Bockar kungen

Bestämde mig för att longera Cosmo igår i skritt och trav och bara få honom att lyssna på mig från marken vilket var lättare sagt än gjort. Har aldrig varit med om en häst som bockar såhär mycket. Satsade gärnet och gjorde språng som var över 1 meter höga med framben/bakbenen. Jag kan inte påstå att jag har så pass mycket kontroll från backen när han börjar att hålla på sådär. Men bortsett från det så gick det bra. Jag började tänka att det kanske var sadeln som satt fel men han bockar även om han bara longeras så det är nog inte sadeln det sitter i.

.
.


Om munkorgarna

Lina om Täcken - vad är den bästa lösningen?:
Jag har både den från hööks och den andra! Den från hööks sitter jätte dåligt och dem får av sig den superlätt. Om din egen häst inte försöker få av sig den kommer garanterat de andra hästarna det :)
.
.
Jag har bestämt mig för att inte använda någon utav munkorgarna då jag inte känner att det känns rätt. Iallafall så länge som det är möjligt. Just nu verkar han sköta sig i hagen iallafall (ta i trä), vilket är en lättnad för mig. Jag tycker att det känns fel att ta på något som hindrar min häst från att gå och småplocka höstrån och annat från backen. Det känns så instängt om han ska gå och ha på sig något för munnen hela dagarna.
.
Bild från sommaren 2011, Cosmo & Robin.
.


27 April (Fredag)

Igår fick Cosmo en väl förtjänt vilodag. Kom till stallet runt 6-7 tiden för att mocka men som gulliga Madde redan gjort. Blev så glad! Så jag drog fram allt läder och började smörja istället. Något som behövs nu när allt blir lerigt efter varje ridtur. Kändes bra att få det gjort.
.
Cosmo har lyckats bita sönder sitt hönät på ett till ställe nu igen. Funderar på att ta bort det helt och hållet för det hjälper knappt längre. Han hade även lyckats med att äta upp sina framlindor på morgonen när Elin skulle släppa ut dom igår. Han är bra på det mesta den där hästen. En dyr häst att ha i längden, haha.
.
Nu ska jag ta på mig ridkläderna och bege mig till stallet. Ridningen, skötsel & mockning står på schemat idag. Ha en bra fredagkväll!
.
Bilden nedan är bild från första dagen i hagen efter boxvilan. Busfrö
.

Ridningen 25 April + gårdagens Busterträning

Vart Busterträning för jag och C igår ändå. Fick ta Saras plats! Började väl inte 100 bra, han ville inte riktigt gå fram när vi skulle rida öppna osv men han jobbade ändå på rätt bra. När vi sen började hoppa skulle vi hoppa studs böjd linje till oxer. Första gången satt hur bra som helst sen blev det inte bättre. Han började protestera med högergaloppen och bocka och sparka. Han landande aldrig i väster och vägrade byta och där med kom bockningarna när jag red honom på volt för att byta och sedan rida på hindret. När banan sen körde igång var han riktigt fin. Hoppade stora språng och allt kändes bra. Väntade ett tag och tog banan en till gång men på 1m. Kändes bättre, jag var mer fokuserad och Cosmo hoppade mig nästan ur sadeln på en del språng. Ja riktigt fin och inga bockningar eller sparkar. Så det slutade med att en nöjd tjej och en trött häst skrittade hemåt vid 9.
.
Idag red jag ett pass upp till Hällfors. Han hade inte någon ärlig bjudning framåt och i galoppen vart det problem. Han håller på och byter från höger galopp till vänster när jag går på han med mer krav. Och när han galopperar vänster galopp vill han helst gå lite ställd åt vänster samtidigt som han inte riktigt vill trampa under vänster bak. Men det kan vara träningsvärk sen igår och ridningen på slutet kändes bättre än i början och i mitten så det är positivt!
.
När jag kom hem till stallet igen vart det stretchning för hans del. Jag tror han uppskattar det. Han förstår sig inte riktigt på det än men när han väl slappnar av ser han så nöjd ut! Fick rida i sol idag, det får jag inte glömma! Söta Julia ställde sig även och mockade åt mig idag så idag slapp jag den röran. Tack igen lilla du!
.
.
Nu ska jag krypa ner i sängen, tidig morgon väntar imorgon. Godnatt!
.

