Uppdatering

En liten update. Kom till stallet när hästarna redan hade gått in ikväll och cosmo var på världens myshumör, fick inte ens mocka för att han skulle ha huvudet på min axel, mellan mig och grepen eller ha hans huvud liggandes över mitt huvud. Kom fram till 2 saker, att jag verkligen är kär i min häst, han är verkligen underbar och även att huvudet väger en hel del! Haha. Tänkte bara berätta, en bra nyår nu för imorgon drar jag mig upp till Hemavan medans cosmo stannar hemma och vilar upp sig lite. Ha det bra!
.
.


En bild som får mig att rysa, finaste!


Kvällens ridtur, något underbart

Nya skor på lillen ikväll. Fick äntligen rida igen, förutom att jag inte hade all ork så gick det super, feber och ridning går verkligen inte ihop man blir så mycket svagare och orkar så lite. Men nu till det underbara, Testade lite galoppombyten idag när vi var ute och fick chocken då Cosmo bytte i båda galopperna på rakt spår, det är inget jag har tänkt att träna så himla mycket på, utan har haft annat som jag har lagt ner arbete på men med mer muskler och med en förstående häst verkar det som man får det på köpet. Vilken underbar häst jag har! Jag vet inte hur många gånger jag har sagt det, men oj vilken fin häst jag har funnit mig!
.
.

Ska rida 2 hästar ett tag framåt

Jag har glömt att berätta att jag kommer få fullt upp på hästfronten inom kort. Har nämlingen tagit mig tid åt att ta hand om Vilmas häst medans hon far bort till Thailand i 3 veckor. Ska bli riktigt kul! Och inte bara de, de kommer även vara nyttigt att få rida en annan häst ett också ett tag. Hästen som jag ska rida kallas Bosse, han är 5 år. Har tränat i samma grupp som Vilma för Buster dom senaste gångerna så har sett honom röra sig och hur han kan vara på många vis. Dock blir det spännade att känna hur han är att rida, annars tycker jag att den hästen är riktigt fin, det kan nog bli något stort av honom!! Vilma är en tjej som jag känner genom ponnytiderna, hon har bland annat tävlat min gamla D-ponny Robin någon gång och jag har ridit hennes föredetta c-ponny Pelle. Ja det var nyheten! Ska bli kul som sagt, imorgon ska jag få sätta mig upp på honom för första gången innan dom far iväg så dom får se att allt funkar som det ska. Alltid kul att rida nya hästar.
.
Bilden nedan har inget att göra med det jag just skrev, det här är en bild på Shiela som jag red lite då och då åt en tjej som hette Madde som stod i mitt stall förut. En riktig tjurskalle med mycket vilja men rolig då man lärde sig nytt hela tiden om hur hästar kan vara.
.

27 December 2011

Ikväll blir äntligen Cosmo skodd. Vägarna är täckt med blank is något som gör det omöjligt att rida. Ikväll blir det nog en sväng till ridhuset. Tur det finns ridhus när det är sånt här underlag! Själv har jag gått och blivit sjuk.. det var de tomten kunde erbjuda, ne men jag hade faktiskt en bra jul förutom att jag inte fick mig en fin ridtur på morgonen. Hoppas nu på att orka rida honom 3 dagar i rad tills jag packar väskan och far till Hemavan för att fira nyår med mina vänner. Medans jag är borta blir det då Marita (en mamma i stallet) som kommer mocka åt mig snäll som hon är! Hoppas allt är bra med er!
.
.

Mamma har alltid sagt åsnan till Cosmo, undra varför?


23 December 2011

Hur veckan har sett ut.
.
Måndag:Ridhus, Red mest av honom energin, jobbade mycket med galoppen då han har fått en tendens att få kors och byta galopp då man börjar pressa honom.
.
Tisdag: Plumsning i snö i alla gångarter, ett riktigt roligt pass för både mig och Cosmo. Med öronen rakt fram hoppade han fram i den vita snön, underbar känsla!
.
Onsdag: Vilodag
.
Torsdag: Ännu mer plumsning tack vare att han har tappat skor. Gick bra, duktig kille med mycke vilja.
.
Fredag: Ridhuset, Hoppade två sockerbitar på en 8volt, han kändes fin. Börjar gå bättre och bättre med galoppbytena, duktig lille C.
.
.
Nu får vi se vart morgondagen tar oss. Antingen blir det ännu en vilodag för honom eller så får han gå i snön, Boberg kommer inte för än på tisdag så får försöka ha bra fantasi så han får motioneras ändå. God jul på er allihopa och förlåta för den dåliga uppdateringen som har varit. Ska försöka få in nått klipp från idag i ridhuset också när jag har hittat något redigeringsprogram som funkar på den här datorn, nedan har ni iallafall en bild på C från idag. Ha en bra jul!
.
.


