Filmerna från Umeå tävlingen 22-23

Nu är dom uppe. Nu kommer ni säkert se vad jag menar med att jag måste vara lättare i sitsen, ibland händer det att jag rider på med sätet fram mot hinderna. Cosmo gör det bra, backar honom lite mot hinderna fortfarande men det är mycket bättre sen i Vännäs.
 
I andra filmen kommer ni se att jag vågar lita på min ridning mer, jag bestämmer avstånd och rider på istället för att börja tveka. Cosmo är även mer framåt på Söndagen och för mig kändes den ritten bättre trots att vi hade en rivning.
.
. Lördagens 1m.
http://www.youtube.com/watch?v=SmT5WQnq-tA&feature=channel&list=UL
.
Söndagens 1m.
http://www.youtube.com/watch?v=LtSUPPpooxc&feature=channel&list=UL
.
.
Kunde av någon anledning inte få dom att visas här i inlägget men med ett snabbt klick kan ni se både klasserna från helgen. Och ni får gärna säga vad ni tycker!
.
.

 

Första inne tävlingen för i år, med ett gott resultat

Tävling på Umeå ryttarförening i helgen. Anmäld 1m lör-sön. Idag gick jag in med inställningen att hitta ett tempo och inte börja backa så mycket. Han kändes fin, om det är något som jag skulle vilja ändra med ritten är det väl att jag är lättare i sadeln och att jag inte plockar i honom. Och vi har fortfarande inte hundra bra förhållningar. Men jag är nöjd och lycklig!

En nolla på första inne tävlingen för året, och den första nollan för i år & olyckan. Imorgon kör vi igen! Det är en underbar känsla när jag börjar släppa mer av rädslan och känner hur kul det är igen (var rädd att det hade försvunnit) .
Film finns, ska försöka få upp den på youtube någon dag framöver!
.


Problem

C går bra just nu och är på bus humör med en positiv inställning. Allt flyter på och jag kan bara le! Eller ja.. Cosmo bet sönder ett täcke för Carre igen, ägarna inte allt för nöjda kanske. Förstår jag. Men det snackades om att dom vill att jag sätter på Cosmo munkorg, vilket jag fortfarande vägrar! Jag tänker inte ta bort det naturligast av hästen, att få små plocka från marken.. vad tycker du som läser? Ja jag kommer inte tillåta det. Och har redan nämnt i stallet att om dom inte kan lösa det på annat vis byter jag stall. När Carres täcke gick sönder stod C i en egen hage och hon i en annan. Jag försöker göra så gott jag kan för att det inte ska hända men vet inte hur jag ska fortsätta. Han har en gran i hagen som han kan pilla på men den är inte lika rolig såklart. Ni får gärna komma med förslag!
.
Cosmo rids 5 dagar i veckan oftast. Ibland kan det hända att det blir fyra eller 6 dagar, så det är inte det att han vilar till sig bus eller hur man ska säga. Jadu om jag ändå slapp det här pratet om munkorg på min häst. Jag stenvägrar, så är det bara!!
.
.


16

I helgen har jag bland annat följt med Julia och Carre på tävling för att vara stöd och hjälp, det har gått bra och jag kan inte sluta le åt att det inte finns den där pressen efter rosetter jämt finns i hennes ögon. Har lagt märke till vilken otrolig press vissa barn har när det gäller tävlingar, tycker inte alls om de, för med stress kommer hårda händer, spö & sporrar. Jag blir så chockad när jag faktiskt inser hur mycket det faktiskt händer som man inte ser på banan.
.
Var och red på åkern borta vid kolonierna igår, Cosmo busade rejält och ville bara springa på, vilket jag lät han göra dom första varven. Sen plockade jag ihop honom lite mer och red volter runt balarna och fortsatte sen och träna lite byten innan vi red runt stora Nyby där jag jobbade mycket med lydnad. Han kändes jättefin och jag är nöjd!
.
Nu är det dags för att sova, imorgon är det måndag igen!
.
.


Godmorgon

Finare vänder idag! Ska dra med mig systemkameran till stallet idag och se om jag kan fånga nå fina bilder på C idag, ska bli kul! Glömmer allt för ofta bort min systemkamera men idag ska jag försöka plocka med den!
.