Avslutat kapitel

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Du kommer alltid betyda extra mycket för mig, det är en sak som är säker.

Dags för en uppdatering

Cosmo står fortfarande i en egen hage, dock så vägrar jag att ha på honom munkorgen. Har kastat in lite kvistar åt honom som verkar vara uppskattat, tuggar och går runt och bär på dom.
.
Ridningen går bra, vissa delar av ridturerna byter han galopp men inte alls vartannat som förra veckan. En förbättring med andra ord! Ikväll vill jag gärna rida för Buster men blir nog inget då det inte verkar finnas någon ledig plats. Tråkigt!
.
Vädret är allt annat än bra just nu, det växlar mellan snö och regn. Nu vill jag verkligen ha sommar!
.
.


22 April

Har inte tid att skriva men tänkte bara säga att jag lever och att Cosmo var duktig idag! Var inte alls strul med galoppen idag så det kändes skönt! Ne nu ska jag försöka sova. Återkommer! 05.30 är det dags att kliva upp.. Godnatt!
.
.


Lite blandade sommarbilder i väntan på den

.
.
.
.

Gårdagens promenad

Eftersom Cosmo kändes konstig på Buster kom tanken om att han hade träningsvärk så igår kväll gick jag och min Micke ut och gick med honom. Idag ska jag rida men blir inte för än ikväll då jag slutar 6 idag.. Tur det är ljust fram till 9 på kvällarna nu så slipper jag rida i det tråkiga mörkret iallafall.
.
Micke var min hjälp i stallet igår. Inte alla som har en pojkvän som hjälper en att mocka någon gång ibland! Tack!
.
.


Munkorg - jag vill inte

Igår kom pappa hem med en munkorg till Cosmo. Tog på den imorse när han gick ut till hagen. 5 minuter senare tog jag av den. Jag vill inte se honom gå runt i den, det ser obekvämt ut och det känns inte det minsta bra. Mådde dåligt av att bara se honom ha på sig den i 3 sekunder. Jag vet att Cosmo är problemet i stallet för dom andra. Han biter sönder deras andra täcken och det kostar massa pengar. Men jag kan samtidigt inte gå runt och må dåligt, Cosmo kan inte gå runt och ha den där på sig hela dagarna. Jag har ett problem.. hur ska jag lösa det?
.
.


Busterträning 17 April

Igår Tisdag var det Busterträning som jag skrev. Det var nog första gången jag har känt mig besviken. Mest på mig själv. Jag blir arg på mig själv att jag inte kan vara lätt i sitsen, jag vet att jag måste men ändå så faller jag tillbaka till min gamla ridning (när jag blir tung i sadeln). Och när jag väl är lätt i sadeln är det som jag tappar allt annat. Cosmo var inte heller den vanliga igår. Hamnar ofta i korsgalopp eller så bytte han till fel. Ja, det var strul med galoppen, mer än vanligt. Fick aldrig något flyt. Från början på träningen fick jag till honom på böjda linjen som vi red, han kändes fin och hoppade bra. Men när vi hoppade banan så tappade jag den lätta sisten och Cosmo bökade på lite hur som helst med galoppen. Raderade filmen från banan igår när jag kom hem. Ville inte se den eller bli påmind. Det kändes bara fel. Jag blir så irriterad på mig själv, det är som att jag undrar om jag ens kan rida? Ingen satt bra på slutet, det vart misstag och strul mest hela tiden.
.
Jag vet att alla träningar inte kan gå bra. Jag har nog blivit lite bortskämd med att jag aldrig har kommit hem missnöjd från en träning tidigare, det här var första gången. Tar lite extra hårt på mig. Men måste lägga den här träningen bakom mig. Om jag har tur får jag hoppa nästa tisdag också och då är det bara att tänka positivt och försöka igen. Det är dock svårt att glömma just nu då jag alltid har levt på hur fin han var på träningen men det ska inte få bita fast i mig. Alla träningar kan inte gå bra och så är det för alla. Till mig själv - Det kommer träningar då de inte går 100 bra, så är det för alla.
.
Här kommer iallafall ett litet filmklipp på den böjda linjen studs till oxer. Den gången han var som finast igår.
.
.


