30 September

Efter 4 dagars ridturer kan jag bara säga en sak - jag älskar min häst! Idag får han en vilodag. Man brukar ju säga att om dom är 4 är det normalt att dom går 4 dagar per vecka, och är dom 5 så rids dom 5 dagar i veckan osv, alltså ju äldre dom blir så mer kan man rida dom i veckan, och jag tycker det funkar rätt bra dock kan de hända ibland att han går mer än 4 dagar men då får han vila någon dag efter det för att ta igen sig! Hoppas ni får en bra fredag!
.
.

29 September - vackra prins

Blev en sväng upp till ridhuset idag, hade turen att få rida i ett tomt ridhus för mig själv idag! Cosmo skötte sig bra, nu gäller det bara att jobba vidare med muskeluppbyggnaden så han kan börja samla sig lite mer. Jag kan fortfarande inte fatta att han bara är 4 år. Min vackra prins han gjorde min dag!
.
.

28 September

Dålig uppdatering här men nu så ska vi se om det kan bli ordning på det igen. Har ridit Cosmo tredje dagen nu sen vilan, han har varit rolig varje dag! Busig och livlig precis som jag vill ha det så länge det är kontrollerat! Idag vart han dock envis då han vägrade ta vänsterskenkeln på slutet. Såna gånger önskar man att man kunde gå in på en volt och ta igenom det men icket, får ta tag i det där nästa gång jag rider upp på ridhuset istället. Men nu vet ni iallafall att ridningen är igång och att jag ska försöka hålla uppdateringen flytande, hoppas allt är bra med er! Bjuder på en bild på Cosmos pappa Ronaldinho H då det är bildbrist på prinsen för tillfället!
.
.

21 September - Cosmos hyss

Cosmo har nu vilat en vecka imorgon, herregud vad jag vill rida!! Iallafall så är det ingen tvekan om att han har överskotts energi just nu. Han hittar på hyss hela tiden, jag vet inte hur många gånger han har hoppat ut från hagen när hästarna ska in på kvällen, och jag vet inte hur många gånger han total dissar ryttaren som ska leda honom in från hagen.. ja det är Cosmo i dagsläget, lite galen och lite obrydd. Blir kul att se hur första ridturen efter vilan blir, men jag längtar ändå! Även fast han inte kan behärska sig så är han ändå världens finaste. Det var allt jag hade att säga idag. Blir tråkiga inlägg nu när han inte blir riden men det kommer, håll ut!
.
.

19 September

Jag vill verkligen rida nu.. han har vilat sen onsdagen förra veckan och jag vill bara fara ut och rida min underbara häst. Annars så är han helt galen nu och vet inte vad han ska göra med all energi, blir spännande med första ritten med andra ord!
.
.

Film på första gången jag provred Cosmo

Jag har helt glömt bort att jag har filmer från när jag och pappa var och provred Cosmo första gången (såklart var det bara jag som provred, pappa kollade). Det var även den här gången jag valde att jag ville ha honom. Min lilla plutt, på filmen är han 3 år.
-
-

Fina hästar, duktiga ryttare

Ridabstinens!!!
-
-
-

Titta vad jag hittade bland alla bilder

Hittade 3 stycken bilder på min gamla ponny, fina Robin!! Cosmo går bara i hagen för tillfället, och han ska vila en vecka till.. tråkigt! Men det är bra för honom efter allt han har varit med om i sommar, så får jag tänka. Men jag längtar tills jag får fara ut och rida igen, ridabstinens!
.
.
-
-

15 september

Allt är klart i stallet, ingen häst att rida idag och såklart då ska solen till och med titta fram.. min tur verkar inte finnas just nu! Planerna för morgondagen är nog detsamma som idag, mockning. Däremot funderar jag på att ta någon stalldag då jag ska smörja om alla grejer, tvätta schbrak och bara göra fint bland Cosmos alla saker! Ha det bra så länge!
.
.

Hästhoppning på tv4 sport nu!!

Jag har suttit och sett dom första ryttarna nu, Malin och Angelica gick nolla första rundan, hur bra som helst!! Och sen har jag även hittat en ny favorit inom dom stora kända hästarna, kolla ba in den här, skulle inte tacka nej till den direkt! Cornet Oblensky
.
.


Jag är så nöjd över min lilla bebis!