Dagens ridpass

Har alldeles precis kommit hem från en ridtur i regn och blåst. Cosmo kändes jättefin och svarade på hjälperna sådär som jag alltid vill att han ska. Under ridturen kom en EPA traktor förbi och så klart så ska dom prova vad som händer om man tutar på hästen. Cosmo var redan taggad och lite spänd över vädret och tåget som vi skulle rida under så han hoppade till, jag blir så förbannad på alla (ursäkta) jävla idioter som inte kan tänka sig för ett steg längre. Men det gick bra den här gången, idag var det bara regnet som drog över oss så vi blev sjöblöta!
.


Buster träningen i tisdags

Som jag skrev så vart det vår första träning för tränare på hela sommaren gjord i tisdags. Första inneträningen för i år också. Känns tråkigt att flytta in.. Känns som utesäsongen just började, men men.
.
Det var inte bara jag som tyckte det var tråkigt att komma in i ridhuset igen. Cosmo tyckte inte heller det var så kul. En seg häst på uppvärmningen som inte ville lyssna framåt, ledde till att jag fick jobba näst intill ihjäl mig. Men efter ett tags kämpande gick det lite bättre iallafall. Sen när vi körde igång med själva hoppningen vart C piggare och då blev det även lättare för mig att vara lätt i sitsen och koncentrera mig på annat än bara tempot. Jag är nöjd med hur vi avslutade vår första träning. Ser fram emot nästa träning!! :)
.


11 September

Det blir inte mycket uppdatering just nu. Men både jag och Cosmo tränar vidare med en positiv inställning.
.
Det pågår älg jakt nu, vilket suger en hel del då jag inte vet om dom jagar vid sandtaget. Har alltså blivit stora Nyby några gånger dom senaste ridturerna.. Men de som är bra med Nyby är att man kan jobba mycket lydnad mellan brevlådor, lyktstolpar osv. Men jag längtar tills älgjakten är slut!
.
Sonat (Julias nya ponny) har kommit till stallet, Cosmo står fortfarande själv men det verkar inte göra något för honom ändå, vilket känns bra!
.
Cosmo har börjat sparka igen, vilket gör mig lite fundersam, senaste tävlingarna har han sparkat på framridningen, framhoppningen men inte på banan. Och ute sparkar har nästan aldrig. Kanske kan va att jag ställer högre krav än förr? Om någon kanske vet varför får ni gärna skriva! Han har ju alltid haft tendens till att bocka/sparka enda sen vi köpte honom som 3åring men i somras sparkade han inte på 2 månader. Men nu har han börjat om!
.
Ikväll ska jag och Cosmo träna vår första träning på jätte länge för Buster, ska bli kul men är nästan lite nervös! Men jag ser fram emot det! :)
.
.


5 Sep

Allting flyter på i stallet. Cosmo verkar nöjd även fast han har börjat stå i egen hage igen. Och än har han inte förstört hans nya täcke, haha. Igår blev det vila för honom då mina planer vart ändrade vid lunch. Fick hoppa in och jobba 18-21 efter jobbet på fritids 14-17.
.
.


4 Sep

Helgen har tickat förbi, och har helt glömt att nämna att jag tävlade i lördags på Surf (södra Umeå ryttarförening).
.
Tävling alltså. Mamma och pappa har varit i fjällen hela helgen så fick hjälp av min pojkväns mamma på tävlingen. Jag är nöjd över vår runda. Regnade hela dagen så både framhoppningen och banan var hal och geggig. Cosmo hoppade bra men ville inte ta förhållningarna så vi fick 2 nerslag, men som sagt. Jag är nöjd över vår insatts. Har fortfarande en del begränsningar när det gäller högre hinder och framhoppningen men jag går emot min rädsla och just nu kan jag inte begära en perfekt runda när jag inte är helt bekväm än. Det viktigare för mig just nu är att känna att det går, och självklart att Cosmo är positiv! Så jag är nöjd över vår klass på lördagen! Nu är nästa tävlingen på Hippo, bara att ladda om och fortsätta träna!
.
.


RSS 2.0