17 April

Snart får jag fara hem. Efter att ha hållt igång en hel dag är jag rätt seg i huvudet men ikväll blir det träning för Buster igen 19.30. Något jag har sätt fram emot hela dagen!
.
Just nu piss snöar det ute.. Att det aldrig ska ge sig? Kommer dagar då solen värmer och man får förhoppningar på att det snart är sommar men sen kommer den här blötsnön som jag klarar mig utan.. Ge mig sommar!
.
.


Täcken - vad är den bästa lösningen?

Igår hade vi stallmöte med alla i stallet. Tycker om stallmötena, det är bra att kunna diskutera allt som man undrat över eller saker som vi borde förbättra. Kom fram till en del saker. Grejen jag tänker dra upp är pratet om täckena.
.
Cosmo är kungen på att bita i saker och ting, speciellt täcken. Han stod först med Santos & Robin det gick bra. Dock bet han sönder ett av Santos täcken. Carre kom sedan in i hagen då hon behövde få stå med dom andra för att trivas bättre och sluta med sina dumheter ute. Som jag sa, det finns alltid en orsak och där fick vi svaret. Men Carre och Cosmo är två retstickor så det slutade med att Cosmo bet sönder varje täcke hon hade på sig när hon backade upp rumpan mot honom varje dag. Sen kom Purro. Den nyaste hästen i stallet. Cosmo och han stod i två olika hagar men ändå så har han tydligen lyckas bita sönder 4 av hans täcken. Dock fanns det inga ström på tråden då så vi slog på strömmen men tydligen så har han lyckas nu igen med att bita i Carres nyaste täcke. SÅ då är frågan.. Vad gör man åt detta?
.
Vi hade en rätt stor disskution om det igår. Det vart snack om munkorg, då haklapp inte fungerar mer än om dom biter på sig själva. Jag med mitt tycke tycker inte att Cosmo ska behöva ha på sig en sån hela dagarna men jag har tills vidare inge val. Snackades även om att göra ett mellanrum mellan hagarna så hästarna inte når varandra. Något som jag är mer positiv till. Samtidigt närmar sig sommaren och jag vill mer än gärna att Cosmo ska få gå med dom andra på betet. Så för mig blir det att inhandla en munkorg/gräs reducerare så att Cosmo får stå med dom andra på betet i Sommar.
.
En i stallet hade läst om munkorgen och dom flesta hästar lär sig äta med dom. Men för att vara säker ska jag prova ha på den inne och se om han kan äta eller om det blir för svårt. För självklart ska det inte ta flera timmar att äta upp höet men om det tar 30/1h längre gör det mindre. Men jag kan fortfarande inte säga att jag är positiv till det.. men ja. Det finns inte så mycket att göra. vad jag vet(?) Om någon som läser det här har något annat tips får ni gärna berätta!
.
Om jag ska vara helt ärligt ser det hemskt ut.. Men såhär står det om den.
''Gräsreducerare Begränsar betesintaget utan att förhindra att hästen kan dricka. Nylonremmar, kraftig gummifront med hål. Ställbar nackrem med dubbel kardborreknäppning. Käkrem med hake. Korgen är fodrad runt om med neopren.''

.

.

.


.
.
Men hittade även den här på hööks, En dyrare mackapär. Som heter Green gard. Kostar 500 medans den andra kostade 149. Men är det bara jag som tycker att den här såg bekvämare ut?
.
.


Godmorgon

Hästarna gick ut vid 7. Har hunnit göra bort allt utom ridningen, det får bli ikväll. Börjar "jobba" om 30 min så ska snart hoppa på cykeln och cykla ner.
.
Imorse märkte jag att Cosmo inte tycker om havre längre, eller han gillar blandningen som han äter. Havre/pellets för unghästar men inte bara havre som han fick imorse då pelletsen tog slut igår. Måste ringa pappa och be honom fara och handla! Konstigt ändå att Havren inte är så omtyckt. Tur att han äter det när man blandar ut det iallafall!
.
.


Tänk vad hästar kan göra..

GÄVLE Malla Lundberg är 13 år, väldigt sjuk och väldigt stark. Under hela sitt liv har hon kämpat mot ständigt nya, snabbt växande tumörer. Hittills har hon tio operationer bakom sig. Två gånger har hon förlorat allt hår. Hon har alltid ont.

.

I helgen tävlar hon som yngsta deltagare i Gävle ryttarsällskaps elitlagstrupp på Bilmetro Horse Festival.

