29 November

Äntligen har jag fått sitta på hästryggen igen! Cosmo har fått på sig en ny sko och idag blev det en tur till ridhuset, underlaget ute är för hårt för att ens trava nu.. Började iallafall med en tokig häst som kastade med huvudet när jag skrittade fram och var riktigt pigg hela vägen upp till anläggningen men som vanligt dog han av en aning när han kom in i ridhuset, gick ändå hyfsat bra för att ha vilat i 1 1/2 vecka, dock red jag honom inte så speciellt hårt eftersom det var första ridpasset på ett tag. Nu börjar träningen igen, längtar bara till snön så man får träna lite i djupsnön också, alltid lika roligt! (om snön kommer?) Ha en bra kväll!
.
.

Utrustning

Jag har suttit och kollat på massor av hästutrustningar nu som jag absolut inte skulle tacka nej till. Har även hittat en del jag vill ha själv. Här är en del som jag gärna skulle köpa om pengarna fanns men det finns så mycket mer än bara det här också.. Att ha häst kostar en hel del och likadant med alla grejer. Ja man kan ju alltid önska sig iallafall! Nu är det mat sen blir det stallet för min del, ha en bra kväll!
.
.
Förbeställ Exel Minichaps Croco från Dyon
-
Allroundschabrak - Dyón Collection
-
Senskydd Olympic från Veredus
-
Förbygel med martingal BADMINTON
-

28 November

Imorgon kommer hovslagaren Anders, som jag har längtat! Kommer garanterat sätta mig upp på en tickande bomb imorgon men det känns bara kul! Ikväll ska jag nog försöka lägga tiden åt att laga hans andra vintertäcke, (inte det som ni såg i förra inlägget på bild, det får nog åka ner i soporna..) Sen såklart blir det lite ompyssling och mockning.
.
.

En kväll i stallet

Spenderat kvällen i stallet med en mysig Cosmo. Först tog jag och gjorde en riktigt ordentlig genom mockning av boxen sen blev det mys med Cosmo och borstning, pussade också lite på Robin som stod med en fin fläta i pannan, han är så fin gammgubben. Snodde med mig mamma och pappas kamera ikväll också så nu har jag äntligen lite nyare bilder. Här får ni några!
.
.
.
-
.
Cosmos fina täcke som nu är i trasor..
.

27 November

Igår fick jag ett samtal just innan jag skulle fara hemifrån, Cosmo hade lyckats klä av sig ett helt täcke med hals ute i hagen så hela täcket var bara i revor.. och hans grimma hängde på ena örat. Ja det ska vara Cosmo som lyckas med något sånt här fast kan fortfarande inte låta bli att skratta. Visst att ett täcke för 1000 spänn svider men hur lyckas min häst klättra ur ett täcke med hals upp till öronen? haha det ska vara Cosmo.. men han är fin ändå, min lilla!
.
.

