Sommaren är underbar - 23 Juni

Sommaren är underbar. Jag och pappa har byggt en liten hage bakom huset där Cosmo håller på med betesträningen fortfarande. Nästa vecka får han gå ut på allvar med dom andra om allt går som det ska. Longerade honom ännu en dag igår, han är duktig men lat i värmen. Ska försöka börja rida mer snart, nyckelbenet känns ändå helt okej så det skadar inte att försöka att åka på pressen på det, (förhoppningsvis). Kommer en ny häst till stallet imorgon, spännande! kanske en ny rolig kompis till C? Vi får se helt enkelt. Allt är super annars, fint väder, en nöjd och fin häst och ett glatt humör från min sida. Åh vad jag älskar sommaren. 
.
.

20 Juni

Är egentligen alldeles för trött för att blogga men drar igenom en snabbis hur dagen har sett ut. Tog ut hästarna imorse, gjorde bort mockningen och allt det där. Ikväll har Cosmo fått gå på lina igen. Skötte sig bra idag också! Har han slutat med sina protestsparkar? Minns inte ens sist han tjurade ihop. Positivt! Nu ska jag hoppa ner i sängen, hästarna ska ut imorgon också. Godnatt!
.
.

19 Juni

Blev ingen ridning för min del idag, nyckelbenet så aj för ofta. Men ingen vila här inte, han fick bli linad istället, gick riktigt bra! Han hade en fin bjudning och jobbade på bra i båda varven. Han har lite problem när jag vill att han ska öka galoppen lite, tappar balansen och byter bak. Men han rättare det automatiskt efter några steg. På slutet tränade jag mycket på att han skulle lyssna på rösten.Nu får vi se imorgon om det blir ridning då istället eller om det blir en dag med longering då också! Är riktigt roligt att se honom från marken när han hittar sig själv. Han är för underbar. 
.
Pysslade om honom lite extra efter ridturen sen gick vi även en sväng på åkern så han fick lite färskt gräs som belöning. Nu är alla hästarna inne och jag hade tänkt krypa ner i sängen. Ska försöka mig på att göra en tidigare kväll ikväll, hästarna ska ut imorgon också!
.
.

Godmorgon

Hästarna är ute i hagarna. Cosmo har fått betesträna lite på morgonen. Har även mockat och gjort klart allt pyssel för idag. Får se senare hur det blir med motionen, hinner inte med det just nu. Måste fara in på apoteket idag och köpa prov så jag kan kolla masken på Cosmo nu innan han går ut på betet med dom andra. Det är en del som ska göras idag inte bara på häst sidan. Ska på arbetsintervju 14.00 i stan. Håll en tumme & ha en bra dag! 
.
.

Ett hejdå till en bästa vän är alltid svårt

När jag gick till stallet ikväll fick jag vara med om ett hejdå. Purro har varit ute på annons under några dagar och L hade berättat för mig att dom skulle komma och provrida idag. När jag kom till stallet för att ta in dom höll dom på med att lasta P. När alla hästar var inne och jag hedde ut hö fick jag se 2 krossade hjärtan på en och samma gång, först och främst L som egentligen inte ville sälja honom men hon var tvungen då det inte fungerade med allt runt om. Och hennes dotter på 4 år som var minst lika ledsen. 
.
Det gjorde tvär ont i mig när jag gav L en styrke kram. Jag vet hur det är när hästen står och gnäggar i transporten och sen bara börjar rulla bortåt, jag vet också hur det är att stå och bita ihop och försöka vara stark medans dom nya ägarna fortfarande är kvar. Även fast jag var så pass liten, (11-12 år) så minns jag ändå hur jobbigt det var att säga hejdå till min shettis som skulle få åka hem för sista gången. 
.
Det är tungt med farväl, det är tungt att släppa något som håller en runt hjärtat så hårt. I samma sekund som det gjorde ont i mig ikväll slog tanken mig att jag aldrig skulle klara av att sälja Cosmo, han gör mina dagar och han har en sån stor personlighet. Ne, ursch vad tråkigt att det ska bli såhär för andra. Cosmo förlorade också sin hagkompis då han stod med Purro. Så nu får vi se, 2 lediga stallplatser finns hos oss nu (en av dom är bokad men tjejen har inte hittat någon ny häst ännu sen hennes förra.) så det är bara att vänta och se vem nästa person & häst är. 
.
.

