liten kulmage och jag klandrar honom inte! Ridningen är inte den vanliga men jag rider det gör jag och mer och mer. Förra veckan tog jag tag i mig själv och red markarbete på stora ridbanan. Slutade med att jag skrek på mig själv (i huvudet) att jag inte kunde vara en fegis längre. Hoppade ett räcke med en bit mur under, på 70-80 cm 3 gånger. Första gången efter kraschen. Ska inte ljuga för er, mitt hjärta slog hårt och snabbt och jag hann tänka tusen saker innan vi var över första gången, men Cosmo positiv och glad! Det enda jag kan göra är att jobba vidare där vi är just nu, förr eller senare kanske vi är tillbaka. Men det ska vara kul att hoppa!! Och kan inte påstå att det inte var det, jag älskade/älskar det bara det att rädslan finns där. 
.
.

RSS 2.0