Underbart älskade Cosmo!! Evaträningen idag var som en chock för mig, min häst drog iväg med mig mot hinderna, Cosmo har man alltid fått använda benen på enda fram mot hindret men idag då var han laddad! Synd att pappa inte hann filma, Men jag ritar upp lite snabbt hur våra övningar såg ut idag! Men en sak är säker, duktig var han som vanligt! Och när vi red fram tillsammans var det skenkelvikningar med i bilden och till och med Cosmo kunde vara med på ett hörn, dom var inte perfekta men nog kunde han flytta alltid. Jag blir så stolt över honom och så glad!!
-
-
I det första varvet så gjorde jag och Cosmo volt istället för att rida övningen som alla dom andra, alltså rakt på hinderna, ungefär såhär såg det ut!
-
-
-
Men i andra varvet tyckte Eva att jag skulle komma direkt på alla hinder, så vi provade jag och jag vart chockad! Min lilla bebis klarade det galant! Eva sa till och med att det var lite överkurs för en 4åring men att han löser det perfekt!
-
-
-
-
Sen var det också en övning då vi skulle hoppa ett räcke ståendes mot väggen snett till en trippet. Det vart lite svårt när han gärna ville ta stöd av väggen men jäklar vad han hoppade på trippeln, känslan går inte att beskriva!!
-
-
Pratade med Eva efter träningen och hon tyckte att han borde få tänka igenom och bara stå nu ett tag framöver så nu ställer jag bort honom från all ridning i 1-2 veckor sen kör vi igång igen! Jag tror han behöver det men tråkigt för mig, han är ju så underbar min bästa! Nu ska jag vänta in bonde söker fru.
-
-

11. Jag måste träna på

Man kan aldrig bli för bra på att rida och det tycker jag är så himla kul, man har alltid motivation till ridningen då man vet att man alltid har något som man måste förbättra. Mina saker som jag skulle behöva träna på mest är:
.
- Handen, att jag inte sitter med ''cykel händer'' utan att jag har tummarna pekandes uppåt utan att jag måste anstränga mig och genom de också få mina armbågar in till kroppen lite mer.
- Att tänka på att sträcka lite extra på ryggen.
- Bli lättare i sadeln mot hinderna och mellan hinderna (då Cosmo behöver det av mig nu när han är ung och inte tillräckligt musklad för att orka ha mig tung på ryggen än).
-
Jag tycker att det är jätte kul att jag har haft möjlighet att ha en egen häst  i 5 års tid (Robin) men det ger ''nackdelar'' också. Det jag menar är att jag har lärt mig rida Robin på mitt sätt, jag vet att jag skulle vara tung i sadeln då han blev lugnare då, jag var tvungen att dra tillbaka handen en aning för att få Robin att stödja på bettet osv. Nu när jag rider Cosmo så får jag ändra en hel del gällande ridningen, jag ska vara lätt i sadel och inte dra tillbaka handen osv.. och när man har ridit på ett och samma sätt i nästan 5 år så är det svårt att bara ändra sin ridning på en dag. Men jag tycker det är kul och nyttigt att jag nu ska rida ett annat sätt, jag trivs med det!
.
.
Där har vi en rätt tydlig bild hur jag red Robin, med armarna lite tillbaka, med händerna som att jag cyklar och sen ryggen lite lätt ''krokig''. Men övning ger färdighet som man brukar säga och det är bara att jobba vidare!

10. Mitt mål med ridningen

Mitt mål är nog som alla andras mål, att utvecklas som ryttare! Men om man ser lite på vad som kommer nästa år så hade jag mer än gärna vilja kvala till Breeders för 5åringar med Cosmo, då måste han alltså gå 3 nollor i 1.20. Annars är mina mål att få en bättre sits och utbilda Cosmo vidare, vi har många år kvar tillsammans så det är så svårt att säga just precis vad jag vill nå, men allting handlar om att utbilda Cosmo mer i både dressyren och hoppningen sen ser vi hur långt vi kan gå tillsammans. Ingen får mig mer motiverad än vad Cosmo får mig just nu! Min vackra prins!
.
.


Hellre snö än regn

Jag blir så förbannad!! Varför ska det spöregna varje morgon jag öppnar ögonen? När fick man se solen sist egentligen? Funderar helt enkelt om Cosmo ska få vila idag så rider jag honom onsdag-fredag istället, han gick ett pass på banan igår, kändes bara fin. Varken kul för jag eller Cosmo att ge oss ut i detta väder. När alla hästar var ute imorse rann det från regnjackan ner på golvet, det kändes som jag hade stått i duschen med håret.. Åh gilla inte regn.. då får det hellre se ut som på bilden nedan!
.
.