Hon rider hästen Callaway, eller Calle, som är väldigt stor, även för att vara just en stor häst, 183 centimeter. Det är ovanligt att en så ung ryttare tävlar på en stor häst.

– Jag har haft två ponnyer in­nan. Sen fick jag största hästen i stallet. Perfekt, säger Malla.

Men hennes hjärnkirurger och neurologer i Uppsala är inte överdrivit förtjusta i Mallas stora kärlek till hästhoppning.

Mallas skallben är lappat och lagat flera gånger efter att tumörer växt ut genom benet och ”ätit” hål. Hennes öra är återuppbyggt efter att hörselgången kollapsat av tre tumörer. Men Malla har sin egen livsfilosofi.

– Jag dör hellre på hästryggen än i en sjukhussäng. Då har jag ju i alla fall levt och fått göra det jag älskar.

Samtidigt är det väl känt inom vården att djur är bra rehabilitering.

– Vi hade nog inte skaffat den första ponnyn om hon inte varit så sjuk. Vi såg hur hon levde upp. Och med hästarna kan hon bara vara tyst, behöver inte säga eller förklara något när det känns jobbigt. Och när hon har legat på sjukhus eller varit sjuk hemma så är det för att vara tillbaka i stallet hos hästarna som hon har kämpat för, säger Mallas mamma Linda.

Det var när Malla just hade fyllt ett år och tagit sina första steg som Linda kände en ärtstor knöl bakom hennes öra.

På BVC fick föräldrarna beskedet att alla barn hade körtlar som svällde då och då och att det inte var någon fara. Men knölarna blev fler. På barnkliniken kunde läkarna inte förstå vad det var.

Linda såg att Malla hade ont. Hon slog sig på halsen, ojade sig och satt och gungade fram och tillbaka. Men läkarna sa bestämt att Malla knappast kunde ha ont av knölarna.

Men till slut lämnades Mallas fall över till Akademiska sjukhuset i Uppsala, där fler symptom upptäcktes.

Små tumörer spred sig likt bläckfiskarmar utanpå Mallas skalle. Det visade sig att tumörerna visserligen var godartade, men växte på nervbanorna där de gjorde stor skada och gav Malla svåra smärtor.

Tumörerna spred sig från skallen, ner under nyckelbenet, mot hjärtat. Några växte in i halsen och täppte till svalg och andning. Läkarna kunde till slut konstatera att Malla hade neurofibromatos, även kallad von Recklinghausens sjukdom.

Sedan dess har det blivit tio operationer. Den största för några år sedan då Malla fick en stor cysta på lillhjärnan som buktade ut ”som en ägghalva” i nacken.

Eftersom lillhjärnan styr motorik och balans kunde Malla då varken gå eller stå och hade svår yrsel. Hon tog sig inte till skolan men hon kämpade för att sitta på sin ponny.

– Hästarna bryr sig inte om om jag är sjuk eller inte. De förstår inte sånt, de bara finns där, säger Malla.

Hon tränar sex dagar i veckan om hon klarar av det. Ofta är hon i stallet även den sjunde dagen.

Det senaste året är det första operationsfria året sedan den första operationen. Men medi­ciner måste hon ändå äta hela tiden. Hennes hår har växt ut och på ytan ser hon ut som vilken frisk 13-åring som helst. Men kanske har den ständiga kampen gjort henne visare än många jämnåriga. För två år sedan fick hon även diagnosen skolios.

– Du vet, jag kan bara tänka på att försöka leva i dag. Just i dag är det ganska bra, men jag har bra och dåliga dagar. De dåliga kan jag inte göra någonting, säger hon medan Calle buffar på henne för uppmärksamhet.

Ett tag var prognosen att hon nog inte skulle klara av högstadiet, men hon kan snart lägga årskurs 7 bakom sig. Drömmen är att gå ridsportgymnasiet i Strömsholm.

– Det siktar jag på, säger hon och ler.

Just nu väntar hon på ytterligare en hjärnröntgen efter att ett nytt litet hål på sidan av skallen har upptäckts. Men Malla väljer att tänka på helgens hopptävlingar i stället för sjukdomen.

– Det är första gången jag hoppar nationellt. Jag ska hoppa 1,10 och 1,20 på torsdag, 1,20 på lördag och 1,25 på söndag. Det känns ganska högt. Nu tävlar jag med vuxna, det är mer på riktigt. Men jag är inte nervös. Jag vill bli bäst, helt enkelt.


