28 Oktober

 
Hittade ett minneskort i skrivbordslådan idag och hittade massor av gamla bilder. Här är Cosmo bara 3 år, lillpojken. Tiden går alldeles för fort. Nu är han 5 år, mitt uppe i trottsåldern, haha! Mycket har utvecklats, det är så roligt att få vara med om allt som händer. 

22 Oktober

 
Cosmo mår fint, han börjar sätta vinterpäls så snart är det dags för årets första rakning för vintern. Hagarna är fortfarande leriga och inte alls roliga. Ingen ombyggnation har blivit av då varken jag och pappa har haft tid. Ska alldeles snart gå till stallet för idag. Spendera tid med det finaste jag har i mitt liv. 

En bild säger mer än tusen ord.


Du är min stjärna, du är min prins, du är det finaste som finns!


14 Oktober

Foto: Mamma 
 
Blev ridhuset idag. I ridhuset var det samtidigt en 4åring som för första gången var i ridhuset,den for runt och kastade sig och var spänd som en fiolsträng medan tjejen longerade honom. Och av någon anledning så vart Cosmo likadan, det var som att han aldrig hade sett ridhuset tidigare, sprang runt där med benen upp i luften, huvudet rakt upp och spände hela kroppen. I galoppen började han rusa iväg lite då och då och kände inte alls igen honom. Han var spänd, och ni som vet hur Cosmo är kan nog förstå varför jag vart chockad, han brukar vara lugn som en filbunke, haha.
.
Men efter ett tag kunde han slappna av litegrann iallafall och det kändes bättre. Och för att inte trötta ut han allt för mycket fick det räcka när han hade slappnat av ett tag i trav och galopp.
.
Nu ska jag ta tag i mitt rum, städa upp lite kläder som ligger överallt sen blir det middag. Hoppas ni har haft en bra Söndag!  

Anmäld till årets sista tävling

.
 
Då har vi anmält oss till Skellefteås tävlingar om 2 helger, dock blir det bara en dag då boxarna var uppbokade. Men känns riktigt kul! 1m är klassen än så länge, får se om han förvånar mig med en super fin runda, då kanske vi provar oss på 1.10. Vi får helt enkelt se, mitt hjärta. 

Kvällens ridtur

Varit ute och ridit med Julia ikväll. Cosmos lycka rann över och jag åkte mest med i bockningarna, han tyckte det var skit kul att få fara ut med en polare, haha! Men samtidigt som han var busig så kunde han lyssna på mig och gå riktigt bra! Ett leende på läpparna ännu en gång!
.


12 Oktober

 
Morgonen är gjord. Velade lite fram och tillbaka om jag skulle fara ut och rida nu på morgonen eller om jag skulle mocka och göra klart stallgörat. Men till slut bestämde jag mig för att göra stallet nu på morgonen och fara ut och rida när jag har slutat jobbet.
.
Hittade en äldre bild som Moa tagit.(Bilden ovan.) Man skulle ha haft sig en personlig fotograf som kunde fota när man tränade, tävlade och bara red ut. Blir allt för sällan någon fotar när jag rider, lite tråkigt faktiskt. Så om du som läser är sugen på att fota någon dag så kan du bara säga till mig, haha.
.
 Nu ska jag dricka upp det sista av kaffet, hoppa in i duschen och göra mig iordning för veckans sista jobbtimmar. Ha en bra fredag!
 

En underbar dag

Solen lyste mig i ögonen imorse när jag vaknade för att ta ut hästarna. Det var med ett leende på läpparna jag gick till stallet! Bestämde mig även att ta vara på solen så for ut och red innan C fick gå ut i hagen. Han kändes fin, pigg och framåt men hade svårt att lyssna tillbaka delvis.
.
Efter jobbet gjorde jag klart mockningen och nu är alla inne för kvällen.
.


9 oktober

Då var det dags för att sova igen. Var hemma vid 13.30 idag. Gjorde stallet och for ut och red en runda på min vita Springare, som för övrigt var ovanlig tittig och taggad, men det är kul att det händer saker ibland, vilket det alltid gör när man rider en häst som C, det är de som gör allt så mycket roligare!
.
Godnatt!
.