12. Jag är bra på

Egentligen gillar jag inte att skriva vad jag är bra på, kommer inte lixom på något som verkligen stämmer men det kanske är för att självförtroendet inte är på topp men jag prövar att dra upp några saker angående ridningen som jag har blivit bättre på.

1. Har alltid en plan hur jag ska rida när det gäller banan eller när jag bara rider ut.
2. Min blick har förbättras, förut var min blick verkligen inget att hejja på, nu har jag kommit på mig själv och använder den mer.
3. Jag är rätt lugn i min ridning därför passar jag bättre på dom lite mer galna hästarna som gör hyss eller försöker springa bort från det jobbiga.
4. Jag kan väl säga att jag är noga med det jag gör i stallet också, t ex mocka. Kan inte vara onoga när det gäller sånt och om spånet blir för mörkt så får jag nästan panik med tanke på att min häst ska kunna trivas i boxen.
.
.
.
En gammal bild från 2009 när jag och min förra ponny vann AC/BD cupen i Lycksele! Saknar dom tiderna ibland..

12 September

Har nyss tryckt i mig frukosten, hästarna gick ut tidigare imorse och nu ska jag snart ta tag i dagen och fara ut och rida, vädret är tråkigt och allt är grått nu är jag less på regn! Vill rida i sol och värme eller i 10 graders kyla när träden är täckta med snö och pudersnön ligger på marken.
.
.

9. Min dröm

Oj vilken svår fråga man har ju så himla mycket som man skulle vilja uppleva! En av mina drömmar är iallafall att kunna flytta ner till Skånetrakterna, bo på en gård där med ett stort stall med massor av hästar (självklart är Cosmo en av dom). Kunna utbilda hästar och ha det som ett jobb. En annan dröm är att fara utomlands och jobba på ett ställe där man tar hand om hästar som har haft en dålig uppväxt, hästar som har blivit vanvårdade osv. Om jag skulle berätta alla mina drömmar hade jag fått suttit och skrivit hela dagen, ni får helt enkelt nöja er med dom två svaren! Sen är det ju alltid drömmar, man vet inte om dom blir sanna tillslut!
-
-

11 September

Inte så mycket som händer på Cosmos front nu, han har fått vila fredag-söndag och imorgon ska jag äntligen få rida honom igen! Ska även ha ridlektion med Jullan klockan 4, de är inte mer än kul!! Idag har jag också varit och kikat lite på ridskolan då Robin och Vanja var med, Robin pigg som en tickande bomb och vanja kämpades på ryggen, haha! :) Nu ska jag krypa ner i sängen, har utsläppet veckan ut nu! Väckaren ringer vid halv 8, sovgott!
-
-

8. En häst jag saknar

Det kommer nog inte som en chock men jag saknar ''min'' fina Robin. Ja jag får ju träffa han varenda dag det är inte det som är grejen. Hela grejen egentligen är att jag saknar den tiden då vi planerade framtiden, då vi siktade på ett mål som vi ville nå, då vi for och tävlade överallt och tränade 2 gånger i veckan. Ja jag hoppas att ni förstår mig rätt! Han var min första egna ponny och han betydde verkligen allt för mig, jag saknar lixom allt som har med han att göra, och jag känner att tiden som ponnyryttare gick alldeles för fort.. Ja ''min'' bästa Robin!
-
-
-

-

-

-

-

-


7. Jag dissar

När vi väl är inne på föräldrar så tänker jag dissa en del av dom också. Jo såhär är det! Vissa föräldrar i ponnyvärlden har mer intresse för hästarna än vad barnen har, med det menar jag att barnet själv inte har någon större motivation till hästar men tack vare deras föräldrars intresse så håller dom intresset brinnande. De jag menar är att ridning ska va kul, det ska vara kul att gå till stallet, far ut och rida, fara och träna osv. Visst kan det kännas jobbigt vissa dagar när det är 30 minus ute eller när det spöregnar men motivationen finns ändå där. Det ska inte vara föräldrarna som skickar dom till stallet för att DOM vill, för att DOM känner att dom har ett brinnande intresse. Alla vet ju vad ett intresse är, det är något som en själv brinner för, något roligt! Man ska inte behöva känna press från sina föräldrars sida för att dom älskar det, man ska helt enkelt tycka det är kul själv och inte bli pressad till något som inte har tillräckligt mycket intresse för, eller vad tycker ni?
-
-