Unghäst med slowfeeding nät

Ha-ha-ha.. Innan jag köpte ett slowfeeding nät lästa jag om det rätt mycket. Mest vad andra tyckte hur dom fungerade, och om dom var hållbara osv. Och enligt dom flesta så var dom en succé. Jag köpte mig ett och nu har jag haft det ett tag. Inom några veckor hittade jag det första hålet. Jag lagade det med lite rep så Cosmo inte kunde fuska. Idag tog jag en närmare titt hur det såg ut och fann 2 nya hål i hönätet. Ja, ett slowfeeding nät till en hungrig unghäst på 5 år som biter på allt var då ingen succé. Men ska laga hålen imorgon på samma sätt som jag lagat det andra och hoppas på att han inte ''misshandlar'' nätet mycket mer. Haha så kan det gå.
.
Två dåliga bilder på dom två fina hålen C har lyckats göra.
.
.

15 April 2012

Väder går verkligen upp och ner just nu. Igår var det ''iskallt'' ute. Blåste och snöade blötsnö. Idag har det varit sol, värme och allmänt skönt väder. Har ridit upp till Hällfors på dagen. Gick bra! Blev mycket fokus på att minska och öka. Jag tycker att det är en av dom viktigaste grejerna man ska kunna göra med sin häst. Så man får hästen att lyssna på en. Cosmo är väldigt lydig när han vet vad jag vill. Bara genom att ändra min sits vet han när han ska minska och öka, behövs inte mycket hand. Vilket jag tycker är väldigt skönt! Cosmo är nog också den häst jag har ridit som har en sån fin känsla gällande vad vi ska göra. Han är alltid lyhörd och försöker alltid göra det rätta. Han blir aldrig för stark och det gör så att jag kan rida med en mjukhand som bara hänger med. Det är så härligt!
.
Lite bilder från idag
.
.

Impuls anmälde mig till klubbdressyren igår

Impuls. Alla som känner mig vet att jag är en hopp människa. Har aldrig riktigt haft det där stora intresset för dressyren men jag rider gärna dressyr för mig själv eller för tränare. Tävlingarna har jag dock lagt åt sidan för det mesta både med Robin och Cosmo. Men igår fick jag en impuls att vara med på kvällens dressyrtävling. Så jag skrev ut programet på dagen, pluggade det om och om igen så det satt sen for jag och hämtade hästen när det var en timma kvar tills första start.
.
Jag och Cosmo deltog i Lätt B:1. Hans absolut första vistelse på dressyrbanan. Han var super fin på framridningen och verkligen lätt att rida. (Ofta brukar han bli seg när det gäller ridhus). Men han kändes fin & positiv. Gjorde fina igångsättningar och hade energin bakifrån. Sen vet jag själv att även om jag rider runt och allt känns bra kan jag aldrig jämföra mig med en dressyrryttare. Ingen dressyrsadel och en hoppryttares hållning, ja jag tror ni förstår vad jag menar. MEN allt kändes bra. Kom in i stora ridhuset där domarna satt. Och när jag då skulle rida upp till domarna stannade han halvvägs dit och började hoppa baklänges och tyckte att domarna var extremt läskiga. Fick tillslut fram honom till domarna efter några antal bocksprång och sparkningar men med en spänd häst.
.
När jag väl fick start signal hade jag en spänd häst som egentligen inte ville gå förbi domarna. Men han var duktig, han vart kontrollerbar och jag kunde rida förbi där utan bus när jag hade börjat. Allting flöt på rätt bra. Som sagt så var han spänd men jag försökte göra det bästa av situationen och bara försöka rida på honom framåt och få honom så stadigt som möjligt. När det sen kom till galoppen vart det mer problem. I volten bytte han bak och började protestera lite. Ökningen i snett igenom gick rätt bra men sen kom vi till volten i höger varv. Då han gjorde precis som innan vi börjat. Hoppade åt sidan och började bocka och protestera. Men vi tog oss igenom det också (på ett mindre snyggt sätt) Det var väl egentligen bara det som var den största missen eller hur man nu ska säga. Känslan jag hade vissa gånger var riktigt fin men det varade i perioder. Men som sagt. Det var en impuls, Cosmos första möte med domarna och första gången på en dressyr bana. Han fixade det bra fast han var tittig. Jag är nöjd för det mesta, jag hade inga förväntingar alls. Bara en rolig grej att prova på helt enkelt! VARIATION Men jag måste säga att jag nog håller mig till hoppningen, det är mer vår grej och jag tror att Cosmo tycker det är lite roligare. Dock så är det nog inte sista gången jag deltar i dressyr. Nu har vi något att jobba vidare med och förbättre tills nästa gång vi går in på en dressyrbana, och innan de ska jag ha ställt fram bord och stolar där domarna ska sitta så han får öva på att det inte är läskigt, haha. Det var väl egentligen det som var problemet i det stora hela.
.
I protokollets sammanfattning stod det ''Trevlig häst, tyvärr lite bus och spänningar idag. Bra parerat. Lycka till''
.
Pappa har filmat hela rundan också, vilket är väldigt intressant att se hur han beter sig i vissa lägen och hur han trotsar sina rädslor haha!
.
.