Det är så fint att få ha dig


18 Juni

Sen sist har jag suttit på hästryggen igen, igår på banan. Han gick bra och jag kände att det börjar bli bättre med nyckelbenet. Carro tog sedan över och hoppade en bana med honom, såg bra ut förutom att han tappade sin soppa på slutet, haha. Men vi snackade ihop oss lite och förhoppningsvis finns hon till hjälp fler gånger framöver. Kanske blir det någon tävling också beroende på. Jag har dock inget datum då jag har valt att börja hoppa igen, jag ser när det börjar kännas tillräckligt bra helt enkelt. 
.
Min pojkvän tog några fina sommarbilder på oss här om kvällen. Bjuder på 2 av dom så länge.
Åh vad härligt det är med sommar!
.
.

.

Efter en helg i Linköping fick jag äntligen sätta mig på hästryggen igen

Igår trottsade jag min värk och for ut och red i alla gångarter i skogen och bland allt grönt. Det är något speciellt att sätta sig upp på hästryggen, blir alltid lika glad! Det gick bara bra och han höll sig nere på backen. Emma fick dock ta honom idag då jag inte vill ''överanstänga'' mina muskler runt nyckelbenet, bättre att börja lugnt och inte hetsa känns det som.
.
En grej som gjorde mig besviken igår var att jag red mot en liggande ''pinne'' igår på ca 60cm och fick kalla kårar. Jag fick såna där tankar som jag aldrig fått förut. Vill inte erkänna det för mig själv men jag var rädd(?) Känns inte alls kul men får se om det blir bättre med tiden..
.
Nu till hanteringen. Cosmo är en typiskt unghäst som gör lite som han vill, han är som i en liten bubbla. Svårt att beskriva exakt men han igronerar en i vissa lägen och bara går ''hans väg''. Jag funderar på att köpa en repgrimma åt honom och försöka få honom att lyssna på ett annat sätt. Men vart köper man en repgrimma? och vad är det för storlekar?
.
.


Om jag inte vore envis hade ingenting gått

Har mockat & gjort stallet själv idag. Tog lite extra tid men det gick rätt bra ändå. Har även longerat Cosmo hos grannen. Tog fram bommarna som dom hade på sidan så han fick trava & galoppera bommar. Det är nyttigt för C att han får tänka lite själv & bygga upp sitt självförtroende utan min hjälp på ryggen. Märks att det uppskattas då energin kommer fram när han får något annat att göra än att bara gå på volten. Han fick jobba på rätt mycket idag men det är bra, han behöver bli av med lite energi. Efter jag var klar med longeringen fick han beta lite grönt innan han fick gå ut i hagen igen, han förtjänade det!
.
Nu kommer jag inte träffa honom för än på måndag nästa vecka, men som sagt. Emma ska hjälpa mig. Min plan när jag kommer hem igen är att fortsätta longera honom lite och försöka rida lite mera, det gick bra igår men gjorde ont lite då och då. Men det blir bättre och bättre så snart hoppas jag att jag kan vara en riktig häst tjej igen som får sitta på hästryggen varje dag!
.
.