6. Jag hissar

http://vivanolivia.blogg.se/2011/september/6-jag-hissar.html#comment Jag kunde inte ha sagt det bättre själv! Det är verkligen ponnyföräldrar man borde hissa om det är något! Dom får höra det för sällan att man är tacksam för det dom gör men oj, om inte mina föräldrar hade varit där för mig på tävling så hade inte jag varit där jag är idag i mitt liv som ryttare. Tack mamma och pappa!! 
-
-
-

8 September

Idag tog jag mig en ridtur till ridhuset, blev långgalopp med låg form hela vägen upp i lätt sits, där uppe blev det att galoppera lite på banan med inga större krav. Anledingen varför jag red på banan idag också var för att jag har haft min första ridlektion med Robins nya ryttare, 11 åriga tjejen Vanja! Jag vart stolt när jag såg hon rida runt där på en pigg fin Robin. Slutade med att hon hoppade honom för första gången också, gick super!! åh så underbart det är att allt funkar så bra, jag vet utan tvekan att Robin har hamnat hos några riktigt bra människor!
-
För ni som är ny på bloggen så är Robin min gamla ponny som jag sålde för snart en månad sen. 
-
-

5. Min favoritoutfit

Jag vet inte riktigt hur jag ska ta fram min favoritoutfit men måste nästan säga att det är när stövlarna är rena, dom nya ridbyxorna sitter på benen och kavajen är på och det är redo för att gå banan! Fast jag älskar dock våran nya klubbjacka och min nya t-shirt från Kingsland + detta. Saknar bara ridsockarna. Dock har jag mina gamla vita ridbyxor på bilden, dom nya är mycket skönare och sitter bättre.
-
-

Träning för Eva 7 September

Cosmo var superfin för Eva idag, jag kan inte ens fatta att han bara är 4 år. Eva sa till och med idag att man kunde tro att han var 5-6 efter hur mycket han verkligen följer med mig och gör som jag säger, min finaste stjärna jag är så lycklig att jag har honom!
-
Har även ridit en av b-ponnyerna i stallet idag i spöregnet, gick bra det med men jädrar vad dom kan vara tjuriga dom där små! Skaka på huvudet, ställa sig på två ben och vägra ställa sig åt vänster eller höger, haha! Jag satt och skratta ett tag för mig själv på hästryggen innan jag kunde börja bli bestämd. Gick bättre mot slutet men en sak är säker, mjukgörande övningar är viktigt för denna ponny!
-
Nu ska jag hoppa ner i min onepiece och sätta mig och se på Bonde söker fru, ha det bra!
-
-

3.Min hästs utrustning

Kommer nog inte kunna visa all utrustning som Cosmo har men en del så här kommer det.
.
.
1. Träns från Hööks, Cosmos träns är dock svart sen har jag även tagit bort pannbandet och bytt till ett ''blingbling'' istället.
-
-
2. Globus Esperanza sadel, mycket skön men jag hamnar lätt i stolsits när jag rider i den. Men när Cosmo har vuxit klart och utvecklas mer i kroppen ska vi ta och prova ut en ny sadel så han får en som ligger helt rätt.
-
-
-
3. Benskydd, Eskadron. Bra benskydd som ligger bra, dock börjar dom bli lite slitna nu.
-
Flexisoft Pro-Safe benskydd bak
-
4. Ett nytt täcke som aldrig har används ännu men som jag längtar tills han får ta på sig det, jättefint stalltäcke som han kommer få sova i när det är kallt i vinter. Har även 2 andra fleecetäcken hemma, 1 nytt regntäcke med hals och ett vintertäcke med halvhals. Har dock inga bilder men de kanske dyker upp senare.
-
-
6. Som nästan alla andra hästryttare som har man en del shabrack också, har dock ett som är min favorit och det är mitt schockemöhle schabrak som jag köpte i gbg när vi var på gbg horse show. (hittade ingen bild på ett allround schabrak men sådär ser det ut.)
-

6 September

Ikväll hade jag tur, har regnat hela dagen men nu ikväll vart det faktiskt rätt fint väder. For ut på en ridtur runt stora nyby. Satt på en tickande bomb idag men en fin bomb! Han gjorde galoppfattningar från halt, fast tänk er en galoppfattning ur en bockning ungefär, det sprutade bara energi från lillkillen idag. Jag gillar det!
-
Imorgon är det Eva träning klockan 4 och innan har jag fått en uppgift att rida och känna på B-ponnyn Carissma som står i mitt stall. Flickan som har henne ska rida för mig på fredag så mamman tyckte att jag kunde provrida henne före så jag visste hur hon är, spännande! Jag älskar att rida nya hästar, både nyttigt och roligt!
-
-
Bild från kvällen vi hade hämtat honom. 2010

