Ny häst i stallet

Det har kommit en ny kompis till stallet. En B-ponny som släpptes ihop med dom andra igår. Till min förvåning var det Cosmo som styrde upp allt, han var den som stod imellan den nya (Verbero) och sin flock. Direkt Verbero försökte komma nära någon av dom andra gick Cosmo och ställde sig imellan så han kunde ta smällarna. Jag har aldrig sätt Cosmo på det sättet. Har alltid tänkt honom som den nyfikna barnrumpan som springer runt och enbart är nyfiken på det nya. Vi alla i stallet vart förvånad att det var Cosmo som fixade allt. Han gick efter Verbero tätt bakom rumpan och gick imellan direkt han skulle hälsa på dom andra. En sån där gång skulle det vara kul att veta vad hästarna säger till varann. Verbero stod och stampade med frambenet i marken samtidigt som han skrek till.
 
Carre som egentligen är ett ganska envist och surt sto hade inte alls några problem med den nya herren. Det var istället så att Cosmo fick säga till när det räckte. Men han gjorde det på ett sånt bra sätt. Han gav inte ifrån sig några sparkar eller sura miner, istället så styrde han runt honom i hagen i ungefär 30 min, som om han sa ''här får  du gå, inte närmare''' . Det är häftigt att se sånt där. Det är så mycket kroppsspråk. Efter 1h hade Cosmo släppt in honom närmare dom andra, han tog ett steg undan och Verbero fick röra sig närmare dom andra utan att Cosmo gick imellan. 
 
 
 

Kan det där förbaskade såret läka helt nu.

Cosmo verkar bättre nu, var ute på 50 min powerwalk med han igår, pigg från början men trött på slutet! På kvällen när jag ändå skulle mocka fick han gå ut på betet med bästa Robin, två lyckliga hästar stod och åt i solen. Efter mockningen såg dock såret mindre bra ut, dom där små jävla djuren hade bitit sönder såret mer så frågan är om han måste va inne tills det är helt läkt? Det är så tråkigt att se honom stå i boxen och gå runt runt med längtan att gå ut.. Men men, vad gör man? Någon med tips?
.


Svullnaden har gått ner..

For en snabbis förbi Cosmo imorse innan jobbet & hans svullnad över benet har gått ner helt. Däremot har han lyckas tappa hans drän, men allt såg fint ut runt och i såret, så får hoppas på att det fortsätter hålla sig rent. Ikväll ska jag ta en större titt på hur det ser ut och tvätta hela benet från allt var som har runnit från såret. Blir nog även en lugn ridtur också! Kan bli en rodeorunda också iofs om jag har otur, haha.
.



Det blev ingen tävling

Cosmo har fått ett sår på höger fram, nästan vid benets början. Såret är djupt och benet är svullet. Istället för att åka till Nordmaling blev det istället ett samtal till veterinärerna och ett besök på veterinärstationen. Han har fått en drän in i såret som ska leda ut all skit, och han har även fått medicin och saltlösning som ska rena såret.
.
Cosmo skötte sig suveränt på stationen, Är så glad över att ha en sån "tuff grabb" som sköter sig så bra trots att det är nya grejer & en främmande människa ska stå och trycka på de onda såret.
.
Nu är det bara att hoppas på att såret läker bra & att flugorna låter såret vara. För att underlätta får han stå inne nu i 3 dagar, mitt lilla hjärta! När ska vår otur gå förbi?
.


Mitt hjärta


Min underbara fina

Jag är lyckligt lottad! Har en häst med en personlighet som ingen annan. Tänkt att jag fick möjlighet att rida honom från grunden när han bara var 3, nu är han redan 6. Tiden går men vi har många år framför oss, så himla underbart bara! Bästa C!
.


Tävlingen i övik!

Har så mycket att berätta men tänkte hålla mig kort! Var i övik och tävlade våran första tävling för året för 2 helger sen. Cosmo var helt fantastisk!! Var anmäld 90,1m,1m & vi fick återvända hem med 3 nollor, 3 rosetter & med 3 underbart härliga rundor! Cosmo har nog aldrig varit så fin i hoppningen som han var då! Oj, oj! Vilken underbar början på säsongen & det bästa av allt var att C var så positiv och glad & jag vågade rida som tidigare! Nu är det tävling till helgen igen, i Nordmaling. Är anmäld 90,1m där också. Blir riktigt kul! Hoppas ni har det bra!
.


RSS 2.0