Några hästar jag minns lite extra

Fick en kommentar av en tjej angående vad jag kunde skriva om. ''Du kanske kan berätta om hästar som har haft en stor betydelse för dig :)'' Tänkte att jag skulle ta tid till det och berätta lite. Så vart ska jag börja. Jo..
.
Robin, som dom flesta vet om (min gamla ponny), Är en av dom hästarna, den ponnyn har nog den allra mest betydelse fulla platsen hos mig hur jag än vrider och vänder på det. Han är lixom klippan jag hade genom många år. Han är min första egna häst, han har jag lärt mig allt på från grunden ungefär, allt från dressyren, sitsen, känslan, ja allt. Han har fått mig att känna att ingenting är omöjligt även fast vägen är lång så kan man ändå nå fram tid bara man har viljan. Ja han ska ha en stor stjärna från mig, kan inte förklara med ord hur mycket jag har lärt mig på den där ponnyn. Världens bästa läromästare helt enkelt. Här har ni två filmer, en från  2006, där vi blev filmade på våran första träningstävling tillsammans, hade kanske haft honom i några månader om ens det. Den andra är från 2010 när vi tävlar i stöcke tillsammans 2010.
.
Som sagt, 2006 när vi nyss hade köpt honom. (90cm)
.
.
Filmen nedan är från 2010 (110 cm)
.
.
.
En till ponny jag hade innan Robin var en shettis vid namn Bettan, med henne fick jag lära mig hur det var att ta hand om en egen häst. Hade henne på foder i ca 3 år. Dock var det mer än häst jag red ut på och körde, ingen tävlingshäst men häst som fick mig att tycka om ridningen och hålla mitt intresse brinnande som barn. Bilden nedan är på Bettan och mig, vet dock inte vilket år den här bilden är tagen.
.
.
.
.
Såklart kan vi ju inte glömma Cosmo, men han finns ju fortfarande i mitt liv och kommer nog finnas där så länge det bara går. Han är ju som ny för mig på ett sätt. Ett år tillsammans än så länge. Men han har gett mig så mycket även fast jag bara har haft honom ett år, han är en sån häst som man verkligen får se förändringarna hos. En underbar häst som jag kommer ha underbara år med.
.
.
.
Sen vet jag inte riktigt om det finns någon annan som har någon speciell betydelse för mig, klart alla hästar har olika betydelse men det finns så många jag kan dra upp då. Men jag har ju en del hästar som ger mig lite extra minnen och det är bland annat en C-ponny som jag fick hjälpa till att rida före hon blev såld till Finland. Riktigt fin ponny, perfekt för mig på hennes sätt hon va. Pigg och galen men känslig, precis som Robin kunde vara.
.
-
.
.
På bilden nedan är också en ponny som jag hade varmt om hjärtat för några år sen. Lady var hennes namn. Min kompis ponny som jag fick rida, helt galen med benen överallt men när man väl fick hennes mellan hand och ben var hon en riktigt stjärna! Min kompis sålde iväg henne då hon inte riktigt gick ihop med henne men innan hon hade farit var hon en av några som jag älskade att sätta mig upp på. En utmaning som kunde överaska när man minst anade de.
.
.
.
.
Finns såklart några andra också som jag inte kommer kunna glömma men det får nog vänta. Där är iallafall några av min hästar som jag minns lite extra, som var speciella och som jag tyckte om precis som dom va. Om ni har några frågor så är det bara att fråga.

Tänk vad jag får uppleva..

Tänk vad underbart fint. Cosmo kom till mig som 3åring efter att ha haft ett par jätte fina människor som uppfostrat honom från grunden sen han mötte världen för första gången och för nu ca ett år sen köpte vi honom, och jag får äran att följa med honom i all hans utveckling. Hur han reagerar av olika saker, hur han kommer förändras som häst genom åldrandet och hur han kommer klättra steg för steg för att förändra sitt betende och bli en klokare och mognare häst. Vi kommer nog få uppleva både det positiva känslorna när allt går bra och allt känns perfekt men vi kommer nog även få möta det mindre roliga då vi måste kämpa oss genom motgångar tillsammans. Det är som fint! Jag är mer än glad för att jag får följa dom här stegen i hans liv,  det är både spännade och roligt. Jag är stolt över att jag får den äran, väldigt stolt och lycklig. En fin känsla helt enkelt, och det här är bara början på våran tid.
.
.
.
Äldre bild från i Somras

25 November - jag saknar fantasi

Fick tag på Boberg igår men han hade inte tid för än tisdag nästa vecka.. känns inte alls kul att gå och vänta på att få sätta sig på hästryggen.. Men finns inte så mycket annat att göra. Ska försöka få tag i någon som kanske kan komma och slå fast en ny sko på honom tidigare men chansen är nog rätt liten som det känns nu. Hoppas ni har det bra! Vet inte riktigt vad jag ska berätta mer för något, ingen av er som läser som vill veta något om Cosmo/mig/Robin eller allmänt om ridningen? isåfall är det bara att fråga min fantasi håller inte riktigt just nu känner jag.
.
.
-
En av mina favoritbilder på jag och Cosmo, min fina prins!