En film jag glömt visa

Har helt glömt bort att jag har laddat upp en film från en av träningarna för Buster. Om ni med bra hörsel lyssnar noga hör ni även mig säga '' jag rider som ett arsel'' när jag lägger honom helt fel på ett litet räcke och sen fel in i trekombinationen. Men däremot så löser han det otroligt bra, är så stolt över honom. Han kommer in helt obalenserad med stor galopp, snubblar över första bommen, men löser sedan allt och fixar så att han kan hoppa dom två sista utan problem helt på egen hand, vilken kille jag har! Han måste verkligen ha fått hoppskallen av sin kära pappa Ronaldinho H. Fina lilla häst!
.
Om ni ser på filmen så ser ni att det första Cosmo gör är att ge ifrån sig en spark, typiskt Cosmo när han tycker något är jobbigt eller att han inte vill vara med på det jag vill få igenom. Det andra ni kanske kommer se är att jag verkligen försöker att vara lätt i sitsen, blir nästan för mycke men har pratat med B om det och han tycker att det är bättre att jag är för lätt än att jag skjuter honom framåt i landningarna och när han trampar ifrån. Jag har alltid haft svårt med att vara lätt i min sits, men träningen ger färdighet, bara fortsätta pressa sig själv.
.
.

21 December

Lyckas inte få över filen från min telefon, eller rättare sagt så verkar inte youtube ta filmen av någon konstig anledning. Men ska prova lite mer imorgon har inte tid nu. Idag får Cosmo en vilodag, har inte möjlighet att ta mig upp till ridhuset för att rida och känns dumt att plumsa två dagar i rad när gårdagen var ett riktigt hårt pass för honom. Så idag blir det alltså vila som sagt och imorgon ska jag försöka ta mig upp till ridhuset så jag kan rida lite där. Kanske att det blir lite markarbete med bommar och låga hinder. Ja vi får se. Hoppas ni har haft en bra dag, nu ska jag vidare mot stan!
.
Som avslut får ni en dålig bild från träningen för 2 veckor sen, fina häst!
.

Underbar morgon

Vilken underbar början på dagen! Har varit ute och plumsat med cosmo i alla gångarter över åkrarna. Jag kan inte beskriva känslan när han nästan hoppar fram i sin stora galopp, det är helt underbart!! Så nu står han i hagen nöjd och glad och om inte annat så är han då trött! Nu ska jag hoppa in i duschen och förbereda mig för jobb!
.
.


Minus, plus, snö, slask osv.

Verkar som vädret har svårt att bestämma sig. Vissa dagar är de bra underlag andra dagar är det bara slask och klibbsnö överallt. Cosmo har iallafall lyckas tappa en sko igen, inget ovanligt.. Förra vintern tror jag att han tappade 20 skor kanske.. For iallafall upp och red i ridhuset igår. Ska försöka få in filmen som pappa filmade igår, om jag lyckas kommer ni få se den mindre positiva sidan, med de menar jag då sparkar, Korsgalopp, fel galopp, haha ja ibland är även cosmo irriterad på kraven jag ställer men samtidigt så kan jag inte klandra honom. Även fast han sparkar och försöker dra sig undan de jobbiga så är han ändå riktigt fin i mellan åt. Nu ska jag promenera till stallet, tror jag ska bege mig ut på åkern så han får plumsa lite i djupsnön, där slipper han halka. Ha en bra dag!
.
.


En film från träningen i tisdags

.

Dagens ridtur

Tillbaka från stallet. Ikväll hade jag planerat att Cosmo skulle få vila ännu en dag eftersom det är så pass halt ute men sen så fick jag lite dåligt samvete så jag gjorde iordning honom med träns och for ut på honom barbacka och red på åkern istället i snön som ligger kvar, typ 30 cm. Härlig känsla ändå att lite av snön fortfarande finns kvar! Nu ska jag se om det går att få in filmerna från träningen på datorn, isåfall kommer dom upp inom kort. Ha en bra torsdagskväll!
.
.