13 April

Ridturen idag tog oss till Hällfors. Fint underlag och en riktigt fin häst! Jag satt och log som vanligt! Det är så häftigt hur en häst, hur Cosmo kan göra mig så lycklig och så glad! Ja som sagt. Jag är glad att jag har honom och jag ångrar inte en sekund!
.
Föresten, har helt glömt bort att visa mina nya ridskor. Har aldrig haft dom än men den dagen kommer, vill som spara lite extra på dom och medans fortsätter jag rida med mina tretorn som förövrigt har gått sönder..
.
.


12 April

Blev lite ändringar hur Cosmo fick gå idag. Sofie kom på besök och var ridsugen så vi tok en sväng in till lilla ridhuset och red där. Sofie fick rida lite och sen tränade jag lite galopp ombyten. Han är så duktig men jag är slarvig, något jag måste sluta med!! Gick iallafall bra för oss båda och Cosmo sparkade inte åt skenklarna idag även fast jag krävde lite extra i vänster varv för att se om det vart samma reaktion men inte de. Han var så fin! Jisses vad han gör mig lycklig min lilla, jag är stolt!
.
.


Med ett leende på läpparna

Sitter och kollar runt lite på vad det finns för alternativ för tävlingar i år. Det känns så roligt att vara på G igen. Jag och Cosmo har hunnit med 2 träningar redan och allt flyter som bara på, han är positiv och glad och jag själv är lite ringrostig.
.
När Cosmo vart skadad så tappade jag lite hopp om att kunna tävla något alls detta år men det verkar som det blir ett tävlingsår för oss ändå, känns riktigt kul! Trodde också att det bara var att börja om från början när han kunde ridas igen men vad fel jag hade. Visst hade han tappat muskler, och visst var det massor av skritt och trav i början men jag trodde att han skulle ha tappat så mycket av vad han hade lärt sig innan men jag hade fel. Han kan allt som han kunde innan han har bara inte den där orken till att göra allt ännu, något som är ganska uppenbart. Det som får mig att le mest är att det aldrig har gått dåligt att rida nu på slutet. Han går som en klocka varje dag och jag får alltid ett stort leende efter varje ridtur. Han är så lyhörd och så fin, det är som att dansa fram. Han är busig, han är pigg och han är glad över att lyckas. Jag kan inte säga mer än att jag är glad att jag har honom! Har aldrig varit med om en sån hinderklok och lydig häst någongång. Han är verkligen positiv till allt!
.
.


Longering & lydnadsträning från marken

Det var ett tag sen jag longerade C, har varit dåligt underlag och jag har hellre ridit. Men idag tog jag tag i det. Promenerade upp på Norrmalm och longerade honom där uppe på en öppen yta utomhus. Det gick bra men han var som igår busig och hade bakbenen uppe i luften en hel del. Något som var problemet på träningen igår. Han ville inte sätta under vänster bakben och för att komma undan så sparkade han åt min skenkel. Och idag när jag longerade var det samma visa, när jag fick honom under hans vänstra bakben vart han sur och sparkade några ordentliga sparkar. Annars var det inte några större problem. Han var pigg och glad och ville mycket! Men jag börjar undra lite om han tjurar för att han tycker det är jobbigt eller om han tjurar av en annan anledning? Imorgon ska jag rida ut på rakt spår och se om han håller sig borta från det. Det konstiga med det hela är egentligen att han sa emot så pass mycket på en övning igår men inte när han hoppade igenom banan på slutet. Och han hoppade precis som vanligt så det känns konstigt om han skulle ha ont och ändå gå så pass bra!
.
Men Cosmo kan vara en tjurskalle. Det vet jag då han som 3 åring sparkade vartannat galoppsprång för att komma undan. Men det har vi jobbat igenom tillsammans. Men han har en tendens att sparka och bocka. Kan vara för att han är glad om man rider ut eller för att han inte vill eller orkar när man kräver mer av honom.
.
När jag promenerade hem igen tränade jag på lydnad, som att backa på kommando, göra allt när jag stannade och skrittade vidare när jag började gå igen. Han för duktig! Även fast det var en hel del trafik på den blöta vägen gick Cosmo lugnt och tryggt på kanten utan något som helst problem! Han är för duktig!
.
.