24 November

Ringde Boberg igår och fick svaret att jag skulle ringa upp honom ikväll. Hoppas på att han kan komma inom dom närmsta dagarna så jag kan börja trimma min lilla kille igen. Nu håller jag alla tummar och tår för Carro som är i Globen med Diza, åh så kul! stort lycka till!!! (Carro är min föredetta tränare och har även varit hos henne på praktik när jag gick skolan.)
.
.

Glädjen jag får av min häst

Kvällen har jag spenderat i stallet, började med att mocka och sen blev det borstning och ompyssling på lillen, det finns nog ingen som är så underbar som denna häst. Han fick stå med mig i boxen medans jag mockade, slutade med att han stod och kollade på mig som ett litet frågetecken med öronen spikrakt framåt. Hur kan man känna såhär mycket för ett djur? den frågan har jag alltid frågat mig själv. Dom säger ingenting men dom gör en ändå lyckligare än någon annan.. åh min fina vackra häst!
.
Pratade även med Madde ikväll (ägaren till Robin) som var i stallet samtidigt. Hon tyckte att det var så konstigt att Robin aldrig blev trött när hon var ute och red. Känns så bra att höra att han är pigg, det är Robin de, han är alltid pigg och glad och så klart världens bästa ponny. Och fick mig också ett stort leende på läpparna när hon skulle fara från stallet då hon gick in och klappade honom på halsen och sa lillgubben åt honom. åh fint! Det är jobbigt men jag är glad för bättre ägare hade jag nog inte hittat.
.
.


Låten säger allt om vår tid.

.
.
Jag saknar tiderna. (Så klart är det roligt att börja om på en ny kula med en ny stjärna och inte vilken stjärna som helst utan Cosmo) men tanken slår mig då och då att jag har så mycket fina minnen med denna häst och att jag saknar tiderna då allt handlade om oss. Det är Robin, det känns bara konstigt att säga att han inte är i mina händer längre.. Men jag vet att han har det bra nu och kunde knappast fått det bättre. För mig kommer han alltid vara världens bästa Robin och jag kommer alltid att leva på alla minnen vi har tillsammans. Jag hade 5 underbara år som är obeskrivliga, mer kan jag inte begära. Jag fick uppleva det många inte fick uppleva. Finaste Robin.
.
.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

23 November - typiskt

Uppdateringen håller inte riktigt ihop. Kan iallafall ännu en gång berätta att Cosmo har sprungit bort ännu en sko.. jag blir tokig på denna häst ibland, haha. Och eftersom de har börjar frysa på ute så går det inte heller att göra något så länge jag inte far med honom till ridhuset. Ska ringa Boberg (hovslagaren) ikväll och försöka fixa en tid så fort som möjligt! Så nu vet ni hur det ligger till, hoppas allt är bra med er!
.
.

Bilder

-
-

Cosmo H


20 November

Med många dagars frånvarande uppdaterar jag. Cosmo gick för Eva i onsdags, han kändes rätt trött, han hade inte samma balans i galoppen när jag försökte få tillbaka honom och kunde inte riktigt få samma ridning som jag har haft dom andra gångerna. Han kom igång mot slutet och avslutade med en fin bana så det kändes iallafall bra! Dagen efter for jag ut och tränade avbrott och igångsättningar för att få honom att väcka sig själv lite mer, han kändes då super fin så det kändes riktigt bra. I fredags fick han en vilodag och igår red jag honom i ridhuset, samma där. Mycket att han skulle lyssna från när jag sa till och även lyssna tillbaka när jag ville de. Han skötte sig bra, lite motvillig och lite hovar i luften då och då men i övrigt skötte han sig bra! Moa satt sig också upp på lillen, alltid lika kul att se honom från marken. Har bara gjort det 3 gånger så det är inte ofta man får uppleva det. Han är så fin min lilla prins! Nu har dock tappat en sko så nu är det vila som gäller idag och imorgon blir det nog ett pass i ridhuset igen. Ha en bra kväll!
.
.