15 December

Från världens finaste och underbaraste underlag på ny snö till blött slask och ishalka.. förbannat. Iallafall så tränade jag för Buster i tisdags, han var riktigt fin! Kommer filmer senare. Har inte så mycket mer att säga just för tillfället, inte tid var väl rätt ord. Ha en bra kväll!
.
.

image description


Såhär ser dagen ut

Slutar halv 5 idag, snabb middag sen stallet direkt efter. Sista träningen för låt för buster ikväll! Ska bli roligt som vanligt och nu när han är rakad kan man ju hoppas på en piggare häst också! Ha en bra dag allihopa!
.
Verkar inte gå att föra över någon bild över telefonen så ni får nöja er med text för den här gången.


12 December

Då har även jag en rakade häst efter några timmars jobb med tålamod att raka en irriterad häst. Han är fin och underbar men herregud vad han kan gå mig på nerverna ibland, som ikväll när han vägrade mig låta raka hans mage. Men med mycket vilja och tålamod lyckades jag tillslut! Men resultatet kunde ha varit bätte. Han var iallafall duktig, första gången han är med om det så kan inte klaga!
.
.

Nu kan man säga att det är vinter i Vännäs


Jag valde rätt dag

Står och väntar på bussen hem och jag håller bokstavligt talat på att frysa sönder!!! Tur jag valde idag som vilodag, hade inte varit en höjdare att rida i de här vädret! Fy ändå..

.
.


9 December

Härliga vintermorgon. Har tagit ut hästarna på morgonen hann dock inte mocka så får göra det idag efter jobbet. Idag får Cosmo sin vilodag även fast jag hemskt gärna vill rida, får rida imorgon (lördag) istället. Ha en bra dag allihopa!
.
.

Ett leende på läpparna

Jag kunde inte låta bli att fara ut och rida när mitt humör började bli dåligt så jag tog på mig ridkläderna och for ut stora nyby i den underbara snön. Nu gillar jag vintern men den är fortfarande alldeles för lång. Cosmo var pigg idag också, tror han också glädjs av snön. Fick sitta och åka på en rodeo häst där ett tag också, fast jag kan faktiskt inte påstå att det är något dåligt, jag tycker det är kul när man ser hästens livsglädje. Påtala om livsglädje, tog in hästarna efter ridturen och busade med Robin påväg in från hagen och vad tror ni den 19 åriga hästen gör? Jo för första gången i hela mitt liv ser jag en bockande och sparkade Robin. 19 årig och fortfarande på G, finns det något mer underbart att se? Det gjorde verkligen min kväll! Nu blir det duschen sen sängen, ska försöka göra en tidig kväll.
.
.

Anpassning

Såhär har veckan sätt ut hitills.
Måndag - Skritt och trav stora nyby, tränade på skenkelvikningar bland annat.
Tisdag - Träning för Buster.
Onsdag - Ridhuset. Träning på volt och tempoväxlingar och få honom på bakbenen mer.
.
Idag funderar jag på om han ska få sin vilodag och sen far ju ut på en härlig morgontur imorgon innan jag börjar jobba, det kändes som det enda rätta men samtidigt är jag sugen på att rida honom i den nykomna snön också det som känns minst lockande är mörket. Jag får se hur jag gör. Jag tycker det är svårt att veta när jag ska låta honom få vila, man måste som hitta ''rätt'' dag. Jag brukar tänka att jag ska rida honom 4 dagar i veckan då han är 4 år gammal men samtidigt så kan det bli mer vissa veckor och mindre andra det är olika hur underlaget ser ut eller om det kommer några hinder som att han har tappat en sko. Sen som sagt är han ju bara 4 år så det måste jag också anpassa. När man börjar tänka efter så handlar nästan allt om anpassning och anpassa kan vara svårt ibland. Ja vi får se om det blir ridning ikväll eller om han får sin vilodag idag, annars om jag rider idag blir det vila fredag, lördag ELLER söndag. Måste tänka till lite och bestämma hur jag ska ordna upp den här veckan.
.
.