Godmorgon tisdag

Godmorgon, hästarna har fått komma ut, fortfarande mörkt ute. Nu är det frukost sen jobb. Ha en bra tisdag!


Kvällstur

En ridtur på en pigg och glad häst, precis som jag ville! Jag älskar att rida ut på C , ute har han den positiva inställningen för att jag ska kunna rida honom på det bästa sättet!
.
Imorgon är en tidig morgon, börjar jobba 8 & hästarna ska vara ute innan dess + att jag ska hinna göra mig iordning & cykla till Vännäsby. Men som det ser ut nu så slutar jag 3, vilket gör att jag kanske hinner rida innan mörkret kommer. Sovgott!
.


8 oktober

Leriga hagar och smutsiga hästar. Lider verkligen med hästarna just nu och det är nästan ett under att ingen häst i stallet har fått mugg än!
.
Sitter och funderar om man kanske kan ta spån från dynghögen och hälla i leran för att den ska bli bättre..
.
Min vecka att ha hästarna i veckan, så imorse vart det mycket gjort. Mockningen är klar, hästen har fått nya skor & stallet är sopat. Bara ridningen kvar när jag har ätit middag!
.
.

.
.


7 Oktober

Trots att jag pratade med Boberg och han tyckte att jag kunde rida med 3 skor har jag låtit honom vila igår & idag. Han får ju trots allt skor imorgon och då kan jag lägga upp en tuffare vecka nu i veckan istället. Gick på magkänslan. 
.
Buster träningen var flyttad till idag men bestämde mig för att Cosmo fick stå över pågrund av att han var så seg och motvillig förra träningen, hjälper inte att ''nöta'' när hästen inte vill. Bättre att hoppa över en vecka så han får göra något annat istället som han är positiv till och hoppas på att viljan är bättre nästa gång!
.
Väder är verkligen inget att hurra åt nu.. Regn och rusk hela tiden och hagarna är som en enda stor lerpöl, och stackars Cosmo som vill stå nära vännerna placerar sig på ett och samma ställe hela tiden och trampar upp ännu mer. Såna här gånger önskar man att dygnet hade fler timmar så man faktiskt han göra hagen direkt på samma gång, men så är det inte nu.. Men han verkar inte ha några problem med att stå själv iallafall, vilket är en lättnad trots att jag gärna hade velat ha honom med en kompis.
.
Titta vilken liten sparv han har varit min lilla stjärna, endast 3 år på bilden nedan. 
 .
 

Just nu:

Stallet snart gjort, snart en ridtur i ett inte allt för bra väder..
.


Ja tack, gärna!


Humor på morgonen

Hahah..


4 Oktober

Efter att ha velat fram och tillbaka om jag skulle fara ut och rida Cosmo trots bara 3 skor så beslöt jag mig för att han skulle få vila eftersom jag inte har fått tag på min hovslagare. Har istället gjort massa annat som man egentligen borde göra oftare. Städat hinken med alla borstar i, tvättat borstarna rena, tvättat benskydd och städat lite runt i stallet. Har även pysslat lite med C i boxen innan jag gick hem för kvällen. Min lilla underbara! 
.
Ringde Boberg ikväll och på måndag får han sig nya skor igen. Råd frågade även B om jag kunde rida trots att en sko var borta. Och eftersom Cosmo har så pass bra hovar och inte ömmar så tvekade inte B på att jag kunde rida. Däremot så ska jag hålla mig ifrån det värsta gruset, men det blir nog inga problem!
.
.

Gårdagen.

Cosmo har för tillfället bara 3 skor, han hade trampat lös alla sömmar förutom 2 så drog lös den. Därför bestämde jag mig för att fara upp på Ridhuset igen igår. Men för att få lite omväxling blev det inget ordentligt ridpass.
.
Istället tränade jag till en början, lydnad från marken. Gick sedan över till lek med hans nya pilatesboll. Han sprang runt med svansen i vädret medan jag sparkade runt lite på den blåa bollen, tränade sedan att ha bollen runt honom. Kunde till slut stå och spraka bollen löst mot fram och bakbenen utan att han brydde sig.
.
Prövade även att rida honom med grimma och grimmskaft, det funkade bara bra. Slutade med att vi galopperade runt i ridhuset tillsammans (med kontroll såklart).
.
Det var kul att se att han litade på mig så pass mycket så att jag kunde sitta och hoppa på bollen, medan han stod en meter ifrån mig. Men så fort jag lämnade bollen och sköt iväg den en bit, vart han osäker på den.
.
Ja det är häftigt att se hur han beter sig i alla olika lägen, och man kan verkligen se när han står och funderar.
.
.