2. Min drömhäst

När jag var mindre så drömde jag alltid om att ha en stor svart häst med vit bläs och vita strumpor men det var då jag var mindre. Nu är min drömhäst den hästen som jag äger! Han har det jag har sökt efter! Men när jag väl skulle köpa storhäst så lät de såhär ''Den ska va runt 170, den ska vara svart och den ska vara svårriden och lite halvt galen'' Men som ni ser blev inget av det där rätt, Jag köpte mig en skimmel som var 160, han var inte så svårriden och inte alls galen men lika nöjd är jag för det för jag vill inte ha någon annan häst en Cosmo just nu! Min lilla prins!
-
-
-
-
Det här är en ponny som jag red för några år sen och jag vart helt förälskad, lite galen, lite het men så himla fin att rida. Den kallades MP och flyttade till Finland för några år sen, en av dom roligaste ponnyerna jag har ridit!

1. Min häst

Cosmo är en 4årig valack som är 160-165 i mankhöjd just nu. Pappan är Ronaldinho H (http://www.hittahingsten.se/default.cfm?navid=visa&aid=424&dafID=&sort=namn) och hans mamma är en D-ponny vid namn Chanel.
-
Som ''bebis'' (unghäst) är han lugn i psyket och stressar aldrig upp sig i onödan. Han tar in det man lär honom väldigt fort och är en väldigt mysig unghäst som har blivit väldigt bra behandlad som liten. Han gör aldrig något för att vara dum men kan dock vissa gånger bli lite för närgången, haha (typiskt unghästar). Det finns ingen chans att jag skulle sälja iväg denna underbara häst, älskar allt med honom! Han är väldigt envis precis som jag själv men när han väl ger upp kampen så är han verkligen världens finaste och han har allt vad jag kunde önska när jag köpte en storhäst!
-
När vi köpte Cosmo var han bara 3 år gammal och vi köpte honom av Elin och Helena Holmqvist från Luleå vid jul 2010(?). Han var inriden och hade hoppat någon enkel träning med ryttare på ryggen men annars har vi arbetat hårt tillsammans för att komma framåt :). Just nu går Cosmo träningar för Eva Jonsson 1 gång i veckan och tävlar 1m, (alltså den högsta klassen för 4åringar).
-
Som sammanfattning kan man helt enkelt säga att han är den som gör min dag och jag älskar att lägga ner jobb på honom och få följa hans utveckling varje dag! :)
-
-

Tidsfördriv

1 - min häst
2 - min drömhäst
3 - min hästs utrustning

4 - mitt bästa hästminne
5 - min favoritoutfit

6 - jag hissar
7 - jag dissar
8 - en häst jag saknar
9 - min dröm 
10 - mitt mål med ridningen

11 - jag måste träna på
12 - jag är bra på
13 - mitt stall
14 - hur allting började
15 - min förebild
Tog den här av vivanolivia.blogg.se. Tänkte fylla ut bloggen med något annat än att bara hålla den tom medans jag tänker ut vad jag ska förmedla.

5 September

Cosmo fick en vilodag idag också, kändes som att det kunde behövas efter all träning och såklart tävlingen i helgen. Blir så mycket nytt för honom som ska bearbetas i hans huvud, lillpojken! Imorgon ska jag däremot sätta mig upp på hästryggen och rida, blir en vanlig sväng runt stora nyby, med vanlig ridning som innebär: tempoväxlingar och lite flyttningar åt båda sidor. På onsdag är det hoppträning för Eva igen, känns riktigt kul!
-

Min lilla stjärna

-
Cosmo H
f. 2007
e: Ronaldinho H

2011 betessläpp bilder (bättre sent än aldrig)