8 december, ännu mer snö

Mer snö ligger på marken dock ingen sol som lyste idag men jag är glad ändå! Men det får gärna hålla sig runt 10 grader kallt och inte 20-30 minus. Hästarna är ute och allt i stallet är klart nu ska jag göra mig redo för jobb halv 2. Eftersom jag har turen att äga en bra mobil med bra kamera får ni lite bilder från morgonen. Ha en bra dag!
.
.
.
-
-
-
-
-

Dagens ridtur

Ännu en dag i ridhuset. Det är så skönt att kunna rida upp till ridhuset nu när det är stenhårt ute. Ridpasset gick bra, han var fin och inte alls lika framtung som igår och piggare idag också, red lite på volt i alla gångarter och tränade även tempoväxlingar. Jag har en sån underbar häst! Nu ska jag ta och hoppa i duschen så jag tinar upp, fryser fortfarande om benen sen jag var ute. Ha en bra kväll!
.
.

Hoppträning Buster (film)

Blev träning för Buster igår. Först och främst kan jag meddela att jag nu har invigt de nya ridhuset, litet men mycket fint. Tänk alla duktiga i VRF som har byggt detta tillsammans. Cosmo skötte sig snyggt, han var dock inte riktigt framme till handen och lite slö men annars så. Red en liten bana då det var mycket svängar och trångt. Han skötte sig bra. Här kommer en video från den lilla banan. Kommer nog två filmer till lite senare också.
.
.

Godmorgon

Hästarna står i hagen, boxen är mockad och stallet är sopat och fint. 10 minus och snö ute vid 8 då jag var i stallet. De är vinter nu äntligen, lite mer snö sen kan man börja träna i snön också.
.
.


Det gör mig så glad

Kolla vad fint skrivet, sånt här gör mig rörd.
.
-
Jag tänker mig sällan in djupt i vad andra tänker om mig, min ridning osv. Visst att tanken kan komma upp om vad folk tycker lite ytligt men det tror jag alla har i baktanken någon gång, men att få det nerskrivet med ord, att se det med ens egna ögon. En fin text om hur andra tycker om mig har jag väldigt sällan sätt. Olivia www.vivanolivia.blogg.se ha skrivit det där om mig, jag blev rörd när jag läste det och jag tycker det var jätte fint skrivet av henne, jag blir glad. Tänk att folk kan ha så fina åsikter om hur jag rider eller hur jag utbildar min häst, det är ju bara jag. Jag gör som på mitt eget sätt, va jag tycker känns bäst och att andra människor kan tycka att det är bra det är så fint. Ja som sagt, jag är ju bara jag och jag tycker inte att jag är duktigare än någon annan och då blir jag så glad när jag läser något sånt där.
.
Jag har inte alltid hört positiva kommenterar från människor när jag har gjort mina val. När jag skulle köpa Cosmo tex fick jag en hel del negativa tankar i huvudet tack vare människor som försökte lägga sig i min vilja. Jag hade tanken att köpa en unghäst för att jag ville känna det jag gjort med Robin, att se framstegen och känna att det jag gör hjälper. Istället fick jag höra av vissa människor som tyckte att jag skulle köpa mig en äldre häst som hade gått mer och kunde sin sak, men det är inte jag. Jag vill inte sätta mig upp och känna att allt är perfekt direkt och gå in på en bana på 120 och känna att det här klarar vi. Jag vill känna att det jag gör ger resultat. Jag vill kämpa för att komma upp i klasserna sån är jag och det tar den tid det tar. Det viktigaste är väl ändå att jag är nöjd med det jag har och om folk då tycker att jag är för ''dålig'' för att lyckas så är det upp till dom. Jag gjorde en chansning när vi hämtade Cosmo, jag visste inte om jag kunde komma någonstans men jag hade en bra magkänsla och den känslan tog jag vara på och jag kämpade för att lyckas göra det bästa av allt och nu är jag mer än nöjd att jag inte lyssnade på alla andra utan att jag gjorde precis som jag ville i den stunden när folk ändå hade negativa tankar om att jag skulle köpa en yngre häst. Ja jag är mer än nöjd, jag har funnit min finaste prins och det går framåt och sen långt vi kommer gå tillsammans det får vi se.
.
Den där bilden var på hastnet när jag såg Cosmo för första gången.
.