10 November

Blir en ofrivillig vilovecka för Cosmo i veckan, mitt revben är fortfarande det stora problemet och jag vill inte förvärra det genom att riskera en ridtur och sen är det ännu värre. Så Cosmo får vila idag också även fast min vilja säger något annat. Trivs inte som jag är nu, handikappad och göralös.
.
.

9 November - Irriterad.

Ofrivilligt.. Jag är less! Revbenet känns precis likadant som gårdagen så blir ännu en vilodag för Cosmo idag då jag inte vågar riskera att det blir värre + att man aldrig vet vad Cosmo hittar på för bus, Känns surt. Väldigt surt!! Men tur att tävlingsäsongen är över nu och jag har inget att hålla igång honom för men ändå surt att jag inte kan ta mig ut att rida.. *suck*. Ha en bra kväll!
.
.


Blir ingen ridning för mig idag

Blir ingen träning för mig ikväll. Har varit och kollat upp min onda lunga och mina onda revben och det visar sig att revbenen har tagit stryk av någon konstig anledning som jag inte kan komma på just nu. Så tokcosmo får vila idag också sen får jag bita ihop och ta tag i ridning imorgon istället. Ibland måste man kanske tänka på sig själv mer, just det jag försöker just nu även fast jag gärna hade suttit på hästryggen idag. Ha en bra kväll annars!
.
.

8 November

Igår fick Cosmo en förtjänad vilodag efter 2 fina dagar på årets sista tävling. Jag kan inte fatta det, nu är det snart ett år sen pappa och jag var och skrev på kontraktet på Cosmo att han blev min, åh så underbart! Det mest underbara är att de här bara är början på våran resa!
.
Kolla bara in bilden nedan, bara någon dag efter vi hämtat honom! Mina vackra lilla prins va liten han va!
.

Fy, vad hemskt!! Vila i frid Hickstead

.
.

Häst dog under världscuptävling

Publicerad 6 november 2011 - 15:37
Uppdaterad 6 november 2011 - 17:02

Världsettan Eric Lamazes OS-guldhäst Hickstead föll ihop och dog under sin omgång i Veronas VC-hoppning.

Lamaze hade just ridit i mål under sin första runda med en rivning och skulle inte gå vidare till omhoppning. Då föll hästen plötsligt ihop under honom.

Hästen skakade i sin dödskamp och stämningen på läktarna var upprörd.
En chockad Lamaze fördes bort från arenan.

-Nu dör den, utbrast SVT:s expert Lotta Björe i direktsändningen i SVT Play.

"Som en familjemedlem"
När en knäckt Lamaze fördes bort från arenan fick han stående ovationer av publiken, dår många av dem grät.

Efter en tyst minut kom beslutet att avbryta tävlingarna. En obduktion kommer att visa Hicksteads dödsorsak men redan nu spekuleras det i att hästen drabbats av hjärtfel.

-Det här är det värsta som kan hända en ryttare, hästen blir som en familjemedlem, sa Lotta Björe.

Hickstead tog guld i Peking-OS 2008.


Hemma från andra tävlingsdagen (film)

Hemma efter andra och sista tävlingsdagen. Cosmo kändes rätt trött på framridningen, tänkte att det kanske hade tagit på ordentligt i psyket efter gårdagens intryck. Han var också lite slö i benen på framhoppningen till en början och rev räcket och var inte lika uppmärksam. Men efter ett tag kom han igång, hoppade stora fina språng både på oxern och räcket. Gick in på banan med en bra känsla och vi fick till en nollad runda med en riktigt bra känsla, åh min bästa! Jag är så stolt över honom!! Här kommer filmen:
.
.


Dagens runda på film

Jag är så lycklig som har min lilla plutt! Han gjorde ännu en gång min dag. Är dock helt slut efter dagen, tidig morgon då! 06.00 ringer klockan, ser framemot en till tävlingsdag! Här kommer filmen från dagens ritt.
.
.