Gårdagens träning för Buster (10 April)

Gårkvällens träning för Buster gick riktigt bra. Hade en häst med svansen rätt upp och som mockade hej vilt i början. Men när övningarna började var han super. Hoppade riktigt bra på sista rundan innan vi gav oss. Jag älskar känslan när leendet bara finns där hela tiden! Cosmo är positiv och gillar det vi gör och jag trivs verkligen med Cosmo. Jag kunde nog inte fått mig en finare unghäst än honom. Jag är så glad och lycklig!
.
.


Borta bra men hemma bäst

Tog en paus från min verklighet och for upp till stugan i fjällen några dagar. Nu är jag tillbaka på spåret igen och ikväll laddar jag och Cosmo för vår andra Buster träning! Jag är taggad och ska redan börja gå till stallet även fast träningen är halv 7. Måste ju pussa lite extra på C innan!
.
.


Träningen för Buster. 3 april

Igår var jag Och cosmo med på våran första träning efter hans skada. Han var glad och riktigt fin. Svansen snurrade på honom och han hade en riktig bjudning! Allt kändes himla bra. Var med på dom 2 första övningarna sen fick det räcka. Det lilla gjorde min dag, min vecka. Jag är så såld i denna häst! Min fina underbara C! :)
.
.


2 April

Ikväll har jag gjort mycket i stallet. Började med att göra klart för natten med mockning, foder och spån, efter det blev det rakning av Cosmo. Han var verkligen super duktig den här gången. Andra gången han blir rakad i hela sitt liv och han stod som ett ljus, på slutet vart han dock otålig då alla hästar fick gå in men inte han så har fortfarande kvar lite småsaker men han är stilig ändå! Redo för träning imorgon! :)) Efter rakningen for jag ut och red, efter 2 dagars vila fanns det bus i kroppen. Kände hur han Kastade till med frambenet i skritten och han snurrade även på huvudet i både galoppen och traven. Det är så härligt att känna känslan av hans glädje!
.
.


Snö i massor

Kommit upp till 3dm snö här nu.. Jag som tyckte de var så skönt att bara kunna rida i väst och ridbyxor.. Kollade till Cosmo i hagen vid 6, en blöt men glad häst stod och kollade på mig. Blev ingen ridning idag, blir imorgon. Nu ska jag dricka kaffe och mysa ner mig i soffan.
.
.


1 April - En påse i hagen

Cosmo fick sin vilodag igår. Han är väl förtjänt av den! Och sen insåg jag själv att han har gått 5 dagar denna vecka redan. Och idag fortsätter det falla snö.. Uppskattas inte alls! Och det är klibbsnö som faller också och sist jag var ute när det var klibbsnö hade Cosmo svårt med styltorna så det lutar mot han han får vila idag också. Han behöver det nog mer än vad jag vill det. På tisdag är det planerat att jag och Cosmo gör vår debut på träningen efter skadan, ska bli riktigt kul däremot kommer vi nog inte hålla igång hela passet, beroende vad han orkar!
.
I hagen blir det ingen skillnad, måste köpa mig en haklapp åt Cosmo. Vet dock inte vart det finns någon så om någon som läser min blogg vet vart det finns att köpa så hade det uppskattats!
.
Igår hittade jag Cosmo i hagen med en höpåse i munnen, ögonen speglade oskyldighet och jag kunde inte hålla mig för skratt. Han släppte den gång på gång och gick efter den när den började blåsa. Han är för söt min buse!
.
.
.
.
.

RSS 2.0