Jag som hästmänniska

Mitt liv som ''hästmänniska''. Alla har vi olika åsikter om hur man spenderar tiden med sin/sina häst/hästar och hur många timmar per dag men håller sig i stallet. För min del är Cosmo, stallet och ridturerna otroligt viktiga för mig även fast jag har andra saker i mitt liv som underhåller mig. Stallet gör mig glad helt enkelt. Om jag har en dålig dag vill jag gärna spendera den med Cosmo för jag vet att han kan göra den så mycket bättre. Däremot finns det annat i mitt liv också, en del av mitt liv är hästar, en del i mitt liv är mina underbara vänner eller att bara vara hemma och vara med min familj. Jag skulle nog aldrig kunna välja bort något av det. Vänner, familj och hästen är det som gör mig till den jag är. Det är inte ofta jag hinner spendera en hel dag med Cosmo, men jag tar ändå alltid tiden att ta hand om honom på det sättet jag tycker är viktigt. Även fast jag är i stallet 4 timmar så hinner jag ändå på dom fyra timmarna ta hand om Cosmo som jag vill i min takt och jag hinner mocka och fixa i stallet så noga som jag känner. Tid är något jag inte tycker om, man måste prioritera hela tiden för att hinna med allt och jag är nog en person som vill hinna med så mycket som möjligt för att inte missa alla bra stunder, det finns så mycket av det. Ni kanske förstår vad jag menar eller så är jag helt ''ute och cyklar''. Jag är iallafall nöjd med mitt liv som det är, mitt liv som hästägare, att spendera timmar i stallet gör mig lycklig men som sagt i min värld finns det annat också som jag uppskattar och som jag vill uppleva. Mina vänner är en stor del av mig precis som Cosmo är en stor del. Ja jag vet inte vart jag vill komma med det här inlägget. Jag vill nog bara säga att livet har mycket att erbjuda och att man ska leva för det man trivs med, det gör jag just nu! Jag trivs där jag står nu, med världens finaste Cosmo, en underbar familj och ett par fina vänner. Jag är tacksam för det jag har, mer än tacksam!
.
Vad tycker ni?
.

Morgonen fixad

Har tagit ut hästarna, mockat och gjort klart kvällsfodret. Ikv blir det träning för Buster! Ha en bra dag så länge!
.
Tills vidare får ni en bild på Robin från imorse.
.


Snart ett år sen

Snart är det ett år sen jag och pappa köpte Cosmo. Den 12 December körde vi från Vännäs med tom transport, pappa skrev på papperna på pappa och vi lastade Cosmo och rullade hem igen med en helt ny häst som jag inte alls kände då. Det har verkligen varit en fint år för jag och Cosmo. Han har chockat mig så många gånger och visat vad han kan, han har även visat att han kan vara väldigt envis och att han kan vara en tjurskalle men att han har ett fint hjärta och att han vill lära sig saker med lite tid. Ja det här året har varit underbar för oss, jag är så lycklig! Och många fler ska det bli. Min fina älskade prins.
.
.
Då:


.
.
Nu:


Min fina morgon

Det är min vecka i veckan, jag har alltså utsläpp, lunch och insläpp. Klev upp vid 7-8 tiden imorse och möttes av solen och snön på marken. Tog ut hästarna, red Cosmo stora nyby i skritt och lite trav, tränade mest på att han skulle flytta för skenklarna och att jag kunde ha honom mellan hand och skenkel hela tiden, han var fin, tror han gillade att snön hade kommit, pigg och glad och försökt fatta galopp flera gånger även fast det inte var tänkt. Efter en ridtur med solen i ögonen gjorde jag klart stallet för dagen. Nu är det bara att vänta in jobb halv 2.
.
Här kommer några bilder från den fina morgonen.
.
.
-
-
-

C


Vaccination

Nu är Cosmo vaccinerad, gick riktigt bra rörde sig inte en cm, så jag är stolt över honom ännu en gång! Nu är det jobb som gäller.
.
.


1 December

Gårdagens ridpass vart ännu en gång i ridhuset, stenhårt i marken så det finns inte så många andra alternativ om man ska rida som vanligt och inte bara skritta.. Idag blir det dock ingen ridning för mig, blåser storm ute och regnar och pappa kan inte köra oss till ridhuset. Imorgon är det vaccination som gäller för Cosmo, blir spännade. Har aldrig varit med när han har blivit det tidigare, lite nervös faktiskt. Ha en bra kväll!
.
.

RSS 2.0