På väg hem

Sitter i bilen på väg hem efter en klass avklarad. Blev en rivning på ettan då cosmo inte riktigt va beredd på vad han skulle göra men annars va han super fin även fast jag la honom nära på en del hinder! Bästa cosmo :) film kommer senare!


Snart drags att promenera till stallet för att göra mig iordning för tävling

Hästarna är ute och boxen är mockad, nästan allt är klart för en tävlings''dag'' tävlingarna börjar 3 på hippo idag. Ska bli riktigt kul och spännande, var ett tag sen jag fick rida in på banan och känna känslan, åh den är så fin! Sitter iallafall ensam i mitt rum nu och taggar upp tillsammans med The Who – Baba O'Riley - Original Version. Snart är det dags att bege sig till stallet för att göra Cosmo fin med knoppar. Uppdaterar senare, ha en bra dag!
.
.
Bilden är tagen i Vännäs i somras.

Godmorgon

Hästarna är ute, och stallet är mockat och klart. Har hunnit med att packa ihop ännu lite mer grejer som jag ska ha med mig imorgon på tävlingen. Har också smörjt upp allt som innehåller läder, sen även tvättat benskydden rena. Jag gillar att göra det där lilla innan tävling med smörjning osv, iallafall om man inte har någon slags stress över sig och det hade jag verklign inte idag! Nu är det bara hästen som ska glänsa och manen som ska knoppas men det fixar jag imorgon, tävlingen börjar inte för än 3 ändå. Ha en bra dag!
.
.

Jag saknar det ännu en gång

Kom på mig själv igen. Gick in på hastnet av ren nyfikenhet för att kolla om jag såg nå fina hästar eller några jag visste om som var till salu men när jag satt där och klickade runt fick jag en dålig magkänsla direkt. Ännu en gång svävar den där stora känslan av saknad efter Robin och våra tider tillsammans. Han har lärt mig allt jag kan och jag är så lycklig över allt vi har uppnått tillsammans, över hur fina stunder vi har varit med om. Nu får han lära upp ännu en liten flicka.. ''Min'' vackra. En tid jag aldrig kommer glömma.
.
.
-
-
.
.
Där har ni en av hans nya ägare, en liten flicka på 11 år!
.

Fina torsdagsmorgon

Tog ut hästarna medans solen lyste mig i ögona imorse. Allt var fint bortsätt från all lera som har bildats i hagen. Har hunnit mocka, gjort höet klart och ridit en sväng. Har även städat sadelkammaren på morgonen och börjat förbereda lite för vad jag ska ha med mig på tävlingen i helgen. Åh det ska bli så kul att tävla igen! Sista tävlingen vi tävlade var på surf ute, nu är det inne som gäller! Cosmos första innetävling om vi inte ska räkna med hans innetävling när han hoppade 60cm. Nu ska jag ta på mig stövlarna och gå och ge hästarna lunch. Ha en fortsatt bra dag!
.
.

Ridtur

Tidig ridtur i solen med fina c!


Träning för Buster (filmer)

Träningen igår gick bra, han skötte sig fint och jag är så nöjd över honom! Ser framemot tävlingen på Hippo i helgen, sista tävlingen det här året som det ser ut nu. Så efter det blir det hårdträning som gäller i vinter så jag har en positiv och tränad 5åring nästa år när vi startar våran andra tävlingsäsong tillsammans!:) På tävligen i helgen ska han gå 1m båda dagar för dom som undrar. Här kommer lite filmer från gårdagen!
.
.
.
-

1 November

Träning för Buster ikv. Kameran är på laddning så förhoppningsvis kommer det filmer från träningen senare ikväll eller imorgonbitti. Hoppas ni har haft en bra dag! Jag ska snart ta och äta middag sen fara till stallet för att göra bort mockningen innan träningen 20.00.
.
.

RSS 2.0