-
-
-
-
-

Bra och mindre bra saker jag gör som ryttare

Som ryttare har man alltid något bra och något mindre bra gällande sin egen ridning. Tänkte försöka berätta 3 stycken bra och 3 stycken mindre bra sidor av mig som ryttare. Here we go!
Bra
- Jag har fått bättre tålamod än vad jag hade förut, speciellt när jag sitter på hästryggen och hästen protesterar.
- Min blick är bra och kan hålla fokus vart jag ska.
- Jag har alltid en plan hur jag ska utföra övningar, en bana eller hur jag ska rida när jag bara ska rida hemma.
Mindre bra
- Mina tummar är inte uppåt när jag rider, jag får alltid ''kritik'' över att jag har ''cykelhänder''
- Jag rider hellre på och hoppar stort så att hästen blir lite flack än att jag väntar in och kommer nära, något jag framförallt gjorde på Robin. Har blivit bättre nu när jag vet att Cosmo måste få lära sig att tänka själv.
- Jag har lätt för att få ''gubbrygg'' haha, alltså att jag sitter lite som en ostkrok istället för att räta på mig.
-
Här har ni ett bild exempel på vad ''cykelhänder'' är för nått. (Bilden är på Robin, min förra ponny)
-
-
-

4 September 2011

Cosmo får en vilodag idag istället. Tänkte igenom veckan och han har gått på banan 3 gånger den här veckan + att han har gått så förbannat bra varje ridpass jag är helt chockad! Han förtjänar alltså en vilodag och får busa lite med sina nya kompisar i hagen istället. Nu är det dags för middag! Ha en bra söndagkväll!
-

Jag kan inte få nog

Har sammanlagt idag sett filmen på Cosmo 11 gånger och jag kan inte sluta kolla, min älskade fina häst! Jag är så glad att jag inte lyssnade på andra när jag valde vilken häst jag ville ha! Jag sa ju att jag valde rätt, världens finaste C! Imorgon ska jag ta tag och jobba med honom lite från backen hade jag tänkt. Sen ska jag även försöka övertala pappa att anmäla oss till Skellefteå och Umeå i oktober, får se hur det går! Nu ska jag lägga igen ögonen för dagen. Det här har varit en riktigt bra dag!
-


SURF

Nu är jag hemma igen efter en dag på Södra umeå ryttarförening. Cosmo kändes super fin på framridning, rev lite på framhoppning när ryttaren inte var van vid en pigg och ''stark'' häst. Kom in på banan och gjorde ett icke snyggt första språng på 1an men vilken häst jag hade resten av banan, stora runda språng, pigg och glad och bara alldeles för bra för att vara sann. Och eftersom han gick så bra idag så startar vi inte imorgon även fast jag känner att det skulle vara kul men han är ju bara bebis och vi har många år och tävlingar framför oss. Min älskade fina Cosmo du gör mig så lycklig!
-

Nu är han redo för morgondagens tävlingar

Världens mysigaste Cosmo står nu färdigflätad och nyduschad i boxen. Fick knappt knoppa han ikväll för att han skulle gosa hela tiden, mitt lilla hjärta!! är det möjligt att ett djur kan få en att må så bra?
-

Bra början på helgen

Hästen är nyduschad och glänsen och jag sitter och väntar på grillat. bra början på helgen! Jag är laddad för morgondagen och kvällsgörat blir att packa grejerna och fläta cosmos man för imorgon ska han få knoppar igen, han ser lite mer ut som en snygging då och inte en busig 4åring, haha! Ha en bra kväll! :)
-

Det blir tävling ändå

Det blir tävling för jag och Cosmo i helgen ändå, gissa om jag är glad?! :) Imorgon bär det alltså av till SURF ska bara hoppa 1m och om det går bra nöjer jag mig med det hela helgen annars får vi se om jag rider honom söndag också. Ja så ikväll på schemat blir det smörjning, packning, tvättning och allt det där som man gör innan tävling, åh jag kanske är knäpp men jag älskar att fixa inför tävling.
-

Stallet

-
-

5 saker ni kanske inte visste om Cosmo

1. Hans mamma är en d-ponny vid namn Chanel
2. Vi köpte honom från Elin och Helena Holmqvist i Luleå.
3. Han har en halvbror med samma mamma som heter Cardigan H.
4. Han är en expert på att bita sönder sina egna täcken.
5. Han var brun som föl.
-

1 September 2011

Idag ska Cosmo få sin ena vilodag för den här veckan, än vet jag inte om det blir någon tävling i helgen men jag hoppas verkligen på det för Cosmo har känts så fin att rida varje dag den här veckan! Men vi får helt enkelt se om vi hittar någon transport som vi kan låna! Ha en bra dag!
-
En av dom första bilderna jag tog på Cosmo när han kom, lillen!

RSS 2.0