Överlycklig, satt mig upp på hästryggen ikväll

Ja, efter många om och men satt jag mig upp på hästryggen igen. Var lite nervös att Cosmo skulle va på bushumör men han var lugn och fin. Red över ängarna och in i skogen med lite klättring. Blev bara skritt och trav men det är bättre än ingenting, han började tjura lite när jag skulle korsa vägen <--hem-bort--> men hoppade av innan han hann göra någon protest och löste det från marken istället sen hoppade jag upp igen. Klättrade upp för ''berget'' 2 gånger i trav och skrittade sedan runt lite i skogen för att bara njuta. Får inte glömma att det är bra träning för Cosmo, gäller att hålla koll på benen i skogen där det finns rötter.
.
Jag är så nöjd över att jag har fått rida igen. (Dock lär det dröja innan jag rider igen..) Imorgon hade jag tänkt longera honom på grannes ridbana igen så han får gå i alla gångarter och jobba på lite över några bommar sen far jag iväg och är borta till Måndag morgon. Tur då att jag har Emma som hjälper mig och rider och mockar åt honom varje dag tills dess. Huvudsaken är att han får motion och håller musklerna och konditonen igång tills jag kan rida lite mer ordentligt.
.
Får se hur jag känner mig efter jag är tillbaka i Vännäs igen. Har smärta i nyckelbenet just nu, och det har sin förklaring. Jag borde egentligen inte rida nu. Om 8 veckor tipsade läkaren om att börja rida igen och det har bara gått 2-3? veckor så. Jag får skylla mig själv helt enkelt men fick en underbar ridtur.
.
.


Utrustning, tyvärr början(?) av en märkesfreak..

Jag har blivit en märkes freak med tiden. (Nästan så att det är lite jobbigt ibland). Pengarna som kunde ha gått till 4 nya schabrak går till ett istället osv. Men jag tycker det är kul med utrustning. Som min pojkvän säger, detaljer är det viktigaste. Måste nästan hålla med honom där. Detaljerna som gör det typ, haha. (Min åsikt). Sen finns det självklart fina saker som inte är dyra märkes saker också men jag har börjat spåra ur mer och mer åt det där hållet att märket gör stor grej.
.
Vad jag har för utrustning.
Sadel: Globus ezperansa, hade den på Robin innan, tog den på Cosmo då vi köpte Cosmo utan all utrustning. Däremot är tanken att prova ut en sadel, men har känts ''onödigt'' nu när han växer och ändrar sin kropp så pass mycket som han gör.
.
Träns: Har ett träns som jag fick med Cosmo när han kom, det som bara hänger på sidan rätt sagt. Sen har jag hans svarta träns från hööks med blingbling på pannbandet (också från hööks). Har tänkt skaffa mig ett nytt träns för tävling och träning senare men just nu finns det annat som går före.
.
Schabrak: Jag älskar schabrak. Om jag går in på en hästaffär hamnar jag alltid vid schabraken även fast det inte är tänkt att pengarna ska gå åt det. Har däremot inte så många ändå. Har 2 favoriter, ett som är frånCharlies.se som är Marinblått med svart/ silver/ blå kant. Alltså 3 kanter (lite annorlunda). Sen har jag mitt schockemöhle som jag köpte i Gbg när vi var där och såg gbg horse show. Marinblått med grå/vinröd kant & märket på sidan. Sen känner jag på mig att schabraket som jag la upp i inlägget innan kommer bli ny favorit. Även det Marint med guldkant & equiline märket på sidan. Nästa gång jag köper schabrak måste jag verkligen köpa mig en annan färg än marint känner jag.
.
Kavaj: Pikur kavaj, haft den sen jag tävlade ponny. Funderar på att lägga pengarna på en ny kavaj inom en snar framtid. Riktigt sugen på en Animo, och det lutar mot en röd. Tycker det är så snyggt med rött på en skimmel som C.
.
Ridskor: Hemma rider jag med mina gamla tävlingsstövlar som är ett par simpla tretorn (svarta). Riktigt sköna men håller inte så bra som jag trodde dom skulle göra. Men dom är en favorit att rida i, bra grepp och väldigt bekväma. Köpte även nya ridskor för tävling nyligen som var ett par svarta Bocaj. Har bara hunnit rida i dom 2 gånger än, men dom är också riktigt sköna, och snygga för den delen, haha.
.
Ridbyxor: Har väl några ridbyxor men vet inte alla märken osv. Mina nyaste svarta är iallafall en nära kopia av Equilines nya modell med dragkedja bak på fickorna och snett fram. Sen mina två vita tävlingsbyxor som jag använder är Carat & Kingsland.
.
Hjälm: Ja.. har en slit & släng hjälm som jag rider med här hemma. En ful gammal hjälm som är sliten som bara den, haha. Sen har jag även min Lami-cell hjälm som jag har haft ett bra tag nu. Blir dock att finna en ny hjälm snart (hade jag tänkt) eftersom jag kraschade med den nu i olyckan. För att vara rädd om sitt huvud kanske man skulle ha en som man vet hjälper om man flyger av.
.
Skydd: Veredus. Både fram och bak. Bak är young jump då Cosmo enbart får ha såna. Dom köpte jag för ett litet tag sen i stan. Köpte dom mest för hur bra dom låter när man läser om dom. Men kan inte säga att jag inte köpte dom för märket och snyggheten heller, haha. Märkesfreak...
.
.