Träningen i Tisdags

Tränade för Buster i tisdags, markarbetet fungerade bra, jobbade i trav över bommar på en liten 8volt. Red sedan en böjd linje där vi skulle tänka på att jobba mycket med vägen och ha ett bra tempo.
.
När vi senare hoppade en bana kändes Cosmo alldeles tom, han hade inte det där sugen mot hinderna, vilket fick mig att behöva hjälpa honom med precis allt. Andra rundan vart mycket bättre men fick rida lite i övertempo då han var så pass slö.
.
Det är tråkigt att Cosmo ska bli så seg inomhus. Väggarna bromsar upp han och det märks att det är jobbigare när det inte finns så mycket yta.. Men det är bara att fortsätta jobba med framåt bjudningen och hoppas på att det kommer. Just nu finns det ingen tanke om att gå in och träna dressyr i ridhuset, kommer få jobb ihjäl mig och Cosmo kommer sätta till sin sura/envisa sida.
.
.


Det blev ett fynd idag ändå..

.. Jag var bara tvungen att köpa hem en pilatesboll efter att den endast kostade 89 kr på biltema istället för 395. Däremot så är jag beredd att den inte är hel så länge till. Men jag läste på lite, och om den går sönder så smäller det inte utan den pyser. Vilket egentligen är huvudsaken.
.
Cosmo fick ta en liten titt på den ikväll och han tyckte den va farlig men mycket intressant, så om han samlar lite mod kommer han nog få riktigt roligt med bollen! Jag är så nöjd. Lät den falla från staketet och ner i hagen, han sprang därifrån men vände sen och gick rakt emot den för att peta till den, haha. Han är så söt mitt lilla hjärta!
.


Hästfotboll

Har varit ute på travbanan och spanat in Pegasus snygga kläder. Den egentliga anledningen varför jag var där var för att jag skulle höra om dom hade en stor hästboll. Men tyvärr så hade dom inte de.. Men när man ändå är där så får man också drömma sig bort lite. Hittade en hel del snygga grejer men höll mig ifrån att handla. Det jag var ute efter fanns inte och då tänkte jag för en gångs skull att jag skulle låta bli att köpa något, haha. Brukar aldrig funka, men plötsligt händer det!
.
Satt och läste lite tidigare och det blir nog att beställa en stor hästboll från internet istället. Tänkte först att det kanske går lika bra med en vanlig pilatesboll, men om jag känner Cosmo rätt så kommer den vara sönder på en veckas tid. Så det är lika bra att jag köper en ordentlig från början!
.
Så där ser den ut alltså, en stor boll som ska orka 500 kg och väger 2,2 kg. Får se om jag beställer den redan ikväll eller hur jag gör.
.
 

Hoppträning väntar..

Ikväll är det hoppträning för mig och Cosmo. Har haft turen att få en plats varannan vecka för Buster nu, vilket känns toppen! Är laddad för kvällens hoppträning, får hoppas på att Cosmo också är det. Sista gången vi var och hoppade var på tävlingen i Umeå så han har haft ett litet uppehåll. Men som sagt, ikväll ska vi hoppa igen!
.
.
.
Jag är helt förälskad.

En ny, egen hage ska byggas åt C

Efter mycket problem med täcken, hagar och klagomål är det dags att göra en lösning som inte har med munkorg att göra.

.
Vi bygger helt enkelt en ny hage till Cosmo istället. Jag och pappa var ute i skogen på söndagen och sågade ner 30 st träd. Pappa har beräknat att om vi ska bygga en hage på 20•30m så behöver vi ca 60 träd att arbeta med. Så just nu är det mycket som ska ordnas, men jag tvekar inte att det blir bra när allt är klart!
.

.


RSS 2.0