Bilder på schabraket+luvan jag tröst shopade efter olyckan i Vännäs

.
.

4 Juni

Det blir väl som alla andra dagar att pappa tar mockningen eftersom jag fortfarande inte kan själv. Jag ska antingen försöka sätta mig upp och rida en sväng idag, longera eller be någon annan att fara ut och rida honom. Det finns alltså lite funderingar hur jag ska göra men det löser sig mot kvällen när jag är hemma igen. Nu ska jag fara iväg på jobbet om en liten stund. Ha en bra dag!
.
.

3 bilder från helgen

.
.
.
.

Då var helgen över

Nu är helgen över & många uppdateringar på facebook har handlat om tävling. Själv har jag kämpat på hemma i stallet, mockat med lite hjälp av Julia i stallet och longerat Cosmo. Han har varit duktig, igår var han dock lite slö men tränade mer på lydnad då, dagen innan la jag fram bommar som han fick trava över själv. Något jag tror han uppskattade, blir piggare när han får något roligt att göra istället för att bara fara runt mig, haha. Min pojkvän har fotad härliga bilder från en dag så det kommer bilder lite senare. Idag har han haft en vilodag i hagen & imorgon får vi se vad som händer. Funderar starkt på att sätta mig upp på hästryggen, däremot vet jag att det kan sluta med ett upp brutet nyckelben.. Men samtidigt kan det sluta med ett stort leende också. Får se helt enkelt vad som blir av! Hoppas ni mår bra!
.
Bjuder på en bild jag lyckades ta själv.
.


1 Juni

Kan inte låta bli att tänka att jag skulle ha tävlat i Umeå i helgen. Jag gillar inte alls att ha saker planerade som jag måste glömma helt nu. Dålig början på säsongen minst sagt. Om jag har tur så är jag tillbaka innan hemmatävlingen i Augusti men innan dess blir det inga tävlingar som det ser ut nu.
.
Ska ta bussen hem till Vännäs om en timma ungefär, ska ta och longera Cosmo idag också. Det måste jag ändå säga är skönt! Skönt att jag kan göra något för Cosmo även fast det är lite små klurigt. Märkte verkligen hur glad han var igår, busade gång på gång och körde sitt vanliga race med ''inga ben i marken''. Det är så roligt när dom där glädjeskutten kommer. När man märker att det inte är för att protestera, det är för att busa och ha kul & jag klandrar honom aldrig när han bara busar. För mig är det tillåtet att busa så länge han ser att jag är med i bilden och klarar av det & jag måste säga att han gör det bra, han gör aldrig bus som är okontrollerade på något sätt!
.
.


RSS 2.0